featured

Dünyanın En İlginç 4 Olayı! 526 Dişli Çocuk, 4 Bin Yıl Önceki Sevgililer vs.

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın dört farklı ve birbirinden ilginç olayları sizi hayrete düşürecek. Daha önce belki çok ilginç olaylar okumuş veya şahit olmuşsunuzdur. Fakat bunlar o kadar ilginç ki, okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. İşte dünyanın en ilginç dört olayı!

4000 Yıl Öncesinde Yaşayan Zengin Sevgililerin Mezarı Bulundu!

Kazakistan’da yapılan bir kazı sonucunda bulunan mezarda 4000 yıl önce yüz yüze gömülmüş bir kadın ile bir adamın kalıntılarına rastlandı. Saryarka Arkeoloji Enstitüsü’nün arkeoloji profesörlerinden Igor Kukushkin’in başlarında bulunduğu ekip tarafından yapılan kazı çalışmalarında bulunan mezarlıkta başka insan kalıntılarıyla at iskeletleri de bulundu.

Mezarda ayrıca mücevherler, altınlar, bıçaklar, boncuklar ve seramik eserlerinde olduğu görüldü. Yüz yüze bulunan sevgililerin neden öldükleri ya da ilişki durumlarının tam olarak ne olduğu konusunda herhangi bir bulgu elde edilemese de mezarda bulunan zengin içerikler nedeniyle varlıklı ailelerden geldikleri düşünülüyor. Kazakistan’da olan diğer kazı alanlarındaki kalıntılara göre çiftin bu bölgedeki savaşlar sırasında öldüğü düşünülüyor. Mezarlıkta kazı ve kalıntı analizleri devam etmektedir.

Yedi Yaşındaki Bir Çocuğun Yanağında 526 Diş Tespit Edildi!

Hindistan’ın Chennai kentinde doktorlar bir çocuğun sağ yanağında bulunan 526 adet dişi çıkardılar ve bu istisnai durum Times Of India’da bir raporla yayınlandı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar bu anormal durumun nedeninin yakınlarda bulunan baz istasyonlarından yayılan radyasyonun olabileceğini düşünüyorlar. Fakat henüz kesin bir bilgi de bulunmuyor.

Çocuğun çene kemiğinde keseye benzeyen bir yapı içerisinde büyüyen bu dişlerin boyutlarının 0,1 ile 15 milimetre civarında olduğu ve normal dişlerdeki gibi köklerinin de bulunduğu belirtiliyor. Yanağı şişmeye başladıktan sonra ailesi tarafından doktora götürülen çocuğa Saveetha Dental College’da çekilen röntgen sonucunda dişler tespit edilmiş. Bileşik kompozit odontoma adı verilen ve iyi huylu yavaş büyüyen tümörler olarak da sınıflandırılan bu dişler röntgende fark edildikten sonra komplikasyon çıkarmadan ameliyat ile alınabiliyor. Times Of India’ya doktorlar yaptıkları açıklamayla ilk defa bu kadar çok dişi bir arada gördüklerini ifade ettiler. Ameliyatın ardından yapılan açıklamada belirtilen tek sorunun ise çocuğun azı dişinin olmayacağı oldu. Fakat bu sorununda çocuk büyüdükten sonra implant ile çözülebileceği belirtildi.

Bir Örümcek Meteor Yağmurunu Seyrederken Kameralara Yakalandı!

Bir örümcek Perseid meteor yağmuru esnasında NASA’nın kamerasına yakalandı. Aslında NASA’nın meteor fotoğraflarını çekmek için tasalanan NASA kamerasını bir örümcek ziyaret edince ilginç bir görüntü ortaya çıktı. 5 Ağustos 2019 tarihinde Arizona’nın Tucson bölgesinde bulunan Mt. Lemmon SkyCenter’da bu fotoğraf çekildi. Bu merkezde 17 uzay kamerası ve kameralarda balık gözü mercekleri bulunuyor. Kameralar ise gökyüzünün fotoğraflarını çekiyor.

Daha önceleride uzay kameraları dünyadaki bazı canlılar tarafından ziyaret edilmiş, hatta NASA bir böcek, bir baykuş ve bir kuşun fotoğrafını çekmişti ve yayınlamıştı. 2007 yılında yine bir örümcek kameralara takılmış ve kamera lensinin üzerinde Atlantis uzay mekiğinin fırlatılışını seyretmişti.

Perseid meteor yağmuru ise her yıl görülüyor.

Martılara Dik Dik Bakıldığında Hırsızlık Yapmadıklarını Biliyor musunuz?

Martıların deniz kıyısında insanların yiyeceklerini çalıp kaçtıklarını hepimiz biliyoruz. Bilim insanlarının yaptıkları incelemeler sonucunda vardıkları kanıya göre eğer martılara dik dik bakılırsa martılar hırsızlık yapmıyorlar.

Yapılan deneyler sonucunda bir yemeğin sahibi martıya baktığında martının yemeğe dahi yaklaşmadığı saptandı. Ayrıca deneyin yalnızca martılar için değil başka kuşlar içinde yapıldığı ve aynı sonucu verdiği görüldü.

Larus argentatus adı verilen Ringa martılarını gözlem atına alan araştırmacılar 74 martı üzerinde deney gerçekleştirdiler. Bu büyük ve hepçil kuşlar İngiltere kıyılarında bütün mevsimlerde bulunabiliyor. Bu martıların her birinin görebilecekleri görüş alanlarına çalabilmeleri için kızarmış patates paketleri bırakıldı. 19 martı yiyeceklere yaklaşmaya çalışırken kuşların çoğunun izlendiklerini fark etmeleri üzerine uçarak kaçtıkları saptandı. Bilim insanları yaptıkları araştırmalarda patatesleri bıraktıkları yerin biraz uzağına giderek çömeldiler ve martıların bu alana yaklaşmalarını beklediler. Birinci deneyde bir kuşun paketle ilgilendiğini gördüklerinde hiç ilgi göstermediler. İkincisinde ise martıya dik dik baktılar.

Martıya bakmayan araştırmacının deneyinde tüm martıların paketlere saldırdığı görüldü. Fakat araştırmacılar dik dik baktıklarında martılar paketlere saldırmadan takriben 21 saniye beklediler. Bu deneyde ise altısının pakete hiçbir şekilde dokunmadığı gözlemlenirken genel olarak bakıldığında martıların izlenmeleri halinde ortadaki yiyeceklere dokunmadıkları ve uzak durdukları söylenebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!