featured

Bu Aracın Özelliği Ne? 94 Model Toyota Supra’ya 1,5 Milyon Teklif Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonlu araba tutkunu Mustafa Çağılcı, 126 bin liraya aldığı 94 model Toyota Supra’ya 700 bin lira harcadı. Arabayı baştan aşağı modifiye eden Çağılcı’nın arabasına 1,5 milyon lira teklif edildi. Çağıl bu teklifleri geri çevirdi.

Araba tutkusu başka bir tutku ile kıyaslanabilecek bir tutku değildir. Birçok kişinin tutkusu çok küçük yaşlardan başlar ve hayatı arabalar ile geçer. Bunlardan birisi de 38 yaşındaki araç bakım servisi sahibi Mustafa Çağılcı. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yaşayan Çağılcı, 6 sene önce aldığı spor arabasına yaptığı değişikliklerle bambaşka bir boyut kazandırdı.

Antalya’dan 2014 yılında satın aldığı arabasına 6 yıl içinde 700 bin lira tutarında bir harcama yaptı. Birçok yerini değiştirdi ve yeniledi. Motor gücünü yükseltti. 335 beygir gücüne sahip olan aracı yaptığı değişikliklerle 1200 beygire yükseltti. Bu özellikleri sayesinde türünün tek örneği haline geldi.

1,5 Milyonluk Teklifleri Geri Çeviriyor

Çağılcı için spor arabası çok özel. Çünkü böyle bir aracın Türkiye’de satışı yok. Gümrük üzerinden getirilen nadir araçlardan bir tanesi olma özelliği taşıyor. Bu özel araca sahip olan Çağılcı, çok fazla trafik cezası yediği için aracını satmayı birçok kez düşünmüş.

Fakat daha sonralar yaptığı araştırmalarda bu denli bir araca sahip olabilmek için 20 milyon lirayı gözden çıkarmak gerektiğini görmüş. Bu yüzden spor aracını satmak yerine onunla daha da ilgilenmeye başlamış. Ve 6 yıl içinde 700 bin lira harcayarak aracı eşsiz bir konuma yükseltmiş.

94 model Toyota Supra aracı hakkında konuşan Mustafa Çağılcı;

“ Aracı 126 bin liraya Antalya’dan aldım. O yıllarda kimsenin bilmediği, standart bir arabaydı. Yaklaşıl 100 bin dolar masraf ettik. Bunun sayesinde, aracımız 1200 beygire ulaştı. Aracımızda 1600 beygirlik setup var. Yani araçlar 1600 beygir güce kadar ulaşabiliyoruz. Amerika, Malezya ve dünyanın birçok yerinden özel parçalar getirdik. Ortalama 7 yılda bu arabayı yaptık. Bununla beraber gereken güç ve değere ulaştı.Şu an araç 1,2 milyon TL ve üzerinde bir değere sahip. O da aracı satmak isterseniz satıyorsunuz. Yoksa satılacak bir araç değil, koleksiyonluk, antika değerinde bir araç. Bu araç Türkiye’de hiçbir dönem satılmadı. Gümrükten geçme bir araç. Paranız olsa bile bu araca sahip olmak için 20 milyon ve üzerinde para vermek lazım.” İfadelerini kullandı.

Tam Bir Araba Tutkunu

126 bin liralık aracı 1,2 milyon değere ulaştıran Mustafa Çağılcı çocukluktan beri modifiye işleri ile uğraştığını söylüyor. Onun için bu iş tam bir tutku. Tutkusu hakkında küçük bir açıklama yapan Çağılcı;

YouTube video

“ Araba sevdalısıyım, çocukluktan beri modifikasyon işleri yapıyoruz. TIR’larda ve araçlarda bu işlemleri yapıyoruz.” Diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!