featured

YKS Sonucuna Göre ODTÜ Tercih Etmek İsteyenler İçin ODTÜ Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akademik başarı oranları, sosyal kazanımları ve öğrencilere sunduğu kampüs hayatı ile yalnızca Türkiye’ye değil; tüm dünyaya adını duyuran Orta Doğu Teknik Üniversitesi ( ODTÜ ) yeni paydaşlarını arıyor! Hemen herkesin havasını solumak istediği ODTÜ’de okumak bir başka! Peki, ODTÜ’lü olmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte,  YKS Sonucuna Göre ODTÜ Tercih Etmek İsteyecekler İçin Tercih Kılavuzu !

ODTÜ’lü Olmak Ayrıcalıktır

YouTube video

Bu söz, son zamanlarda birçok üniversite için kullanılıyor olsa da, mezun kalitesi, öğretim ortamı ve sosyal aktiviteleri söz konusu olduğunda ODTÜ ailesinin bir ferdi olmak gerçek anlamda bir ayrıcalık halini almaktadır. Zengin öğretim ortamları ile öğrencilerine yalnızca öğretim değil, eğitim şansı da veren ODTÜ akademisyenleri, bu süreçte büyük bir görev üstlenmektedirler.

Yeniliğe, geleceğe, ilim ve bilime yönelen nesiller yetiştirmeyi amaç edinen ODTÜ’de okumak hem çok anlamlı hem de çok faydalıdır. Sadece kişisel başarı değil, ülke başarısını artırmayı hedefleyen, dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinde sıralamaya giren ODTÜ’de okumak neden bir başkadır? Gelin, birlikte görelim. 

1 – Alanında Uzman Mezunlar Yetiştirir

ODTÜ mezunları, hem kendi hem de ilgi alanlarında uzmanlaşma şansı bulurlar. ODTÜ öğrencileri arasında, kendi bölümü ile ilgisi olmamasına rağmen, öğrenci toplulukları aracılığı ile farklı alanlarda uzmanlık kazanan binlerce mezun bulunmaktadır. Hatta birçok öğrenci, bu topluluklar ile edindiği yeni beceriler sayesinde farklı yüksek lisans programlarına dahil olmaktadırlar. 

2 – Kendinizi Keşfetmenizi Sağlar

YouTube video

ODTÜ’de okumak kendinize dönmenizi ve yine kendinizi keşfetmenizi sağlar. Gerek öğrenim ortamlarının son teknolojiye uygun olması gerekse sosyal ortamlardaki farklı etkinlikler daha önce kendinizde fark etmediğiniz yetenek ya da ilgi alanlarını keşfetmenizi sağlar. Sosyal etkinlikler, sempozyumlar, mezun günleri ve bilim yarışmalarına ev sahipliği yapan bu önemli bilim merkezinde, kendinizi geliştirmeniz için ihtiyaç duyacağınız her şeye sahip olacaksınız. 

3 – Türkiye’nin En İyilerini Bir Araya Getirir

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, yalnızca Türkiye’nin en iyi öğrencilerini değil öğretim üyelerini de bir araya getirir. Gerek akademisyenleri gerekse mezunları ile öğrenciler ile her daim dirsek dirseğe çalışmalar yürüten ODTÜ, bilim için bir araya gelmiş araştırma tutkunları ile doludur. Bu yönü ile araştırmanın her yönünü kolayca öğrenebilir, ihtiyaç duyduğunuz bilgiye hangi yollarla nasıl ulaşacağınızı keşfedebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi öğretim ortamlarından biri olan ODTÜ’de okurken kendinizi geliştirmek hayat tarzınız olur ve bu tarzdan asla vazgeçemezsiniz. 

4 – ODTÜ’de Okumak Sosyalleşme İmkanı Sunar

ODTÜ, sahip olduğu sosyal etkinlikler, topluluk programları ve farklı bölümlerden alınan ortak dersler ile sosyal bir öğrenme ortamı sunmaktadır. Eğitim dışı etkinliklerle kişisel olarak da sosyalleşme imkanı bulduğunuz üniversite hayatınız boyunca, farklı arkadaşlıklar edinme imkanı bulabilirsiniz. 

5 – Yurt Dışı Eğitim İmkanı Sunar

Uluslararası geçerli diploma ile mezun olacağınız 5 yılın sonunda, yurt dışında yüksek lisans imkanı bulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise üniversite hayatınız boyunca başarılı olmak ve ilgi alanınıza uygun yurt içi ve yurt dışı projelerde görev almaktır. Yalnızca mezun olduktan sonra değil, mezun olmadan önce de yurt dışı deneyimi kazanmak isterseniz Work & Travel ve Erasmus gibi yabancı öğrenci değişim programlarından faydalanma şansına sahip olacaksınız. 

6 – Yabancı Dil Kazandırır

Öğretim dili İngilizce olan ODTÜ’de seçmeli ders kapsamında İspanyolca, Arapça, Almanca, İtalyanca, Japonca ve Çince gibi yabancı dil öğrenmek mümkündür. Bir yandan İngilizce öğrenirken, bir yandan da ikinci yabancı dilinizi öğrenme imkanı bulabilirsiniz. Hatta Japon Kültürü ile ilgili topluluklar aracılığı ile Japonca dilini öğrenirken, ülke kültürüne de hakim olabilirsiniz. 

7 – Girişimci Ruhu 

ODTÜ, girişimcilerin yuvasıdır. ODTÜ Teknokent ve TÜBİTAK işbirliği ile her yıl çok sayıda proje yarışması düzenlenmektedir. Üniversite akademisyenleri tarafından desteklenen öğrenciler, ilk yıllardan itibaren girişimci ruhunu hissederler ve hazırladıkları proje ve bölüm bitirme tezleri ile bu projelerde başarı elde etme hakkı kazanırlar. Başarılı ekipleri projelerini hayata geçirme noktasında destekleyen kurumlar ise henüz yeni mezunken şirket açma ve proje yönetme deneyimini yaşamanızı sağlar. 

8 – ODTÜ Spor Toplulukları

YouTube video

Futbol, Basketbol, Voleybol, Fitness, Aikido, Briç, Capoeira, Dağcılık ve Yelken, E-spor, Eşli Danslar, Yamaç Paraşütü, İzcilik, Motor Sporları, Su Altı Sporları, Tenis ve Satranç alanlarındaki spor toplulukları ile boş zamanlarınızda hem sosyalleşme hem de spor yapma şansını bulursunuz. 

9 – ODTÜ Kültür Toplulukları 

YouTube video

Tiyatro, Sinema ve Müzik topluluklarının yanı sıra ODTÜ’de bilim toplulukları da bulunmaktadır. Her yıl programlama yarışması yapan Bilgisayar Topluluğu, gösteriler hazırlayarak Türkiye ve yurt dışı turnelere giden Türk Halk Bilimi Topluluğu, her yıl onlarca köye kütüphane kuran İLKYAR topluluğu sizleri bekliyor. Onlarca farklı alanda bilgi ve eğlence ile dolu bu topluluklar ile sosyalleşecek, ekip çalışmasını öğrenecek ve yurt içi ve yurt dışı etkinlikler ile deneyim kazanacaksınız. 

10 – Kütüphanede Yaşam

ODTÜ’de okumak kütüphane kültürünü öğrenmeyi de sağlar. 24 saat açık kütüphanesi ile öğrencilerine ayrıcalıklı bir araştırma ortamı sağlayan ODTÜ Kütüphanesi, çalışan ve yöneticileri ile yardımsever bir tutum içerisindedirler. On binlerce kaynak kitabın yanı sıra roman, dergi, tez ve araştırma arşivi ile de Türkiye’nin en zengin kaynaklarını bulunduran ODTÜ’de yaşam bilgi doludur. 

11 – ODTÜ Tasarım Fabrikası

Tasarım ve üretim sürecinin öneme sahip olduğu günümüzde Design Factory Global Network temsilcisi olan ODTÜ, bu çalışma sürecinde aktif rol almak isteyen öğrencileri kabul etmektedir. Tasarım ve üretim konusunda başarı sağlayacağı düşünülen öğrenciler bu oluşum içerisinde yurt içi ve yurt dışı sahada desteklenmektedir. 

12 – Başarılı Öğrenciler Desteklenir

ODTÜ Geliştirme Vakfı ve ODTÜ Mezunları Derneği aracılığı ile ODTÜ’de okuyan maddi olarak zorluk çeken öğrenciler desteklenmektedir. Maddi burs, ücretsiz yemekhane hizmeti alma ve yurt imkanı sunulan bu öğrenciler için tek dert derslerinde başarılı olmak olacaktır.  

Bonus: İhtiyacınız Olan Her Şey Bir Arada

ODTÜ’de okurken ihtiyacınız olan her şeye tek bir kampüs içerisinde ulaşabilirsiniz. Ev yemekleri için yemekhaneyi, fast-food için ODTÜ Çarşı’da bulunan restorantları, hava almak için Fizik Çimleri ve ODTÜ’nün sahip olduğu yemyeşil alanı, dinlenmek için kütüphaneyi ve eğlenmek için ODTÜ topluluklarını kullanabilirsiniz. Tek kampüs içerisinde öğrencisinin ihtiyaç duyduğu her şeyi barındıran ODTÜ, gerçek anlamda bir yaşam alanıdır.

Eğer siz de hala tercih etmekte karar vermemişseniz, bir kez daha düşünmenizi ve bu bilim ve kültür merkezi deneyimini kaçırmamanızı öneririz. ODTÜ, geleceğe ışık tutacak yol arkadaşlarını arıyor!

2020 YKS Konuları YDS YÖKDİL İngilizce Konu Anlatımı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!