featured

82 Günde Tekneyle Devri Pandemi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arjantinli Juan Manuel Ballestero, koronavirüs nedeni ile sınırlar kapanınca Portekiz’de mahsur kaldı. Ardından küçük bir tekne ile Atlas Okyanusu’na açıldı ve 82 gün sonra Arjantin’e, ailesine kavuştu.

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 virüsünün artmasının ardından dünya genelinde pandemi ilan etmişti. Durum böyle olunca da birçok devlet sınırlarını kapatmaya başladı. Sınır kapatma olayı daha sonra tüm dünyada geçerli olmaya başladı. İnsanlar memleketlerine dönemediler ve gittikleri ülkede mahsur kaldılar.

Bazı vatandaşlar devletlerinin sağladığı imkanlarla ülkelerine dönerken bazıları da kendi imkanlarını yaratmanın yolunu aradı. Arjantinli Juan Manuel Ballestero da bu kişilerden birisi. Sınırların kapatılması ile Portekiz’de mahsur kalan Ballestero, küçük bir tekneye atlayarak Arjantin’e ulaşma başarısı gösterdi. Atlas Okyanusu üzerinde tam 82 gün geçirdi.

Pandeminin Başladığı Gün Okyanusa Açıldı

47 yaşında olan Ballestro, Atlas Okyanusu’nu geçtiği küçük teknesini pandemi öncesinde satın almıştı. Ve o dönemde 9 metrelik teknesiyle birlikte Portekiz’in Porto Santo Adası’nda vakit geçiriyordu. O sırada dünya üzerinde pandemi ilan edildi ve ülkeler arası uçuşlar iptal edildi. Sınırlar kapatıldı. Portekiz’de mahsur kalan Arjantinli adam bir saniye bile düşünmeden teknesiyle okyanusa açıldı.

O günleri basın mensuplarına anlatan Ballestro;

“ Aynı gün Arjantin’e yelken açmaya karar verdim.” İfadelerini kullandı.

İlk duyulduğunda çılgınca bir fikir gibi gelen bu kararını yaşlı anne ve babası için aldığını söyledi. 90 yaşındaki babasını ve 82 yaşındaki annesini bir daha görememe korkusuyla bir saniye bile düşünmeden okyanusa açıldığını ifade etti. Başka bir yolu olmadığını ve bu nedenle de 24 Mart tarihinde Portekiz’den Arjantin’e doğru teknesiyle denize açıldığını söyledi.

Rüzgar Gücü ile 82 Günde Atlas Okyanusu’nu Geçti

Arjantinli çılgın adamın teknesi rüzgar gücü ile ilerleyen bir yelkenli olarak açıklandı. Hiçbir yakıtı olmadan sadece rüzgar enerjisini kullanarak 82 günde zorlu bir seyahat ile Atlas Okyanusu’nu geçti. En zor anlarını ise Güney Amerika kıyılarında yaşadığını anlattı.

Güney Amerika bölgesine geldiği an rüzgar esintisi gücünü kaybetmiş ve 10 gün boyunca hareketsiz olarak okyanusta mahsur kalmış. 10 günün sonunda rüzgar tekrar yelkenliyi hareket ettirecek güce kavuştu. Ve hiç vakit kaybetmeden tekrar yola koyulan Ballestro 82 gün sonra tekneyle Atlas Okyanusu’nu geçti. Arjantin kıyısına ve ardından ailesine kavuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!