featured

Doğa Harikası Düzce’de Gezilecek Yerler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’de gezilecek yerler, doğayı ve yeşili sevenlerin uğrak yerlerindendir. Son zamanlarda insanlar, büyük şehir ve büyük şehrin kalabalığından, yoğun iş temposundan kurtulmak ve biraz da kafa dağıtmak için tatil yerleri aramaktadır.

YouTube video

Hemen herkesin aklında gideceği yerle ilgili az çok fikri vardır. Ancak gideceği yerde bulunan tüm güzellikleri, kültürel miras alanlarını, yemek yiyecek mekanları ve bu mekanlarda ne tür yemekler yenileceği konusunda tam olarak fikir sahibi değildir. Bu yerlerden birisi de Düzce’dir. Düzce de tatil yapmak için plan yapanlar tarafından, Düzce’de gezilecek yerler ve burada yenilecek yöresel yemekler merak konusudur.

Peki, Düzce’de gezilecek yerler nerelerdir?

1 – Aydınpınar Şelalesi

Şehir merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alan Aydınpınar Şelalesi, Kızılpınar Deresi üzerinde bulunmaktadır. Tek bir şelale olmayıp, peş peşe beş ayrı şelale kümesinden oluşmaktadır. Düzce’nin en önemli yürüyüş parkurlarından birisini içerisinde barındıran Aydınpınar Şelalesi, normal sağlık düzeyindeki her insanın yürüyebileceği düzeyde zorluk derecesine sahiptir.

Bu parkur içerisinde yürüyüş yaparken meşe, kestane ve gürgen gibi Karadeniz bitki örtüsünün en etkileyici ağaçları sizlere eşlik edecektir.  Bu nedenle hem görsel bir şölen yaşamak ve yeşil ile iç içe olmak isteniyorsa; Aydınpınar Şelalesi Düzce’de gezilecek yerler içerisinde gidilmesi gereken doğa harikalarındandır.

2 – Kurugöl Kanyonu

YouTube video

Akçakoca ilçesinin Kurugöl köyünde bulunan Kurugöl Kanyonu, ilçe merkezine yaklaşık 14 km uzaklıkta yer almaktadır. Doğa ve macera severler için adeta biçilmiş kafan olan bu kanyon, içerisinde yürüyüş parkurları ve tabi ki de el değmemiş bir doğa barındırmakta. İçerisinde ki bu benzersiz güzellikleri görmek ve stresten biraz uzak kalmak istiyorsanız, Kurugöl Kanyonu tam size göre!

3 – Fakıllı Mağarası

YouTube video

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yer alan bu esrarengiz ve mistik mağara, ilçe merkezine yaklaşık olarak 8 km uzaklıkta yer alan Fakıllı Köyü’nde bulunmaktadır. Tarihi binlerle ifade edilecek kadar uzun geçmişe sahip olan Fakıllı Mağarası, toplam olarak 1012 metre uzunluğundadır. Ancak bu mağaranın tamamını görmek mümkün değildir. Çünkü 1012 metrenin yalnızca 350 metre kadarı ziyarete açılmıştır.

Mağara da bulunan ve Beyaz Oda olarak isimlendirilen yerlerde damla taşlar oldukça fazladır. Ayrıca mağaranın genel havasının astım rahatsızlığı üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilinmektedir. Eğer Düzce’de gezilecek yerler konusunda ilginç bir yer görmek istiyorsanız, bu mağara tam size göre.

 4 – Sarıkaya Mağarası

YouTube video

Düzce’de yer alan bir diğer mağara ise Sarıkaya Mağarası’dır. Bu mağara, bir yönüyle diğer mağaralardan ayrılmaktadır. Diğer mağaralardan ayrılan yönü ise, sonradan keşfedilmeyip, hep bilinen bir mağara olmasıdır. Kimi kaynaklara göre, eşkıyalar ve yönetimlerden kaçıp dağa çıkan insanlar bu mağarada yaşamıştır.

5 – Akçakoca Camii

Ülkemizin en farklı ve en estetik mimari yapıları arasında yer alan bu Akçakoca Cami, ilginç kubbe tasarımıyla turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Caminin diğer bir güzel özelliği ise, doğaya zarar verilmeden, doğa ile iç içe yapılmış olmasıdır. Tam deniz kenarına inşa edilmiş olan bu caminin Düzce’de gezilecek yerler içinde, en güzel olan yerler arasındadır.

6 – Güzeldere Şelalesi

Ülkemizde birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Buna karşın keşfedilmiş doğal güzelliklerimiz de sınırlıdır. Bu sınırlı yerlerden birisi de Güzeldere Şelalesi’dir. Şelaleye ulaşım orta güçlük düzeyindedir. İçinde yer alan patika yollar ve merdivenlerde eşsiz fotoğraflar çekilebilir. Ayrıca en meşhur şelalelerden olan Güzeldere Şelalesi, her yıl yaklaşık 250 bin kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

7 – Cuma Camisi

YouTube video

Akçakoca ilçesine bağlı Hemşin Köyünde bulunan Cuma Camisi, yaklaşık 200 yıllık bir maziye sahiptir. Caminin alt katı taştan, üst katı ise ahşaptan oluşmaktadır. 2. Mahmut tarafından yaptırılan bu camiye tek bir çivi bile çakılmamıştır.

Yanlış duymadınız, tek bir çivi bile çakılmadan inşa edilen bir cami. Bu özelliği nedeniyle hem doğa hem tarih kokusunu aynı anda teneffüs etmek isteyenlerin Düzce’de gezilecek yerler listesine mutlaka Cuma Camisini yazması gerekmektedir.

8 – Melen Çayı

Birçok derenin birleşiminden oluşan Melen Çayı, Karadeniz’e akmaktadır. Büyük bir bölümü Düzce’nin sınırları içerisinde yer alan Melen Çayı’nın bir bölümü ise Sakarya şehrinin sınırları içerisindedir. Raftig sporuna oldukça katkısı olan ve bu sporla ilgilenenlerin ilgi odağında olan bu yer, arkadaş gruplarıyla beraber yapılacak güzel bir gezi ve aktivitedir.

9 – Dadalı Köyü

YouTube video

Akçakoca’nın bir köyü olan Dadalı Köyü, ülkemiz de organik tarım oranının en fazla olduğu yerlerden birisidir. Köyün en önemli özelliği ise tamamen kültür kokmasıdır. Evleri en az 200 yıllıkmış gibi gözüken bu köyde, gelenek ve görenekler hala yaşatılmaktadır. Bu nedenle köyü ziyaret eden herkes hayran kalıp geri dönmektedir. Bu özellikleri nedeni ile Düzce’de gezilecek yerler arasında, yer alması gereken gezilecek mekanlardandır.

Düzce’de Ne Yenir?

Düzce’de ne yenir sorusu da sıkça merak edilmektedir. Çünkü doğa harikası bir şehre gelip gezilecekse, kaybedilen enerjinin geri kazanılması gerekmektedir. Düzce’de yenilmesi gereken bazı yiyecekler şöyledir;

İsli Balık: Melen Çayı’nda taze olarak tutulan ve hemen ardından yapılan bu balık, tadına bakılması gereken yiyeceklerdendir. Bazlama: Ülkemizde hemen hemen birçok şehirde tüketilen bazlama, Düzce’de de meşhurdur. Tabi Düzce’de bazlamayı eşsiz doğa manzarasına karşı yenileceği düşünülürse lezzeti daha da artacaktır.Mamursa: Mısır unundan elde edilen un ve bu unun içine yumurta-peynir karışımı eklenerek yapılan bir yiyecektir. Tadına bakmadan yorum yapmayın deriz.

YouTube video

Kaşık Makarna: Düzce’de oldukça meşhur olan ve oldukça fazla tüketilen makarna çeşididir. Kare şeklinde kesilen hamur pişirilir ve fındık-tereyağı-ceviz üçlemesiyle servis edilir.Buğulama: Karadeniz’in genelinde olduğu gibi, Düzce’de de oldukça meşhur bir yiyecektir.

Düzce Gölyaka Gezilecek Yerler

YouTube video

Düzce’nin Gölyaka ilçesi de gezilecek yerler bakımından zengin doğal güzelliklere sahiptir. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak;

Güzeldere Şelalesi: Ülkemiz de keşfedilmiş doğal güzelliklerdendir Güzeldere Şelalesi. İçerisindeki eşsiz güzellikler görülmeye değerdir.  Ayrıca yılda yaklaşık olarak 250 bin turiste de ev sahipliği yapmaktadır.Efteni Gölü: Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içinde bulunan bu göl, il merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. İçindeki zengin bitki örtüsü, endemik bitkiler, çeşitli kuşların bulunduğu tam bir doğa alanıdır. Bu güzelliklerin izlenebilmesi için de seyir terası yapılmıştır. Bu göl de Düzce’de gezilecek yerler listesinde yer alması gereken mekanlardandır.

YouTube video

Kardüz Yaylası, Pürenli Yaylası: Rakımları sırayla 1830 ve 1400 olan bu yaylalar, her yıl yöre halkı tarafından, belli tarihlerde şenlikler düzenlenmektedir. Bunun dışında gençlik kampları, foto safari, dağ bisikleti, at binme gibi birçok faaliyetin yapılabildiği yaylalardır.Bu yerler dışında Kültür Park ve Toptepe’de, gezilebilecek güzel yerlerdendir.

Düzce Akçakoca Gezilecek Yerler

YouTube video

Düzce Akçakoca gezilecek yerler hemen herkesin ilgi odağında olan yerlerdendir. Çünkü içerisinde kültür, tarih ve doğanın kucaklaşması, eşsiz bir estetik yaratmaktadır. Bulunduğu konumdan dolayı eşsiz bir bitki çeşitliliğine sahiptir. Kültür ve tarihin kokusunu hissetmek ve aynı zamanda bunun bir doğa içerisinde yapmak isteyenler için bire birdir.

Yaklaşık 40 km kumsala sahip bu muhteşem ilçe, kirletilmemiş bir deniz ve kumsal vaat etmektedir. İlçede bulunan eşsiz evler tertemiz doğasıyla Akçakoca, hem yerli hem de yabancı turistlere İskandinavya topraklarındaymış hissi vermektedir. Akçakoca’da gezilecek yerler şunlardır;

YouTube video

Kurugöl Kanyonu: Doğa içerisinde huzur bulmak ve stresten uzak bir yürüyüş yapmak isterseniz, bu kanyon tam size göre. İlçe merkezine yakınlığı ve içerisindeki kanyonun güzelliği nedeni ile Düzce’de gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalıdır.Hemşin Camii: Akçakoca’nın tarih kokan mekanlarından birisi olan Hemşin Camii, yaklaşık 200 yıllık bir maziye sahiptir. Giriş katı taştan, üst katı ahşaptan olmak üzere iki kattan oluşan bu camii, ilçe merkezine yaklaşık 15 km uzaklıkta yer almaktadır.

YouTube video

Aktaş Şelalesi: Adını bulunduğu köyden alan bu şelale, ilçeye 11 km kadar uzaklıkta yer almaktadır. Eşsiz bir doğa içerisinde yer alan şelale, yaklaşık 50 metreden oluşmaktadır.Fakıllı Mağarası: İlçenin turizmini hareketlendiren Fakıllı Mağarası, Uzunluğu 1000 metrenin üzerindedir ancak yalnızca 350 metresi görmeye izin verilmektedir. Astım hastalığı üzerinde olumlu etkisi olduğu bilinen mağara, Düzcede gezilecek yerler listesinde olması gereken yerlerdendir. Ceneviz Kalesi: Doğa ve yeşillik ile iç içe olan güzel kalelerden olan Ceneviz Kalesi, ilçeye sadece 3 km uzaklıkta olduğu için, gidildiğinde görülmesi gereken yerlerdendir. Hem içinde barındırdığı tarihi hem de doğası, çok güzel bir manzara meydana getirmektedir.

Düzce Gölyaka Gezilecek Yerler

YouTube video

Düzce’de gezilecek yerler denilince, akla gelen bir yer ise Gölyaka ilçesidir. Bu ilin neredeyse her yerinde görülebilecek doğal güzellikler, bu ilçede de yer almaktadır. El değmemiş bir doğa, stresten uzak saatler ve sevdiklerinizle muhteşem anılar biriktirebileceğiniz bir ilçedir.  Düzce Beyköy gezilecek yerler kısaca şöyledir;

Samandere Şelalesi: Tabiat anıtı ilan edilen Şelale, birçok doğal güzelliği içinde barındırmaktadır. Derin kayalıklar arasından akan sular eşliğinde ilerleyen merdivenler ve eşşsiz doğası ile Düzce’de gezilecek yerler listesinde olması gereken mekanlardır. Bunun dışında ilçede yer alan yaylalar ( Odayeri Yaylası, Sırıklı Yaylası, Turkul Yaylası, Kocayayla, Sinekli Yaylası ) stres atmak ve keyifli saatler geçirmek için oldukça güzel yerlerdendir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!