featured

Yüzümüze Neden Sürekli Dokunuruz? Yüzümüze Dokunmaya Nasıl Son Veririz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzümüzdeki jestler ve mimikler düşündüğümüz şeyler hakkında karşımızdaki kişiye pek çok konuda fikir verebilir. Bu nedenle bazı durumlarda jestlerimizi ve mimiklerimizi kontrol altında tutmayı isteriz. Her ne kadar kontrol etmek zor olsa da böyle durumlarda yüzümüze istemsizce sık sık dokunuruz. Peki bu durumdan nasıl kaçınırız ve bu durumdan kaçınmamızı neler zorlaştırır?

1-  Doğal Bir Tepki

Bazılarımız için alışkanlık bazıları içinse doğal tepkilerimiz olarak veya dikkatimiz dağıldığında yüzümüze dokunma eyleminde bulunuruz.

2-  Beden Dili İle Duygularımızı İfade Etme

Duygularımızı ifade etmenin yollarından biride bazı durumlarda ellerimizle yüzümüze dokunmaktır. Beden dili ile başlalarına anlatmak istediklerimizi kolay bir şekilde anlatabiliriz. Hatta bu dil evrensel de bir dildir. İletişim sağlamak istemediğimizde kollarımızı bağlar ya da düşünürken ellerimizi çenemize götürebiliriz. Uzun yıllar boyunca kendimizi ifade ettiğimiz pek çok anı elimizi yüzümüze götürerek gerçekleştirdiğimiz için bu alışkanlığı bırakmak oldukça zor olacaktır.

3-  Stresli Anlarda Refleks Olarak

Kendimizi stresli hissettiğimiz anlarda otomatik olarak yüzümüzü ellerimize götürdüğümüz anlar pek çoğumuzda olmuştur. İşte bu tür durumlarda yüzümüzün bazı noktalarına dokunmak stresimizi azaltmaktadır. Kısaca içgüdüsel olarak da yüzümüze dokunuyoruz.

4-  Flört Ederken Yüze Dokunma

Flört ederken de yüzümüze sıkça dokunduğumuzu biliyor muydunuz? Normal duruma göre flört ederken saatte 23 defa yüzümüze dokunuyoruz.

Yüzümüze Dokunmaya Nasıl Son Veririz?

Yüzümüze dokunmayı önleyebilmek için,

Anti-stres topu kullanabilirsiniz. Ellerinizi meşgul etmek için stres topları çok faydalı olacaktır.Kendinize hatırlatma yapmak için yapışkanlı notlar kullanabilirsiniz.Ellerinize parfüm, losyon ya da herhangi bir kokuyu sürerek, elinizi yüzünüze götürdüğünüzde dokunmamaya kendinizi alıştıra bilirsiniz.Yüzünüze dokunma sebebiniz aşırı stres ise böyle durumlarda yoga, meditasyon ya da nefes egzersizleri yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!