featured

Çekici Erkek Olmak İçin 10 Takım Elbise Kuralı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok erkeğin giymekten hoşlanmadığı takım elbise, doğru seçildiğinde hem çok rahat hem de çok şık olmayı sağlayabilir. İş görüşmesinde ya da özel günlerde nasıl giyinilir sorusunun en doğru cevabı, günün anlam ve önemine uygun bir takım elbise giymek şeklindedir.  Peki, çekici erkekler nasıl giyinir? Çekici erkek olmak için hangi kuralları bilmek gereklidir?

Çekici Erkek Olmak İçin 10 Takım Elbise Kuralı

Daha şık giyinerek çekici erkek olmak çok koladır. Birçok kişi, çekici erkek nasıl olunur sorusunun cevabını aramakta ve bunun aslında şık giyinerek olabileceğini bilmemektedir. Siz çekici olmak için neler yapıyorsunuz? Takım elbise kurallarını biliyor musunuz? İşte, hem şık hem de çok rahat olmanızı sağlayacak 10 takım elbise kuralı !

1 – Çekici Erkek Olmak İçin Gömlek Seçimi Önemli

Hem çok şık hem de çekici olmak istiyorsanız, gömlek seçiminize dikkat etmelisiniz. Gömlek seçerken iki noktaya önem vermelisiniz. Birincisi, boyun çevrenizin ölçüsü, ikincisi ise kol uzunluğunuzdur. Bu iki ölçüye göre seçeceğiniz gömlekler bedeninizi tam olarak saracak, takım elbise giymek konusunda usta bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır. 

Gömleğin size uygun olduğunu anlamanın bir yolu da omuzlardaki dikişlere bakmaktır. Dikişlerin tam olarak omzunuzun üzerinde olması, gömleğin size uygun olduğunu gösterir. ayrıca gövdenizi sarmayan gömlek size uygun değildir. Gömlek seçimi sırasındaki son bakacağınız şey ise kol uzunluğudur. Kolunuzdan kısa ya da uzun olan gömlek şık görünmenize engel olur. 

2 – Yakışıklı Erkekler İçin Kemer Takmak Şart

Bir erkeğin yakışıklı görünmek ve şık giyinmek için uyması gereken ikinci takım elbise kuralı kemer kullanımıdır. Takım elbise seçerken, kemer boşlukları olmayanlardan uzak durun. Mutlaka ve mutlaka kemerinizin ayakkabınız ile uygun olmasına dikkat etmelisiniz. 

3 – Ayakkabılar

Çekici erkekler takım elbise seçerken ayakkabı uyumuna da dikkat ederler. Ayakkabı renginizin takım elbiseniz ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Resimde gördüğünüz kombinasyonlar ideal ayakkabı renkleridir. 

4 – Kravat Seçimi Çekici Erkekler İçin Vazgeçilmez Kural

Takım elbise kuralları arasında bir diğer önemli konu ise kravat seçimidir. Takım ile uyumlu kravat seçmek, sizi daha şık ve bakımlı gösterecektir. Unutmayınız ki, kadınlar şık giyinen ve kendine özen gösteren erkeklerden hoşlanırlar.

Kravat deseni konusunda ise gömlek renginizden daha koyu renkler tercih etmeniz, kadınların sizi daha ciddi bir erkek olarak görmesini sağlar. Kemerin hemen üst kısmında bitecek ve boynunuza büyük ya da küçük gelmeyecek bir kravat, giyim konusundan anladığınız imajını yaratacaktır. 

5 – Doğru Ceket Can Kurtarır

Çekici erkek nasıl olur sorusunun cevabı giyimden ve kişisel bakımdan geçer. Vücudunuza ve pantolonunuza uygun ceket seçimi bu noktada büyük öneme sahiptir. Takım elbise kuralları arasında önemli bir yeri olan doğru ceket seçimi nasıl olmalıdır? 

YouTube video

Omuz kesimi omuzlarının bittiği yerde biten ve omzunuzu tam saran ceketler tercih etmek sizi daha çekici yapacaktır. Ceket uzunluğu ise pantolon fermuarınızın bittiği nokta ile sınırlandırılmalıdır. Yani fermuarınızın bittiği noktadan daha uzun ceketler emanet duracak ve sizi modadan anlamayan bir erkek haline getirecektir. 

6 – Mendil Seçimine Dikkat Edin

Mendil seçerken kravat ile aynı desende ve kumaşta olmaması sizi daha klas bir erkek yapar. Çekici erkekler giyim konusunda çok seçicidir. Kullandıkları her aksesuar özel olarak seçilmiş olmalıdır. 

7 – Erkekleri Çekici Yapan Kıyafetler Pantolon Kesimi 

Erkekleri çekici yapan kıyafetler arasında pantolon modeli ve kesimi de yer almaktadır. Kemer ve bel kısmı sizi rahatsız etmeyecek sıkılıkta olmalıdır. Kemersiz kullanımlarda dahi pantolonun belinizden düşmüyor olması, doğru tercih yaptığınızı işaret eder.

Kalça kısım dar ya da salaş durmamalıdır. Bacak kesimi düz değil, bileklere indikçe daralmalıdır. Paça boyu doğru ayarlanmış bir pantolon, takım elbise kuralları arasında önemli bir tanesidir. Size kısa ya da uzun gelen pantolonlar giyinmeyi bilmediğiniz imajını yaratabilir. 

8 – Çorap Seçimi Önemli

Erkekleri çekici yapan kıyafetler tercih ederken, kıyafetinizi bütünleyecek olan çoraplar büyük titizlik ister. Resimli, şekilli ya da işlemeli çoraplar, takım elbise altına uygun değildir. 

9 – En Çekici Erkek Parfümü Sizinki Olmalı

Çekici erkek olmanın bir yolu da kıyafet kadar parfüm tercihinde dikkatli olmaktır. En çekici erkek parfümü hangisidir diye sorarsanız, teninize en iyi uyum sağlayan parfüm sizin için en çekici olan olacaktır. Yaz aylarında daha fresh kokular tercih edebileceğiniz gibi kış aylarında daha baharatlı kokuları kullanabilirsiniz.

Boyna ve atar damar üzerine sıkacağınız parfüm ile ne çok kokulu ne de hiç kokusuz olmazsınız. Eğer sıktığınız parfüm uzun süre vücudunuzda kalsın istiyorsanız çıplakken göğüs aranıza iki kez sıkmalısınız. Eğer çabuk uçsun istiyorsanız, parfümü havaya sıkmalı ve içinde geçmelisiniz. 

10 – Analog Saat Kullanmak

Günlük hayatta saat kullanmayı sevmeyen erkekler, çekici erkek olmak için saat kullanmaktadırlar. Evet, çekici olmak için saat kullanmak önemlidir. Fakat nasıl? Takım elbise giymek demek daha klasik bir duruş sergilemek demektir. Bu noktada analog saat kullanmak, sizi hem şık gösterir hem de bu işi bildiğinizi ifade eder. Günlük kıyafetlerle de kombinleyebileceğiniz bir saat ile takım elbisenizi daha şık hale getirebilirisniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!