featured

Bilim İnsanları Açıkladı: Nezle Virüsü ile Kanseri Tedavi Etmeyi Başardık!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim insanları uzun zamandır kanserin çaresini arıyorlardı. Nezle virüsü ile kanseri tedavisi başarılı oldu! İşte, detaylar!

Nezle Virüsü ile Kanser Tedavi Ediliyor

Kötü hastalık olarak geçen kanser, özellikle son 10 yıldır çok yakalanan bir hastalık oldu. Bilim insanları uzun süredir yaptıkları çalışma ile, nezle virüsü ile mesane kanser tedavisi gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

Kanser ile mücadele de virüsleri kullanmak yeni bir yöntem olmasa da nezle virüsü ile 1. Evre mesane kanserini yok eden bu virüs, tarihe geçti. Belirlenen hastada kanserli tümörün tamamen yok olması herkesi şaşırttı. Tedavi raporu Clinical Cancer Research dergisinde yayınlandı.

Yapılan açıklamada “mesane kanseri olan 15 hastaya nezle olmamıza neden olan coxsackievirus A21 virüsü enjekte ettik. Kullanılan virüsün genetiği değiştirilmedi”. Denildi.

Tümörden Geriye Kalanlar Ameliyatla Temizlendi

Bilim insanları araştırmaya gönüllü olarak katılan hastaya virüsü, daha önce açılmış kataterlerden birer saat arayla verdiler. Virüsün bedene enjekte edilmesi işlemi tamamen bittikten sonra kalan tümörler ameliyat ile temizlendi. Deneye katılan hastalardan birinde virüs sayesinde tümör tamamen kayboldu. Kalan 14 kişi de ise nezle virüsü kanserli hücrelere zarar vererek bağışıklık sistemine uyaran etkisi yarattı. Böylece savaşçı hücreler tümöre karşı savaş haline geçti.

Pandha’nın yaptığı açıklamaya göre virüsün enjekte edilmesinin ardından hastalar da hiçbir yan etki gözlemlenmedi. Bilim insanları bu tedavi şeklinin işe yaramasını su sözlerle açıkladılar; kanserli mesane hücrelerinde coxsackievirus’ün içeri girmesine yol açan ICAM-1 molekülünün bu tedavi de işe yaradığını düşünüyoruz.

Bu virüsün sağlıklı hücrelere saldırmadığını belirten bilim insanları, virüsün insan bedeni içine girdikten sonra sağlıksız hücreler üzerinde yönetimi ele geçirdiğini belirtiyorlar. Bağışıklık sisteminin bu savaşa katılmasıyla beraber kanserli hücreler yok oluyor. Pandha’ya göre göre henüz erken safha deneme aşamasında olan bu tedavi şeklinin tam olarak kullanabilmesi için önünde epey zaman var diyerek ekliyor; Bu araştırma çok daha geniş çapta çalışmalara giden yolda bir kilometre taşı olabilir”

Yeni ve daha yoğun çalışmalarla kanserin nüksetmesinin de önüne geçebileceğine inanan Pandha sadece nezle virüsü ile kanser tedavisi şekli olmayacağının da altını çiziyor. Bu tedavi de ortaya çıkan en ilginç şey ise, nezle virüsünü kataterden alan kişilerin nezle olmaması.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!