featured

Berke Baran Anlattı: 5 Adımda Nasıl Youtuber Olunur? 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Youtube da her geçen gün yükselmeye devam eden Berke Baran, youtuber olmak isteyenlere altın değerinde önerilerde bulundu. İşte, detaylar!

Youtuber Olmak

Gerek ünlü olma hayali, gerek gelişen dünyaya ayak uydurma, gerekse kazanılan paraların yüksek meblağ olması geçleri youtuber olmaya itiyor. Peki iyi bir youtuber nasıl olunur? Berke Baran anlattı!

1. KONSEPTİNİ BELİRLE

Youtube konseptinizi belirleyin. Makyaj, gezi,gurme,müzik,soru – cevap ya da yemek mi? Bilginiz ve ilginizin olduğu bir konu seçin. Uzman olduğunuz konuda çekeceğiniz kısa videoları kanalınızda paylaşmaya başlayın.Bu youtuber olma yolunda ilk ve sağlam bir adım atmanızı sağlar. 

2. BÜTÇE GEREKLİ DEĞİL

Youtube kanalı açmak bedava. Videolarınızı istediğiniz mekanda kolaylıkla çekebilirsiniz. Sadece kamera ve ışık gerekiyor. Bir de konseptiniz ne ise onunla ilgili stoğunuzun olması önemli.

3. ÖZGÜVEN ŞART

Bu işin bir sertifikası, özel eğitimi yok. Kendinize güveniyor musunuz? Tek şart özgüven. Berke Baran olarak en büyük özelliğim özgüvene sahip olmam. Bu sayede kamera karşısında daha rahat hareket ediyor, bu rahatlığımı da izleyiciye geçirebiliyorum. Bunu size de tavsiye ediyorum.

4. TAKİPÇİLERİNE GÜVEN VER

Takipçi sayını artırmanın bir matematiği yok. Samimi ve güvenilir bulduğu için takip ettiğini düşünüyorum zamanla bu şekilde kanalınız büyümeye başlayacaktır. Önemli olan kaliteli içerikler oluşturmanız, takipçilerinize onlara değer verdiğinizi bu yoldan göstermenizdir. 

5. ÇOK KAZANMAK MÜMKÜN

Başarılı bir Youtuber hayatını kimseden destek almadan rahatça idame ettirecek parayı kazanır. Ben markalarla iş birliği yaparak ve kendi adımla yarattığım kitle ile geliriyle ayaklarımın üzerinde duruyorum.

Berke Baran aynı zamanda olumsuz yorumlara kulak kapatmanızı da öneriyor. Eleştirilerilerin kendinizi geliştirmeniz için önemli olduğunu vurgulayan Baran, kötü niyetli yorumları görmezden gelmenizi öneriyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!