featured

Hayallerin Ötesinde Dünyanın En Sıra Dışı 5 Evi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nereye gidersek gidelim bir ayağımız hep bizi evimize çeker değil mi? Kendi çatımızın altında hep bir huzur buluruz ve mutlu oluruz. Dünyanın dört bir yanını gezip dolaşsak bile kendi evimizdeki dört duvarımız, yeryüzünde hayallerimizi kurduğumuz yegane köşemizdir. Bundan sebeptir ki evlerimizinde hep hayalini kurduğumuz şekilde olmasını isteriz ve hayallerimizi de bir gün gerçekleştirmeyi düşleriz. Kimimiz muhteşem bir doğanın içinde, kimimiz şehrin kuytu bir yerinde bir ev hayali kurarız. Bazen sıra dışı bir evimiz olsun isteriz, bazense en sadesinden bir yerde yaşamayı düşleriz. Peki sizin hayalinizde nasıl bir ev var? Şimdi dünyanın dört bir yanına inşa edilmiş sıra dışı evler nasılmış bir göz atalım mı, ne dersiniz?

Dünyanın En Sıra Dışı Evleri

1- Slovenya’da Kayalıklarda Bir Ev

Slovenya’da kayalıklarda bir ev inşa etmek ister misiniz? Doğanın ayaklarınızın altında olduğu, gökyüzünün muhteşem manzarasını her gece izleyebileceğiniz sıra dışı bir ev ya da bir kulübe… Kayalıkların üzerine böylesine muhteşem bir ev yerleştirmek hayal gibi görünse de yapan nasıl yapmış diyerek, hayalinizi gerçekleştirmeyi ister miydiniz?

2- Macaristan’da On The Edge

Sadece Macaristan’da değil, ülkemizde de böylesine muhteşem yerler bulabilmek mümkün. İşte o yeri bulduğunuzda ise hayalinizi gerçekleştirebilmekte olasıdır. Kendi düşlerinizi gerçekleştirebilmek için adım atmaya, evinizi de inşa ettikten sonra yepyeni bir hayata merhaba demeye ne dersiniz? Her ne kadar böylesi bir yerde hayalini kurduğunuz bir evi inşa etmek güç gibi görünse de mümkünatı olmayan bir durumda değildir. Yeter ki siz karar verin, yeri bulun ve inşa edin…

3- Arjantin’de Casa Estudio Máspero

Hayalinizde böyle bir stüdyo var mı? Böyle bir yeriniz olsa neler yapardınız? Tam anlamıyla rüya ötesi ve olmayacakmış gibi görünse de neden olmasın değil mi? Tek yapacağınız kollarınızı sıvamak ve hayaliniz olan böyle bir evin gerçekleşmesini sağlamak. Aslında çokta zor olmasa gerek, yeter ki hayallerinizden vazgeçmeyin.

4- İsviçre, Villa Vals

Bu ev Bijarne Mastenbroek ve Christian Müller tarafından tasarlanmış ve evin %80’i yerin altında bulunmasına rağmen ev yine de doğal ışığı alıyor. Farklı bir tasarımı olan böylesi bir eve sizde sahip olmak isterdiniz değil mi?

5- Birleşik Krallık, The Burrow

geçirmek ne güzel olurdu, değil mi? Bahçede bir havuz, dileğiniz gibi yazları güneşlenebilme imkanı, istediğiniz zaman mangal yakabiliyorsunuz ve çiftliğinizde birkaç çeşit hayvan, bahçenizde ise rengarenk çiçekler… Ve mis gibi bir hava. Fikrinin bile mükemmel olduğunu düşünüyorsanız, yapmanız gerekeni biliyorsunuz. Eğer imkanınız varsa neden hayallerinizi gerçekleştirmiyorsunuz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!