featured

Eğitimde Yapay Zeka Dönemi Başlıyor MEB Asistan Hizmete Açılıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, yapay zeka destekli MEB asistan ile eğitimde yeni bir hizmeti daha öğrencilere, velilere ve öğretmenlere sunuyor. Resmen tanıtılan asistan sayesinde eğitimler daha eğlenceli hale gelecek. Sistem kendini sürekli olarak geliştirebilecek.

Koronavirüs ile beraber eğitim alanında köklü değişimler de yapıldı. Öğrenciler ve öğretmenler uzaktan eğitim sistemi denilen bir sistem ile tanıştı. Okulların kapatılmasının ardından eğitimlerin aksamaması için uygulamaya konulan EBA sistemi yeniliklere yelken açmakta öncü oldu. AR-GE çalışmalarına önem veren Milli Eğitim Bakanlığı, şimdi de MEB asistanı ile yeni bir eğitim modelini Türkiye ile tanıştırıyor.

Dijital eğitim modelini geliştirmek adına birçok fikir üreten bakanlık ailelerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin sorularını yanıtlayacak bir sistem geliştirdi. Yeni sistemi bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tanıttı. Yeni sistem sayesinde 18 milyon öğrencinin ve ailenin soruları yapay zeka destekli MEB asistanı ile yanıtlanacak. Öğretmenlerin de soruları bu sistem ile cevaplanacak. Soruların çözümü için adım adım izlenecek yollar gösterilecek.

Sistem Tamamen Türk Mühendisler Tarafından Geliştirildi

Teknoloji alanında yetiştirilen yeni nesil mühendisler yazılım konusunda da kendilerini ispatlamış durumdalar. Eğitim hizmetine sunulacak olan yeni sistem de Türk mühendisler tarafından geliştirildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada;

“ Bakanlık olarak teknolojiyi eğitimin merkezine koyan ve faydalarını gördükçe kullanımına daha fazla ağırlık verdiğimiz bir bakış açısıyla hareket ediyoruz.” Dedi.

Eğitim alanında hizmet verecek olan MEB asistanı geliştiricisi CBOT’un CEO’su Mete Aktaş;

“ Ülkemizde uzaktan eğitim desteğinin, bilgiye anında erişimin ve dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğu bir noktaya geldiğimiz bugünlerde bakanlığımıza yapay zeka teknolojimizle destek olmaktan gurur duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Gelen Sorulara Göre Kendini Geliştiren Sistem MEB Asistanı

Teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmak isteyen bakanlık, kendi kendini geliştirebilen bir sistem ile öğrencilerin karşısına çıkıyor. Yapılan açıklamalara göre; asistan kendisine sorulan yeni sorular neticesinde yeni şeyler öğrenebiliyor. Makine öğrenimi sayesinde sürekli olarak kendini geliştirebiliyor.

MEB Asistanı kendisine sorulan soruları Milli Eğitim Bakanlığı web sitesi tabanlı olarak cevaplıyor. Yani sorduğunuz sorular müfredata uygun biçimde yayınlanan içerikler ışığında cevaplanıyor. Bilgilerde ve içeriklerde herhangi bir güncelleme olduğunda en güncel bilgi ile sizleri aydınlatıyor.

Asistanın her türlü öğrenci sorusuna cevap verebilmesi için geliştirildiği verilen bilgiler arasında. Asistan üzerinden; burs ve denklik işlemleri, yurt dışı görevlendirmeleri, yurt dışında yüksek lisans, sınavlar, kurslar, bakanlık projeleri gibi sorular yanıtlanabilecek.

YouTube video

Yapay zeka destekli MEB Asistan kullanmak için buraya tıklayınız. Adres sizi Milli Eğitim Bakanlığı web sitesine yönlendirecek. Sitenin sağ alt kısmında MEB Asistan simgesini göreceksiniz. Oraya tıklayarak sorularınızı sorabilirsiniz.

EBA asistanı için de buraya tıklayabilirsiniz. EBA internet sitesine yönlendirileceksiniz. Sağ altta bulunan EBA Asistanı simgesine tıklayarak bilgilerinizi girebilir ve derslere katılabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!