featured

Pubg Mobile Oyunu Ölümüne Sebep Oldu Oyun Oynarken Yemek Yemeyi ve Su İçmeyi Unutan Çocuk Hayatını Kaybetti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pubg mobile oyunu bağımlısı olan 16 yaşındaki Hintli çocuk, yemek ve su tüketmediği için hayatını kaybetti. Oyun bağımlılığı yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısındaki artış Hindistan Hükümetini farklı önlemler almaya zorluyor. Ülkede, Pubg’nin yasaklanması şuan gündemde.

Dünyada popüler olan ve mobil versiyonu ile oyuncu kitlesini artıran oyun PUBG, her yaş grubundan insan tarafından oynanıyor. Pandemi süresinde de insanların en çok tercih ettiği oyunlar arasında yerini aldı. Eve kapanan insanlar tam bir telefon ve oyun bağımlısı haline geldi. Bu durum pandemi sonrası da çoğu kişide devam etti.

Telefon ve oyun bağımlılığı halk arasında normal bir hastalık gibi görülebilir. Fakat gerçekte hiçte görüldüğü kadar basit bir olay değildir. İnsanlar maalesef bu bağımlılık yüzünden sağlıklarından ve hayatlarından olabiliyorlar. Bunun örneklerinden bir tanesi Hindistan’da yaşandı.

Su İçmeyi Unuttu

Hindistan’ın ülke basınında yer alan haberlere göre, PUBG mobile oyunu bağımlısı 16 yaşında bir genç, oyun bağımlılığı yüzünden hayatını kaybetti. Hiç ara vermeden oyun oynayan çocuk yemek yemeyi ve su içmeyi unuttu. Uzun süre yemek yemeyen çocuk halsiz düştü ve vücudu susuz kaldığı için dehidrasyon sıkıntısı yaşadı.

Hastalık belirtileri gösteren ve durumu fenalaşan çocuk hemen hastaneye kaldırıldı. Hastaneye alındığında ilk olarak Covid-19 testi yapıldı. Virüs kapmış olabileceği düşüncesi ile yapılan test sonucu negatif çıktı. Fakat aşırı ishal sorunu yaşayan ve vücudu susuz kalan çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Oyun yüzünden hayatını kaybeden çocuk, Hindistan’da ilk vaka da değil. Daha önceden de bir kişi oyunda aşırı heyecanlanmış ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Bu nedenle kronik mobil oyun bağımlılığı adı ile vakalar kayıt edilmeye başlamıştı.

Siber Suçlara Karşı Vakıf Kuruldu

Hindistan’da yaşanan ve kronik bir vaka dizisi haline gelen mobil bağımlılığı ölümleri Andhra Pradesh Suç araştırma Dairesi polisini harekete geçirdi. Tüm yaşanan bu ölümler sonrasında Siber Barış Vakfı ve Kadın ve Çocuklara Karşı Siber Suçlar Önleme Vakfı kuruldu. Vakıf sayesinde kadınların ve çocukların siber tacizlere karşı korunması hedefleniyor.

Hindistan Hükümeti de elinden gelen desteği ve tedbirleri bu konuda almaya özen gösteriyor. Bu çalışmalar ışığında Ağustos ayı “Siber Güvenli Ay” ilan edildi. Ayrıca okul çağındaki çocuklar siber güvenlik konusunda ve teknoloji kullanımı konularında eğitilmesi hedefleniyor.

Pubg Mobile Oyunu İçin Yasak Gündemde

Hindistan Hükümeti yaşanan son olaylardan sonra ciddi yaptırımlar yapmayı planlıyor. Oyun bağımlılığı yüzünden hayatını kaybeden kişilerin artması nedeniyle yasaklar da artmaya başladı. Zaten ülke olarak Çin merkezli uygulamalara karşı bir yaptırım uygulanıyor. TikTok, CamScanner ve 59 Xiaomi uygulamaları gibi uygulamalar ülkede yasaklanmıştı.

PUGB oynarken su içmeyi unutan ve dehidrasyon sonucu hayatını kaybeden çocuk vakası sonrası PUBG de yasaklardan payını alacak gibi duruyor. Hindistan Hükümeti, Çin merkezli bir yapım olan Pubg Mobile için de bir yasak getirme planları yapılıyor. İlerleyen günlerde alınan kararın açıklanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!