featured

Tiktok Haberleri Hız Kesmiyor Twitter Tiktok’u Satın Almak İçin Harekete Geçti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tiktok haberleri, Donal Trump ile Tiktok uygulaması arasındaki savaş sonrası popüler haberler arasına girdi. Video paylaşım platformuna, ABD tarafından satın alınma şartı koşuldu. Bunun üzerine önce Microsoft satın alacak haberleri çıktı. Şimdi ise The Wall Street Journal’ın haberinde, Twitter’ın Tiktok’u satın almak için gerekli görüşmelere başladığı bilgisi verildi.

Sosyal medya kullanıcıları birbirlerine meydan okumak için video paylaşım sitesi Tiktok’u sıklıkla kullanıyordu. Fakat son zamanlarda meydan okumalar ABD ve firma arasında gerçekleşiyor. Amerikalı kullanıcıların sürecin sonucu konusunda tedirgin olmuş durumda.

ABD’de senatosu, uygulamayı yasaklayan yasa tasarısını onadı. Devlet dairelerinde çalışan kişilerin ise söz konusu uygulamayı indirmeleri ve kullanmaları yasaklandı. Ayrıca ABD’li şirketler de artık Çin merkezli uygulama ile iş yapmayacak. ABD, tiktok hisseleri ABD’li bir firma tarafından alınırsa sıcak bakacağını dile getirdi.

Tiktok Haberleri: Twitter Tiktok’u Satın Almak İçin Harekete Geçti

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ile video paylaşım platformu Tiktok arasındaki kavga güvenlik sebebi ile çıkmıştı. Özellikle ABD Başkanı Donald Trump, firmayı kişisel bilgileri Çin Hükümetine aktarmakla suçlamıştı. Bu nedenle de güvenlik ihlali olduğu iddia etmişti. Fakat firma bu iddiaların asılsız olduğunu ve hiçbir dayanağının olmadığını ifade etmişti. Tiktok haberleri bu olaylar ile çalkalanmıştı.

Tüm bu olumsuzluklardan sonra ABD’li büyük firmalar, Tiktok hisselerini satın almak için harekete geçtiler. İlk başlarda Microsoft’un bu girişimde bulunduğu haberi verildi. Bill Gates ise böyle bir durumun ağır sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Daha sonra ise Twitter, ABD operasyonlarına ait hisseleri satın almak için görüşmelere başladı.

Bu girişimciler arasında Twitter, Microsoft firmasına göre daha küçük bir firma olduğu için şansı daha yüksek görülüyor. Herhangi bir haksız rekabete uğramayacağı ve işlemlerini daha kolay yapabileceği öne sürüldü. Ayrıca Twitter yeterli maddi imkana sahip olmadığı için Tiktok hisselerinin hepsini almak yerine sadece ABD operasyonları ile ilgili hisselerini almaya çalışacak.

Anlaşma Kısa Süre İçinde Sağlanabilir

ABD Başkanı Donald Trump, hisse alım işlemlerinin kısa süre içerisinde tamamlanmasını istiyor. Fakat Tiktok uygulamasının resmi sahibi ByteDance henüz kime satacağı konusunda bir karar vermiş gözükmüyor. Yine de bu satışın kısa süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor. Trump, 15 Eylül öncesi satışın gerçekleşmesini talep ediyor.

Bu satış ABD vatandaşları tarafından da büyük bir merak ile bekleniyor. Çünkü 100 milyonun üzerinde Amerikalı kullanıcı bulunuyor ve uygulamanın ülkelerinden gitmesini istemiyorlar. Uygulama üzerinden 1 dakikalık şarkılı klipler çekiliyor ve eğlenceli içerikler paylaşılıyor. Bu eğlenceli platform ile ilgili tüm Tiktok haberleri bu nedenle dikkatle takip ediliyor.

YouTube video

Çin merkezli sosyal medya platformu tiktok, Türkiye üzerinden de binlerce kullanıcı tarafından kullanılıyor. Yeni kullanıcılar da her geçen gün çoğalıyor ve daha çok video paylaşımı yapılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!