featured

Öğrenciler İçin Kredi Kartı Alma Şartları Nelerdir ? Öğrenci Kredisi Veren Bankalar ve Şartları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenciler için kredi kartı ya da kredi almak artık çok kolay. Bundan 50 yıl öncesinde gelir belgesi olan vatandaşın kredi alması dahi zorken artık öğrenciler de bankaların kredi imkanından yararlanabiliyor. Nakit ihtiyacının çok fazla olduğu bu dönemde belki de en çok öğrencilerin acil ve kolay alabilecekleri nakit ihtiyacı var. Durum böyle olunca öğrenciye kredi veren bankalar ve verdikleri öğrenci kredisi seçenekleri çözüm yolu oluyor. Eğitime destek sağlayan bu bankalar sayesinde az limitte, düşük faiz oranıyla, dosya masrafsız ve evraksız şekilde istedikleri krediyi alabiliyorlar.

Öğrenci olarak kredi almak için yapılması gereken tek şey, var olan kredi kartı ödemelerini düzenli yapmak. Kredi veya banka kartınızın ait olduğu yani çalıştığınız bankaya kredi başvurusu yaparsanız olumlu sonuç alma ihtimalinizi arttırır. Öğrenci olduğunuz için büyük limitler onaylanmayacağı için kredi kartına yakın limitte yok ise 1-3 bin arası limitte kredi başvurusu yapmanız da olumlu sonuç alma şansınızı yükseltecektir.

Öğrenci Kredisi Almak İçin Gerekli Şartlar

Öğrenciler için kredi kartı veren bankalar arasından kendi çalıştığınız bankaya başvuru yaptıysanız herhangi bir belge talebi almazsınız. Kredi alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Bazı bankalar krediniz için sizden kefil talep edebilir ancak ihtiyaç kredilerinde kefil talep edilmemektedir.

Eğer kendi çalıştığınız bankadan değil de başka bir bankadan kredi başvurusu yaptıysanız nüfus cüzdanınızı, ikametgah belgenizi ve öğrenci belgenizi yanınızda götürmeniz gerekiyor. İnternetten online olarak da birçok bankadan kredi talebinde bulunabilirsiniz ancak internetten başvuru yapsanız dahi kendi çalıştığınız banka dışındaki bankalar bu belgeleri sizden isteyeceklerdir.

1 – Ziraat Bankası Öğrenci Kredisi

Ziraat Bankası her zaman eğitime destek vermesiyle ve öğrenciye kredi üzerine oluşturduğu sloganlarıyla tanınır. Ziraat bankası öğrenciye kredi verirken 36 aya kadar vadeli, düşük faizli, kolay ödeme planlı kredi imkanı sağlıyor. Ziraat bankası krediyi verirken gelir belgesi veya kefil istemektedir ayrıca öğrenciye katkıda bulunan herhangi bir aile bireyine ya da düzenli bir geliri olması şartıyla öğrenciye de krediyi verebilir. Şahsi veya maddi teminat istenir ve kredi boyunca hayat sigortası yapılır.

2 – Öğrenci İçin Kredi İmkanı Sunan Vakıf Bank

Halden anlayan banka sloganıyla ilerleyen Vakıf Bank eğitim döneminde öğrencinin de yanında oluyor.Vakıf Bank çocukların eğitim giderleri artan ailelere tüm ihtiyaçları için eğitim kredisi seçenekleri sunuyor. 0.55 ten başlayan faiz oranı ve 60 aya kadar vade imkanıyla kredi imkanı sağlayan Vakıf Bank ödeme planında da öğrenci için esneklik sağlıyor.

3 – Öğrenci Dostu İş Bankası

Bu yıl da İş Bankası öğrencinin yanında. Öğrencilerin özel okul masraflarını karşılamak ve üniversite öğrencilerinin eğitim giderlerine destek olmak amaçlı iş bankası öğrenciye düşük faizli 24 aya kadar vadeli kredi imkanı sağlıyor. İş bankası öğrenciye kredi imkanından yararlanmak için öğrenci belgesi ve okul masraflarını gösteren bir evrakla birlikte size ne yakın İş Bankası şubelerinden birini ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

4 – Deniz Bank Hızlı Kredi İmkanı

Öğrenciye hızlı ve kolay kredi alma imkanı sunan Deniz Bank %0.99 oranında 2.000 TL’ ye kadar kredi fırsatı sağlıyor. Öğrenciler Deniz Bank’a kredi talebi için gittiklerinde gelir belgesi, kefil, dosya ücreti ve benzeri taleplerle karşılaşmadan kolay yoldan ihtiyaçları olan krediye ulaşıyorlar. Krediden yararlanmak için yapılması gereken tek şey herhangi bir yerden gelen miktarın Deniz Bank üzerinden sağlanması olacak böylece kredi notunuz yükselecek ve istediğiniz krediye kavuşabilceksiniz.

5 – Yapı Kredi Bankası ile Eğitime Tam Destek

Yapı Kredi Bankası öğrencinin de yanında eğitim alanında kredi limitini 50.000 TL’ye kadar çıkaran Yapı Kredi Bankası her dönem öğrenciye destek olmaya devam ediyor. Yapı Kredi Bankası eğitim kredisi dosya masrafsız 48 aya kadar vadeli seçenekleriyle öğrenciye kolaylık sağlıyor. Yapı Kredi Bankası’ndan eğitim kredisi almak için istenen evraklarla size en yakın Yapı Kredi Bankası şubelerinden birine gitmeniz yeterli olacaktır.

6 – Odeabank

Eğitim, üniversite, kurs, özel okul masraflarınız için Odeabank 60 aya kadar vadeli, düşük faizli, 20.000 TL’ye kadar kredi imkanı sağlıyor. Eğitim ihtiyacınızı gösterir belgeniz ve öğrenci belgenizle birlikte size en yakın Odeabank şubelerinden birine giderek Odeabank Eğitim Kredisi ’nden yararlanabilirsiniz.

7 – QNB Finans Bank

Öğrenciye kredi veren bankalar arasında ilk sıralarda yer alan QNB Finans Bank öğrencilere iki farklı kredi seçeneği sunar. İlk olarak kredi alacak öğrencinin herhangi bir geliri yoksa velisinin üzerine alacağı kredi imkanı diğeri ise part-time şekilde çalışan öğrencinin kendi üzerine alabileceği kredi imkanıdır. Her iki seçenekte de QNB Finans Bank %1.75’lik bir faiz oranı uygular. Krediniz kesinlikle dosya masrafsız olur ve 3 aya kadar taksit erteleme imkanına sahip olursunuz. QNB Finans Bankası’ndan öğrenci kredisi almak için en düşük kredi tutarı 2.000 TL olarak belirlenmiştir. 12 ile 60 aya kadar vade düzenlemesi yapmaktadır

8 – Garanti Bankası

Garanti Bankası öğrenciye kredi verirken de farkını ortaya koyuyor. %1.32 faiz oranıyla öğrencilere 25.000 e kadar limitli kredi imkanı sağlıyor. Tüm bunların yanında Garanti Bankasının sunduğu Bonus Genç Kart Sahibi olmakta mümkün.

Bonus Genç Kart

https://www.youtube.com/watch?v=Xcdt86pZ27E

Bonus genç kart öğrenci kredi kartı ile hiçbir zaman kart ücreti ödemeden dilediğince alışveriş yapabilir, bonuslarını biriktirebilir, kazandığın puanlarla dilediğince alışveriş yapabilirsin. Kart ödemelerini planlayıp, taksitlendirebilir ya da erteleyebilirsin. Bonus Genç Kart’a sahip olmak için 18 ile 25 yaş arasında olman yeterli. GENÇ yazıp 3340 a yollayarak Bonus Genç Kart’ını isteyebilirsin.

Öğrenci için kolaylıklarla dolu kredi imkanı sağlayan bankalar yukarıdaki gibidir. Başvurular için kredi almak istediğiniz bankanın şubelerinden birini ziyaret edebilirsiniz.

Öğrenci için kolaylıklarla dolu kredi imkanı sağlayan bankalar yukarıdaki gibidir. Başvurular için kredi almak istediğiniz bankanın şubelerinden birini ziyaret edebilirsiniz. Öğrenci kredi kartı başvurusu işlemleri ve başvuru onayı alan kişilerin kredi kartını almaları için saat 8 ile 17 arasında ilgili bankaya ulaşmaları gerekmektedir.

Yıllık kart ücreti alınmayan öğrenci kredi kartı limiti ise genellikle 1000 ile 2000 TL arasında olmaktadır. Öğrenci kredi kartları nakit avans ve günlük harcamalarda da kullanılabilmektedir. Bu yönü ile düzenli para alış verişi yapılan bankadan öğrenciler kredi kartı alabilir. Kredi kartı almak için bir bankada düzenli para alışverişi yapabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!