featured

Saatlerini Morg da Geçiren Adam Canlı Çıktı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Juan Jose Munos Romero, yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye gitti. Öldü denilerek morga gönderilen adam canlı çıktı. İşte, detaylar!

Öldü Dediler Canlı Çıktı!

Kolombiya da yaşayan Juan Jose Munos Romero yüksek tansiyon sebebi ile hastaneye başvurdu ve ondan sonra olanlar oldu! Doktorlar hastaya hemen ilk müdahale de bulunup bir kaç işlem yaptılar. Ancak doktorların görüşüne göre Juan Jose Munos Romero kurtulamadı öldü ve morga kaldırıldı. 

Romero morga kaldırıldıktan 2 saat sonra kadar ailesine ölüm haberi gitti. Bunun üzerine hastaneye gelen aile Romere’nun öldüğüne inanmadı ve onu görmek istediler. 

Covid-19 salgını sebebiyle ailenin morga girmesine izin verilmese de Romero’nun kızı kimseyi dinlemeyerek morga girmenin bir yolunu buldu ve gözlerine inanamadı!

Romero nefes alıyordu ve gözleri açıktı! Kızı biraz korkmuş olsa da derhal doktorların yanına giderek durumu bildirdi. Doktorlar ise bunun gayet normal olduğunu, kimi ölen kişiler de görülen bir reaksiyon olduğunu söyleyerek yaşamadığını anlattılar. Ancak öldü diye morga kaldırılan adam yaşıyordu. Zaten kızı babasının nefes aldığını gözleriyle görmüştü. 

Doktorlar fikirlerinden vazgeçmediler ve aileyi Romero’nun öldüğüne ikna etmeye çabaladılar. Olay sonrası Kolombiya’nın yerel bir gazetesine konuşan Romero’nun diğer kızı şu ifadeleri kullandı;

“Kardeşim babamın öldüğüne inanmadı ve morga girdi. Onun yaşadığını fark etti. Bunu doktorlara söylediğinde ise doğal bir reaksiyon dediler ancak onlara inanmadı ve “sözde cesedi” alıp başka bir kliniğe götürdü. Ne yazık ki morgdaki süre babamı etkiledi.”

Juan Jose Munos Romero, morgda canlı olarak geçirdiği sürede büyük organlar da kan akışının yavaşladığı ciddi bir sorun olun iskemiye ile karşı karşıya kaldı. Romero’nun tedavisi hala devam ederken aile hastaneye dava açmaya hazırlanıyor. 

Yüksek Tansiyon Nedir?

Yüksek tansiyon,  gün ve  günde  defa ölçüm yapılması kaydıyla, büyük ve küçük tansiyonların olması gerekenden daha yüksek çıkması halidir. Her tansiyon yükselmesi kişide hipertansiyon yani yüksek tansiyon bulunduğu anlamına gelmez. Yüksek tansiyon belirtileri şu şekildedir;

Kulakta çınlamaSürekli hale gelen baş ağrısı ve baş dönmesiSürekli idrara çıkma haliKronik hale gelen halsizlik ve yorgunlukBacaklarda meydana gelen şişlikGözlerde bulanık görme meydana gelmesiBaş dönmesine bağlı dengesizlikKalpte çarpıntıBurunda kanama 

En belirgin yüksek tansiyon belirtileri bu şekildedir. Eğer siz de yüksek tansiyon belirtisi gösteriyor iseniz en kısa zamanda doktora başvurmanız gerekmektedir. 

Yüksek Tansiyon Nasıl Düşürülür?

Bu hastalık oldukça kötü sonuçlar doğurabildiğinden ve yaşam kalitesini oldukça düşürdüğünden yüksek tansiyon nasıl düşürülür, sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Eğer siz de bu hastalığı yaşıyorsanız, ya da yakınlarınız da bu hastalıkla savaşan varsa muhakkak yüksek tansiyon nasıl düşürülür öğrenmeniz gerekir. Tansiyonunuz çıktığında şunları yapabilirsiniz;

Soğuk su ile duş almakBir limonun suyunu yarım bardak su ile sulandırarak içmekTuzsuz yoğurt yemek veya tuzsuz ayran içmekKekik suyu içmekGreyfurt suyu içmekSarımsak yemek veya koklamak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!