featured

Drone Teknolojisi Kurban Eti Dağıtımında Etkili Çözümler Sunuyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Drone teknolojisi kurban eti dağıtımında da kullanılmaya başladı. İzmirli Sıddık Gedik, hem teknolojiyi kullandı hem de koronavirüs sosyal mesafe kuralına dikkat çekti. Kestiği kurbanın paylarını drone ile dağıttı.

Gelişen teknoloji her geçen farklı işlerimiz için bizlere kolaylık sağlıyor. İşlerimizi hızlandırıyor ve rahatlık sağlıyor. Bu teknolojilerden en yenisi ile drone teknolojisi olarak görülüyor. Hemen hemen her iş kolunda kullanılan dronelar günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Üzerinde bulundurduğu kamera sayesinde kuş uçuşu görüntü almak isteyenler sıklıkla tercih ediyor. Özellikle de YouTuberlar sürekli olarak insansız hava aracı ile görüntüler elde ediyorlar. Askeri faaliyetlerde, tarımda, nakliyede ve kargoda farklı birçok iş kolunda bu teknoloji kullanılıyor.

Drone ile Kurban Eti Dağıttı

İzmirli bir fotoğrafçı olan 55 yaşındaki Sıddık Gedik ise bu teknolojiyi kurban eti dağıtımı için kullanmayı tercih etti. Bir nevi kargo işi için kullanan Gedik, bu hareketi ile sosyal mesafe kuralına dikkat çekmek istediğini belirtti.

Koronavirüs nedeni ile birçok korunma uyarısı yapılıyor. Bunlardan en önemlileri ise maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralıdır. Birçok kişi uzmanlar tarafından yapılan bu uyarılara uymaya özen gösteriyor. Ama bazı kişiler özellikle kuralları ihlal etmekten geri kalmıyor.

Sıddık Gedik de bu ihlallere tepki çekmek için ve tedbirlere dikkat çekmek için Kurban bayramında farklı bir taktik denedi. Kestiği kurbanın etlerini drone ile komşularına dağıttı.

Sokağa çıkma yasağı olmadığı için virüsün yayılma hızının artacağını düşünen Gedik;

“ Vatandaşlarımızın sosyal mesafeye çok dikkat etmeleri gerekliliğine dikkati çekmek için bunu yaptık. 62 yaşındaki bir ağabeyimize eti drone’la gönderdik. Bir farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yaptık.” Dedi.

Komşusu Süleyman Özen ise konuyla ilgili olarak;

“ Arkadaşımız koronavirüs nedeniyle bir etkinlik yaptı. Kurbanını kesti, kurban etini bize drone’la gönderdi. Allah kabul etsin. Sosyal mesafeyi korumak adına güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Drone Nedir?

Türkçe karşılığı erkek arı anlamına gelen Drone, genel itibari ile asker teknolojisinde kullanılan insansız hava aracıdır. Küçük boyutlarda olan bu hava araçları yerden kumanda edilmektedir. Kimilerinin üzerinde kamera bulunur ve bu sayede etraf taraması yapılmaktadır.

Günümüzde artık günlük hayatın da büyük bir kısmında kullanılıyor. Birçok kişi işlerini drone teknolojisi ile hallediyor. Gelecekte de büyük işler yapacağının sinyalini veriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!