featured

Ford Gürültü Önleyen Köpek Kulübesi Tasarlıyor! Köpekler Artık Havai Fişek Gürültüsünden Korkmayacaklar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere Kraliyet Hayvanlara Kötü Muameleyi Önleme Derneği (RSPCA) yaptığı bir araştırma ile havai fişek patlatıldığında köpeklerin yüzde 43’ünün korktuğunu belirledi. Ford’un köpek kulübesi, otomobiller ile gürültü önleyici kulaklıklardaki teknolojiyle köpeklerin kulaklarını koruyarak paniklemelerini engellemeyi planlıyor.

Şu an prototip aşamasındaki bu köpek kulübesi, yüksek yoğunluklu şişe mantarlarıyla izole edilmiş ve ayrıca gürültü boyutundaki sesleri engellemek için zıt frekanslar yayan ses sitemi donatılmış. Bu köpek evi fikri için Ford Edge SUV’daki gürültüyü önleyen sistemden esinlenilmiş ve köpekleri gürültüden koruyabilmenin bir yolu olarak düşünülmüş.

Köpekleri Gürültüden Koruyabilmek İçin Çözümler!

Ayrıca teknoloji köpekleri gürültüden koruyabilmek için başka alternatiflerde sunuyor. Yeni yıl ve benzeri özel günlerde patlatılan havai fişekler yerine dron ışıkları gösterilerini popüler hale getiriyor. Intel Shooting Star dronları bu amaç için özel olarak tasarlanmış ve 3B yazılımları kullanıldığında gökyüzünde üç boyutlu animasyonların oluşmasını mümkün hale getiriyor. Bu şekilde de köpeklerin korkmaları engellenebiliyor.

Her ne kadar bu tür dron ışıkları gösterileri artmaya başlasa da uzmanlar yine de köpek sahiplerine, kendi hayvanlarını kutlamalar sırasında rahatlatmalarını ve daha güvende olduklarını hissettirmeleri gerektiğini vurguluyorlar.

Amerikan Hayvanlara Kötü Muameleyi Önleme Derneği (ASPCA)’nin hayvanlara karşı şiddeti önleme üzerine başkan yardımcılığı görevini yürüten Dr. Pamela Reid,

“Daha alçak sesli alternatifler doğru bir adım olsa da bulundukları yerde geleneksel bir havai fişek etkinliği düzenlendiğinde, evcil hayvan sahiplerinin gerekli önlemleri alması” gerektiğini ifade ediyor. Ve ayrıca “Hayvan sahipleri, hayvanları nasıl güvende ve sakin tutacaklarını www.aspca.org sitesinden öğrenebilirler.”

diye belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!