featured

Çok Yakında Roketler ile Ülkelerarası Yolculuk Yapacağız!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk ve kurucusu olduğu SpaceX firması durmuyor. Şimdide bizleri roketlerle dünyanın her yerine taşımaya çalışıyor. Üstelik roketler ile uluslararası yolculuk yapmak, ekonomi sınıfı biletlerle aynı fiyatta olabilecek.

SpaceX öyle bir teknoloji geliştiriyor ki, Big Falcon Rocket adını verdikleri uzay aracı ile uzay yolculuğu ihtiyaçlarımızın tamamını yalnızca bir pakette karşılamayı hedefliyor. Daha önceki roket tasarımlarıyla büyük başarılarda elde etmişlerdi. Falcon 9 roketleri ile 10 yılda 81 başarılı uçuş gerçekleştirildi ve Falcon Heavy de 2018 yılının Şubat ayında ilk uçuşunu yaptı.

Tarihte ilk defa bu roketlerle, roket güçlendiricinin güvenli bir şekilde yere indirilebileceği ve sonradan yeninden kullanılabileceği kanıtlandı. Bu sayede BFR’ın insanları hem dünya dışına hem de dünya üzerinde bir yerden bir diğer yere taşıma hedefi de daha gerçek olmaya başladı.

BFR Kaç Aşamadan Oluşacak?

106 metre yüksekliğe sahip olan BFR’ın iki ana aşaması olacak. Bunlar aracı yörüngeye çıkarmak için 58 metrelik bir güçlendirici ile güçlendiricinin üzerine monte edilecek bir gemi olacak. Ayrıca ön kısma 1100 ton ek yakıt depolanıp, uluslararası yolculuklar içinde hem büyük hem de basınçlı bir kabin kullanılacak.

BFR ile yapılacak yolculuklarda hızlı bir şekilde uluslararası seyahat yapılırken aynı zamanda da gezegenimizin muhteşem manzaraları da izlenebilecek.

Ayrıca SpaceX dışında Amerika merkezli Virgin Galactic firması da yörünge altı uçuşları geliştirme yolunda. İlk etapta araştırma ve eğlence amaçlı uçuşlar satmayı planlayan Virgin Galactic’in hedefleri arasında kıtalararası taşımacılıkta bulunuyor. Virgin Galactic, iki bileşenli sistemden oluşuyor. Bunlar yalnızca jet motorlu bir taşıyıcı uçak ile bu uçağa bağlanan roketli bir gemiden ibaret olacak. Uçakla belirli bir irtifaya ulaşıldıktan sonrada gemi uçaktan ayrılarak uzaya doğru fırlatılıyor.

İngiltere merkezli Reaction Engines firması da pistten uzaya tek parça halinde yükselmesi mümkün olan bir aracın tasarımını yapıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!