featured

MasterChef’te Bugün Kim Kazandı? Kiş Nasıl Yapılır? En Lezzetli Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef’te bugün kim kazandı? MasterChef 2020 ilk turunda istenen yemeği yaparak hangi altı yarışmacı ikinci tura seçildi? 14 Ağustos 2020 tarihinde MasterChef yarışmasında günün yemeği ıspanaklı mantarlı kiş nasıl yapılır? Ispanaklı mantarlı kiş tarifi ile günün en lezzetli yemeğini kim yaptı? Günün yemeği kiş nasıl yapılır diyelim ve kiş tarifi hazırlayan yarışmacıları izleyelim. İşte Kişloren tarifi ( Quiche Lorraine tarifi )

MasterChef Yarışmasında Ispanaklı Mantarlı Kiş ( Kişloren )!

Kişloren yemeği Almanya’ya ait bir yemektir. Yarışma başlayınca bir gün önce yaşananlar üzerine yarışmacıların düşünceleri alındı. Bütün MasterChef yarışmacıları ne kadar hırslı olacaklarını belirttiler.

Yarışmacılara günün yemeği olarak ilk etapta ıspanaklı mantarlı kiş verildi. Yarışmacılar MasterChef sebzeli kiş yaparken neler yaşadılar? Kişloren nasıl yapılır? Kişloren tarifi ile yarışmacılar yemeklerini yapmaya başladılar. İlk turdan şefler altı kişiyi seçtiler.

Günün kazananı kim oldu ? İkinci turda verilen yemeği en iyi yapan Uğur olduğu için günün kazananı Uğur oldu!

MasterChef Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi ( Kişloren Tarifi )!

Kiş Malzemeleri

180 gram un,Yarım çay kaşığı tuz,1,5 çay kaşığı şeker,120 gram buzdolabından çıkartılmış soğuk tereyağı,50 ml soğuk buzlu su,

Kiş İç Harcı Malzemeleri

Yarım kilo Ispanak250 gram mantar,2 diş sarımsak,Yarım su bardağı parmesan peyniri,2 yemek kaşığı tereyağı,1 paket ( 200 ml ) krema,2 adet yumurta,2 yemek kaşığı un,50 ml süt,Tuz,Karabiber,Arzuya göre muskat.

Ispanaklı Mantarlı Kiş Nasıl Yapılır? ( Kişloren Nasıl Yapılır? )

Ispanaklı mantarlı kiş nasıl yapılır sorusunun cevabını vermek için öncelikle kiş hamurunu hazırlayalım. Kiş hamuru için gerekli malzemelerin tamamı bir çukur bir kabın içerisinde iyice yoğurulur.Yoğurma işleminden sonra hamur 1 saat boyunca buzdolabında dinlendirilir.Dinlendirilen kiş hamuru tart kalıbı ölçüsünde açılır ve kalıbın içerisine tereyağı sürüldükten sonra yerleştirilir. Üzeri çatal yardımıyla delinir.Kalıbın içerisindeki hamurun üzerine pişirme kağıdı serilir ve üzerine nohut dökülür.Bu şekilde 15 dakika kadar hamur önceden ısıtılan fırında 200 derecede pişirilir. Ardından nohutlar kalıbın içerisinden alınır ve 4-5 dakika kadar daha hamur fırınlanır.Mantar, ıspanak, sarımsak rendesi, tuz, karabiber ve arzuya göre muskat rendesi yapılarak bir tava içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağıyla hafif kavrulur.Süt, krema, yumurta ve un bir kap içerisinde iyice çırpılır ve ıspanaklı harç ile karıştırılarak kiş hamurunun üzerine dağıtılır.Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir ve en son ıspanaklı mantarlı kiş fırından çıkartılmadan rendelenmiş kaşar peyniri kişin üzerine dökülür ve 2-3 dakika kadar tekrar fırınlanır.Fırından çıkartılan MasterChef ıspanaklı mantarlı kiş servise hazır hale gelir.Servis tabaklarına alınarak ikram edilir. Afiyet olsun!

MasterChef 26. Bölüm Fragmanı!

https://www.youtube.com/watch?v=5Kz2qFD4TfU

MasterChef 26. bölüm fragmanı gece içerisinde yayınladı! MasterChef izle opsiyonu ile  TV8 internet sitesinden yarışmayı takip edebilirsiniz.

Fragmandan da anlaşılacağı üzere, 26. Bölüm MasterChef’te ilk turda Mutancana yemeği yapılacak.

Sitemizde yer alan Mutancana Tarifi için lütfen burayı tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!