featured

Goriller Hakkında Sürpriz Karar Dağ Gorillerine Koronavirüs Testi Yapılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, ulusal parklarda bulunan goriller hakkında sürpriz bir karar aldı. Alınan karara göre hayvanat bahçeleri açılmadan önce dağ gorillerine Covid-19 testi yapılacak.

Dünyanın genelini etkileyen salgın birçok insanın ölümüne neden oldu. Hayatı durma noktasına getirdi. Bu durumdan hayvanlar da büyük oranda etkilendi. Hastalığın hayvanlardan geldiği söylense de bazı canlılar bu virüse yakalanıp ölebilir. Bunların başında solunum yolu sıkıntısı çeken goriller geliyor. Bu durumun önüne geçmek amacı ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti ilginç bir karar aldı.

Kongo Doğayı Koruma Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada; ulusal parkların, testlerin negatif çıkmasından sonra yapılacağı söylendi. Dağ gorillerinin koronavirüs testi sonuçları pozitif çıkarsa parklar ziyaretçilere kapalı olacak.

YouTube video

ICCN Genel Müdürü Cosma Wilungula, dağ gorilleri hakkında bilgiler verdi. Verilen bilgilerde; gorillerin solunum yolu hastalıklarından kolayca etkilendiği bilgisi dikkat çekiciydi. Koronavirüs, direkt olarak solunum yollarını etkileyen bir hastalıktır. Bu nedenle goriller risk grubundalar. Bunun için hem ziyaretçilerin hem de primatların her birinin sağlığı için gerekli tedbirlerin alınacağı iletildi.

Koronavirüs Testleri Pozitif Çıkarsa Parklar Kapalı Olacak

Hayvanlar üzerine araştırmalar yapan bilim insanları önceki haftalarda dağ gorilleri hakkında bilgi vermişti. Covid-19 virüsünden olumsuz etkilenebilecekleri bildirilmişti. Bunun üzerine harekete geçen Kongo Doğayı Koruma Enstitüsü ulusal parkı ziyaretçilere kapattı.

Dağ gorilleri nesli tükenmekle karşı karşıya kalmış canlılar arasında yer alıyor. Ayrıca ulusal park içerisinde değerli birçok canlı da bulunuyor. Her birinin sağlıklı kalabilmesi adına çalışmalar sürdürülüyor.

Park içerisinde bulunan dağ gorilleri ve diğer risk altındaki canlılar kovid-19 testine tabii tutulacak. Test sonuçlarının pozitif çıkması halinde ulusal park kapalı olmaya devam edecek. Sonuçlara göre parkların ziyarete açılıp açılmama kararı alınacak.

YouTube video

Willungula, bütün primatların sağlığını korumak için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti. Birçok sayıda vahşi hayvana olmak üzere bütün primatların yeni tip koronavirüs testleri yapılacak. Testleri tamamlandıktan sonra gorillere kovid sonuçların pozitif çıkması durumunda ulusal parklar ziyarete açılmayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!