featured

Koronavirüsü Yenen Hastalar Virüse Tekrar Yakalanmaz Tezi Çürüdü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüsü yenen hastalarda ikinci defa virüs görülme riskinin olmadığı düşüncesi, Ali Laricani’nin tekrar virüs kapması ile son bulmuş oldu. İran eski meclis başkanı ve İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı olan Ali Laricani tekrar Covid-19 virüsüne yakalandı ve karantinaya alındı.

Koronavirüs tedavisi gören ve virüs tehlikesini atlatan binlerce insan bir daha virüs kapmayacağı düşüncesinde idi. Bağışıklık kazanan vücudun virüse karşı daha dirençli olacağı fikri hakimdi. Fakat Ali Laricani, corona virüsü tedavisi olmasından 3 ay sonra tekrar virüse yakalandı. Ardından ikinci kez karantina altına alındı.

Ali Laricani Hastaneye Kaldırıldı

Tedavi olduktan 3 ay sonra tekrar koronavirüs testi yaptıran İran eski meclis başkanının sonucu pozitif çıktı. Ardından Tahran’da bulunan bir hastaneye kaldırılarak hemen karantina işlemleri uygulandı. Şu an için durumunun iyi olduğu açıklandı.

Eski İran meclis başkanı Ali Laricani ilk olarak 2 Nisan tarihinde virüse yakalanmış ve tedavi görmüştü. Tedavi olumlu sonuçlanmış ve virüsü yenmişti. 24 gün boyunca karantina altında tutulmuştu. İyileşmesinin ardından da görev yerine dönmüştü.

İkinci Kez Koronavirüse Yakalanmak İmkansız Demişlerdi

Çin’in Wuhan kentindeki bir hayvan pazarından çıkarak dünyanın dört bir yanını etkisi altına alan virüs binlerce insanın ölümüne neden oldu. 2020 yılının başından beri etkisini artırarak devam eden salgın tüm dünyada hayatı durdurdu.

Normal yaşantı durdu, iş yerleri kapandı, eğitime ara verildi ve devletler sınırları birbirlerine kapattı. Tüm bilim dünyası virüse çare olabilecek aşılar ve tedaviler üzerinde çalışmaya başladı. Orta çağ döneminde görülen salgından sonra dünyada görülen en son salgın oldu. Sağlık sistemleri durma noktasına geldi.

Aradan geçen zamanda ölüm sayıları ve vaka sayıları düşüşe geçti. Karantina koşulları iyileştirilmeye başlandı. İş yerleri açıldı ve bazı ülkeler sınırlarını diğer devletlere açmaya başladı. Uzmanlar yine de tedbirli olunması gerektiğini ve ikinci dalga tehlikesini hatırlattı.

Bu hatırlatmalar sırasında insanların merak ettiği bir konu vardı. O da virüse yakalanan hastalar ikinci kez koronavirüse yakalanır mı sorusuydu. Bu soruya ilişkin olarak araştırma yaptığını söyleyen Güney Kore açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada Covid-19 virüsü tedavisi gören bir kişiye ikinci kez virüsün etki etmesinin imkansız olduğu söylendi.

YouTube video

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in danışmanı olan Ali Laricani’nin ikinci kez virüs kapması tüm açıklamalara ters köşe yaptı. Bu olaydan sonra virüs tedavisi gören kişilerin de diğerleri gibi tedbirli davranması gerektiği söylendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!