featured

ASELSAN ‘dan Defense News Top 100 Başarısı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en büyük savunma teknolojisi firması ASELSAN  Defense News Top 100 listesinde 4 sıra daha yükselerek Türkiye’nin ismini bir kez daha duyurdu. ASELSAN Twitter hesabından paylaşılan paylaşım ile müjdeli haberi medya ile paylaşan firma, ilk 50’de inanılmaz büyük ve öncü firmaların yer aldığını ve ASELSAN ‘ın bu sıralamada 50’ye girmesinin çok önemli bir durum olduğunu ifade etti. 

Defense News Top 100 listesine giren diğer Türk firmalar ise 69. sıra ile Türk Hava Yolları , 89. sıra ile  BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S. , 91. sıra ile Roketsan A.S, 92. sıra ile STM Savunma Teknolojileri Muhendislik ve Ticaret A.S. , 98. sıra ile  FNSS Savunma Sistemleri A.S. ve 99. sıra ile HAVELSAN oldu. Sıralamaya bu yıl giren FNNS ve HAVELSAN ile birlikte listede 7 Türk firma olmuş oldu. 

İlerleyen Yıllarda Daha Yukarıda Olacağız

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün ASELSAN ‘ın bu başarısı hakkında çok daha üst sıralarda yer alma planlarının olduğunu ifade eden bir açıklamada bulundu: 

 “ASELSAN ürünleri, dünyanın 65 ülkesinde hizmet vermeye devam ediyor. Güvenlik güçlerimizin, dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarını hızlı ve güvenilir şekilde karşılamak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bunun karşılığında ilerleyen yıllarda bu listede daha da yukarılarda yer alacağımıza inanıyorum.” 

Defense News Top 100 List Nedir ?

Dünyanın en prestijli savunma sanayi sıralaması olan Defense News Top 100 list yılda bir hazırlanan ve 100 farklı firmadan oluşan bir sıralamadır. ASELSAN, Defense News Top 100 list 2019 ‘da 52. sırada iken Defense News Top 100 list 2020 ‘de 48. sıraya yükselmiştir. Dünyanın her yerinden binlerce firmanın incelendiği bu listede yer alan diğer 6 Türk firmadan FNNS ve HAVELSAN bu yıl ilk defa seçilen Türk şirketler oldular. 

Defense News Top 100 Nasıl Hazırlanır? 

Dünyanın önemli savunma şirketlerinin kıyasıya rekabete girdiği bu önemli liste nasıl hazırlanıyor? Bir firmanın ilk 100 firma listesine girebilmesi için  Defence News şirketlerindeki hazırlanan şirket raporları, analist önerileri ve Institute for Strategic Studies tarafından toplanan bilgilere göre dünyanın en iyi 100 şirketi arasına girmiş olması gerekmektedir. Bu süreçte Defence News firması şirketler ile iletişime geçerek, yıllık toplam gelir, savunma, istihbarat, iç güvenlik ve diğer ulusal güvenlik sözleşmeleri kapsamındaki gelirleri ifade eden bir anket doldurmalarını istemiştir. 

https://www.youtube.com/watch?v=yWU-ZrVoIDs

Amerika dışındaki firmaların dolar kurundan hesaplama yapmaları talep edilmiştir. Bu süreçte şirketler ve araştırmacılar büyük bir titizlikle koordine olmuşlardır. Böylesi önemli bir listede Türkiye’den 7 firmanın yer alıyor olması ise ülkemiz için ümit vaad etmektedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!