featured

Tüm Zamanların En İyi Mars Konulu Filmler Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siz de mars konulu filmleri sever misiniz? İçinde uzaylıların olduğu bilim kurgu tadında belki de zamanla gerçek olacak! Eğer siz de mars konulu filmleri seviyor iseniz, işte karşınızda gelmiş geçmiş en iyi mars konulu filmler!

Mars Konulu Filmler

Sinema dünyasında pek çok Mars konulu filmler yer alıyor. Bu filmler aynı zamanda uzay filmleri içerisinde de incelenebiliyor. Dünyadan sonra hayatın olabileceğine inanılan Mars gezegeni, hem edebiyatta hem de sinemada ön plana çıkıyor. Bilim kurgu filmleri kategorisinde de incelenen Mars temalı filmlere uygun bir liste hazırlayalım istedik.

YouTube video

Bilim kurgu sinemasının bir alt türü olan Mars temalı filmler aynı zamanda gerçekçi olmaları sebebiyle de izleniyor. Sizin için hazırladığımız bu listede tüm zamanların en başarılı Mars temalı filmlerini bulabilirsiniz. İşte, listenize mutlaka eklemeniz gereken Mars konulu filmler listesi.

1. The Martian – 2015

Söz konusu Mars konulu filmler olduğunda The Martian filmini mutlaka ilk sıraya eklemelisiniz. 2015 yılına damga vuran bu film, aynı isimli bilim kurgu romanından uyarlanmıştır. The Martian, dilimize de direkt olarak Marslı adıyla çevrilmiştir.

YouTube video

2035 yılında geçen bu filmde zorlu bir yolculuğa çıkan uzay mürettebatının yaşadıkları yer alıyor. Mürettebattan ayrı düşen Mark Watney de bu yolculukta tehlikeli bir kaza geçiriyor. Arkadaşlarının öldüğünü düşündüğü Watney, bir müddet sonra dünya ile irtibata geçebiliyor. İşte bu andan itibaren Watney için yepyeni bir kurtarma planı yapılmaya başlanıyor.

Filmi, Marslı izle seçeneğinden de izleyebilirsiniz.

2. Red Planet – 2000

Uzaylı filmleri olarak da anılan bu kategori içerisinde 2000 yapımı Red Planet isimli filmi de bulabilirsiniz. Aksiyon ve gerilimi iliklerinizde hissedeceğiniz bu film, Mars gezegeni ile ilgili çekilen önemli yapımlardandır.

YouTube video

Red Planet, dünyadan sonra Mars gezegeninde koloni kurmak isteyen kişileri konu ediniyor. Koloni başarılı bir şekilde ilerlerken bir şeyler ters gidiyor ve gezegene gönderilen ekibin hayatı tehlikeye giriyor. Kıyamet sonrası filmlerini de andıran bu yapımı da listenize ekleyebilirsiniz.

3. Mars Attacks! -1996

Eğlenceli bir Mars konulu filmler listesi içerisinde Tim Burton’ın ilk işlerinden olan Mars Attacks! Filmini de bulabilirsiniz. Kült yapımlar arasında da yer alan bu film, doksanların en sevilen bilim kurgu yapımlarından biridir.

YouTube video

Mars Attacks!, Nevada Çölü yakınalarına inen bir uzaylı gemisini konu almaktadır. Uzay gemisinin kapılarının açılması ile birlikte yüksek teknolojili silahlara sahip olan Marslılar, herkesi öldürmeye başlar. Bu film, ellilerin uzay temalı filmlerini tiye alan eğlenceli bir yapımdır.

4. Mission to Mars – 2000

Mars’a yolculuk film izle seçeneğinden de bulabileceğiniz Mission to Mars, listemizin önemli yapımları arasındadır. 2020 yılında geçen bu filmde de Mars gezegenine dair çeşitli teorileri bulabilirsiniz.

YouTube video

Mission to Mars, Mars’a görev icabı giden bir grubun başına gelen korkunç olayları aktarıyor. Mars’a adım atan grup, daha önce hiç ummadıkları bir gelişme ile karşılaşıyor. Astronot grunu için her şey artık bir ölüm kalım savaşına dönüşüyor.

5. Cowboy Bebop: Tengoku no tobira – 2001

Mars konulu filmler listesinde bizi Japon yapımı bir anime filmi de karşılıyor. Heyecan dolu anlar yaşayacağınız bu film, Mars gezegenini konu alan oldukça etkili bir animedir. Cowboy Bebop serisinden sinemaya uyarlanan bu yapım, dizinin 22 ila 23. bölümleri arasında geçiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=aa4z_ey1MS4

Filmde, Mars’taki insan nüfusuna yönelik gelişen bir tehdidin önlenmesi konu ediliyor. İnsanları kurtarmak için yola düşen kahramanlarımız da kendilerini korkunç ve aksiyon dolu bir macera içerisinde buluyor. Cowboy Bebop ile uzay temalı filmlere farklı bir bakış açısı getirebilirsiniz.

6. Total Recall – 1990

Mars uzay filmleri arasında Total Recall’un yeri oldukça özeldir. Doksanların sinema dilini de oldukça iyi bir şekilde yansıtan bu filmi mutlaka izlemelisiniz. Vizyona girdiği sene Oscar Ödülü’ne de layık görülen bu yapımın konusuna daha yakından bakalım:

YouTube video

Film, 2084 senesinde geçen başarılı bir bilim kurgu filmidir. Total Recall, rüyalarında Mars gezegenini ziyaret eden bir adamın hikayesini aktarıyor. Rüyaları ile gerçekler arasında gidip geşen bu genç adam, bir müddet sonra her şeyin geçmişte yaşanmış olduğunu hatırlayacaktır. İşte bu süreçten sonra genç adamın hayatı da büyük tehlikeye girecektir.

7. Life – 2017

Mars konulu filmler arasında yakın dönemin önemli bilim kurgu yapımlarından olan Life filmi de yer alıyor. Life, gerilim ve bilim kurguyu iliklerinizde hissetmenizi isteyen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube video

Life, uluslararası bir uzay istasyonunda çalışan bir grubun hayati önem taşıyan bir şey keşfetmeleri ile başlıyor. Mars gezegeninde hayatın olduğuna dair sinyaller alan bu araştırmacı grup, tam gaz iletişim kurmaya devam ediyor. Fakat karşı taraf ile iletişim geliştikçe bu canlı grubun ileri derecede zeki olduğu da ortaya çıkıyor. Bundan sonra ise evrenin asıl hakiminin hangi ırk olacağı söz konusu haline geliyor.

8. Capricorn One – 1978

Mars konulu filmler arasında yer alan Capricorn One, 1978 yılına damga vurmayı başaran oldukça önemli bir filmdir. Film, vizyona girdiği sene büyük ses getirmeyi başarmış ve iyi bir gişe yakalamıştır. Filmin oyuncuları arasında cinayet davası ile gündeme gelen O. J. Simpson da yer almaktadır.

YouTube video

Capricorn One, Nasa’nın Mars yolculuğuna dair hazırlıklarını konu alan bir yapımdır. Nasa tarafından hazırlanan yolculuk, bazı aksilikler sonucu iptal edilir. Fakat tüm dünyanın gözü bu yolculukta olduğundan Nasa, sahte bir Mars yolculuğu için kolları sıvar.

9. Watchmen – 2009

Aynı isimli kült çizgi romandan uyarlanan Watchmen, aslında bir süper kahraman filmidir. Watchmen, Mars konulu filmler listemize içerisinde geçen bir yan hikayeden dolayı girmektedir.

YouTube video

Filmde, emekliye ayrılmış olan bir grup süper kahramanın halk tarafından dışlanması anlatılıyor. Süper kahramanların sıradan insanlardan ayrıcalıklı olmaları insanları rahatsız etmeye başlıyor. Üstelik bu duruma bazı süper kahramanların düzene zarar vermesi de eklenince olayların önüne geçilemiyor. Hem uzay temalı hem de fantastik bir yapım olan Watchmen’i mutlaka izlemelisiniz.

10. John Carpenter’s Ghosts of Mars – 2001

Mars konulu filmler arasında korku ve bilim kurgu sinemasının babası olan John Carpenter’ın da bir filmi bulunuyor. Aksiyon, korku ve bilim kurgu ögelerini içeren bu yapım, adrenalin seviyenizi önemli ölçüde yükseltecek.

YouTube video

Ghosts of Mars, suçlular ile iş birliği yapmak zorunda kalan bir polis departmanında meydana gelen olayları konu ediniyor. Marslı bir parazit tarafından ele geçirilen insanlar oldukça tuhaf şeyler yapmaya başlıyorlar. Bu duruma son vermek isteyen bir grup insan da bu yolda ölüm kalım savaşı veriyor.

11. Mr. Nobody – 2009

Mars konulu filmler arasında yer alan bir diğer kült yapım da 2009 yılında vizyona giren Mr. Nobody filmidir. 2092 yılında geçen bu film, aynı zamanda zamanlar arası geçişleri ile de izleyenleri cezbetmektedir.

YouTube video

Mr. Nobody, zihin karıştıran filmler arasında da başı çeken bir yapımdır. Dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki bir adamın hikayesi bu filmde başarılı bir şekilde anlatılmaktadır. Çocukluğundan bu yana yaptığı seçimleri düşünen yaşlı adam, hangi adımı atsa hangi olaya neden olacağını anlamaya başlar. Sonsuz olasılıklar üzerine kurulu olan bu filmde uzay çağının betimlemesini de göreceksiniz.

Bu listemizde sizlerle Gerçeğe Çağrı gibi hayatta kalma ve uzay yolculuğu filmlerini paylaştık. Space Odyssey gibi imdb puanı yüksek olan diğer en iyi uzay filmlerini de bir başka listemizde bulabilirsiniz. Uzay filmi ve uzay aracı temalı yapımların da yer aldığı bu listede Ridley Scott gibi isimler de bulunuyor. 2020 yılında gösterime giren ve büyük bir yankı uyandıran diğer filmleri de sitemizde bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!