featured

Islak Hamburgerin Mucidi Kızılkayalar Hamburger

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Islak hamburger, bilindiği gibi, Türk damak tadına en uygun sokak lezzetlerinden biridir. Yarım asıra yaklaşan mazisi ile Kızılkayalar Hamburger, Türkiye’de ıslak hamburgerin mucidi konumunda ve ıslak hamburgerin özel tarifi de Kızılkayalar Hamburger ailesinin uzun uğraşları sonucunda açığa çıkmış. Yıllardır değişmeyen ıslak hamburger lezzetinin arkasında ise Kızılkayalar Hamburger’in birikimi ve sektördeki tecrübesi yatmakta.

1972 yılında Taksim’de şu an halen hizmet verdikleri yerde kurulan Kızılkayalar Hamburger, İstanbul’un ve İstanbulluların hızlı tüketim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak büfecilik sektörüne yeni bir lezzet kazandırmak istemiş. Bu arayış içerisinde farklı tarifler denenmiş ve her tarif, müşterilerle birebir iletişimde kalarak değerlendirilerek geri bildirimler toplanmış. Kızılkayalar Hamburger, bu geri bildirimler ışığında ıslak hamburgere bugünkü formunu kazandırmış ve neredeyse yarım asırdır değişmeyen lezzetiyle Türk sokak lezzetleri kültürüne bu eşsiz lezzeti armağan etmiş.

Şu an Taksim şubesine ek olarak Beşiktaş, Kadıköy ve Şaşkınbakkal’da da şubeleri bulunan Kızılkayalar Hamburger, İstanbul sokak lezzetleri kültürüne kazandırdıkları ıslak hamburgeri, İstanbullulara sunmaya devam ediyor. Bir kült haline gelen ıslak hamburgerin İstanbul’un farklı merkezlerinde müşterilere sunulması, bu lezzeti tatmak isteyenler için büyük kolaylık sağlıyor.

Giderek temposu artan hayat içinde insanlar, hızlı ve lezzetli öğünler peşindeyken, ıslak hamburger gibi, geliştirme aşamasında bizzat tüketicilerin görüşleri dikkate alınarak hazırlanan ve Türk damak tadına uygun bir lezzetin böylesine sevilmesini tahmin etmek hiç de zor olmamalı.

Özellikle kaliteli ve lezzetli bir öğün geçirmek isteyenlerin listelerinin başında ıslak hamburgeri görmek, işten bile değil. Hamburger denince akıllarda canlanan zincir fast food restoranı ürünlerinden farklı olarak, her aşması özenle hazırlanan ıslak hamburger, tarifine ve üretimine harcanan emeğin karşılığını eşsiz lezzeti ile vermekte.

Ürettikleri ıslak hamburger ile İstanbul’da şehir hayatının klasiklerinden biri haline gelen Kızılkayalar Hamburger, asla yeri doldurulamayacak bir yeme içme alt kültürünün de oluşmasına yadsınamaz katkılar sağladı. Oluşan bu alt kültür neticesinde artık ıslak hamburger, sadece bir yiyecek olmaktan çıkıp İstanbul denince akla gelenler listesinde yer almaya uzun bir süre daha devam edecek.

Yol Tarifi İçin Tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!