featured

Covid-19 Savaşında Banyo Temizliği Nasıl Yapılır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid-19 ile savaş sürecinde öğrendiğimiz yeni pratik bilgilerden önemli bir tanesi de banyo temizliği üzerinedir. Sadece kadınların değil, aksine tüm aile fertlerinin banyo temizliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını öğrenmesi ve uygulamasının zorunlu olduğu bu dönemde, evin her bölgesi sık sık ve doğru şekillerde temizlenmelidir. 

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır ?

Dünyanın her yerinde milyonlarca insanın hayatına mal olan koronavirüsle mücadele sürecinde şüphesiz ki iki önemli önlem bulunmaktadır: Temizlik ve Dengeli Beslenme. Bu süreçte kişisel temizliğin önemi kadar yaşam alanlarının temizliği de önem taşımaktadır. İşte, banyo temizliği nasıl yapılır, banyo temizliği püf noktaları nelerdir ve banyo temizliği nasıl olur sorularının cevapları!

1 – Hızlı Banyo Temizliği

Ev hanımları ve temizlik işiyle uğraşanlar için zamanı etkili kullanmak önemlidir. Bu noktada bazı pratik bilgileri bilerek işe başlamak kesinlikle her şeyi kolaylaştıracaktır. Sağlık açısından temizlik ürünleri ile uzun süre uğraşmanın tehlikeli olması da bu süreçte hızlı banyo temizliği ihtiyacını doğurmaktadır. 

Hızlı banyo temizliği için pratik bilgilere bakalım.

Önce banyodaki paspas varsa kaldırılmalıdır.Yerlere ve kullanılan yüzeylere etkili bir temizlik ürünü sıkılmalıdır. 10 dakika bekledikten sonra 2 dakika boyunca fırçalanmalıdır.Sonrasında su yardımı ile her yer durulanmalıdır.Aynalar ilk önce cam silmek için kullanılan ürünlerle temas ettirilmelidir. Sonrasında ince bir bez ile silinmelidir.

Bu öneriler sayesinde en fazla 20 dakika içinde banyo temizliğiniz bitmiş olacaktır. Fakat bu çok yüzeysel bir temizlik türüdür. Hijyen açısından temiz olur ancak daha iyi olmasını istiyorsanız detaylı temizlik yapılması gerekmektedir.

2 – Doğal Banyo Temizliği

Doğada her şeyin çaresi varken, temizlik konusunda da doğal çevreden faydalanılabilir. Ayrıca doğal temizlik ürünleri sağlığa zararı olmadığı için her zaman kullanılmasında sorun olmaz.

Doğadan elde edilen temizlik iksirlerinin gerçekten işe yaraması ve güzel etki bırakması maddi yönden de fayda sağlayacaktır. Bu noktada yeteri kadar malzemeyi karıştırmak ve kullanmak önem taşımaktadır. Özellikle kimyasal ürünlerin yaydığı kokudan dolayı rahatsız olan astım ve kronik hastalar için bu doğal yöntemler birer ilaç niteliği taşıyacaktır!

Doğal banyo temizliği püf noktaları !

Banyo temizliği sirke, karbonat ve limon ile mükemmel bir temizlik ürün yapabilirsiniz. Yarım su bardağı sirkenin içine limon suyu dökülerek karışım hazırlanır. Temizlik yapılacak yüzeye sıkılır. Sonrasında karbonat aynı yüzeye serpilir ve 3 dakika beklenir. Ardından bez ile silinir.İkinci olarak elmalı sirke ile limon karışımından yapılan etkili bir ürün bulunmaktadır. Yarım bardak limon suyuna yine yarım bardak elma sirkesi konmalıdır. Banyo yüzeylerine sıkılmalı ve sadece 5 dakika bekledikten sonra bez ve su yardımıyla temizlenmelidir. Kimyasal tüm ürünlere veda etmeniz için ilk adımı böylece atabilirsiniz.

3 – Banyo Duvarları Nasıl Temizlenir

Banyo temizliği için yapılması gereken planlamada duvarların yeri önemlidir. Bu konuda ilk olarak su yardımı ile ıslatma işlemi yapılması yüzeysel kirlerin akmasına yardımcı olur. Sonrasında temizlik malzemesi sıkılarak beklemek ve ardından silmek gerekiyor.

Farklı bir yöntem olarak şunu deneyebilirsiniz. Bir kova içine su ve temizlik ürünü koyup karıştırın. Ardından vileda ya da fırça ile duvarları yıkayın. Son işlem olarak su ile durulayın ve böylece virüslerden arınmış ve tertemiz duvarlara kavuşabilirsiniz.

4 – Banyo Temizliği İçin Gerekli Malzemeler

Koronavirüsle mücadele sürecinde banyo temizliği malzemeleri hayatımızdan asla çıkaramayacağımız ürünler arasındadır. Bu süreçte doğal ya da kimyasal ürünler arasından tercih yapmak, siz titiz hanımların / beylerin tercihi olacaktır. Bu noktada tercih edilen kimyasal ürünlerin kullanılırken çok fazla solunmamasına dikkat edilmelidir. 

Yüzeyler için çamaşır suyu bazlı malzemeler, cam ve aynalar için etkili kir sökücüler kullanılmalıdır. Ayrıca tuvaletler için mikrop öldürücü ve beyaz yüzeylerin sararmaması için malzemeler seçilmelidir. Banyo temizliği için doğal ürünler de tercih edilebilir. Sirke kullanmak başta olmak üzere limon ve karbonat da kullanılabilir.

Banyo Temizliği İçin En İyi Deterjan

Banyo ev içinde insanın kalbi gibidir. Güzel bakılması gerekir. Temizlik boyunca kullanılacak ürünler seçilirken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Çünkü banyo, en fazla vakit geçirilen yerlerden bir tanesi olup temiz kalması önemlidir.

Banyo temizliği için en iyi deterjan seçmek istiyorsanız her zaman yapılması gereken yöntemlerin başında deneme yanılma yolu gelir. Çünkü her evde kullanılan malzeme ve parçalar farklıdır. Başka evde kolayca çıkan kirler bazen siz aynı ürünü kullanırken etki etmeyebilir. Bunun için mutlaka bildiğiniz markaların ürünlerini deneyin ve en iyi deterjan fikrine sahip olun.

5 – Banyo Duşa kabin Temizliği

Duşa kabin banyo temizliği açısından çok önemlidir. En fazla kullanılan 3 yerden bir tanesi olup mutlaka temizlenmesi gerekiyor.

Öncelikle kabin boyutlarına göre temizlik vaktiniz uzayabilir. Zamanı kısaltmak için ipuçları kullanabilirsiniz. Çoğunlukla evlerde duşa kabin boyutları aynı olsa da kişisel tercihlere göre büyük ya da geniş olabilir. Duşa kabin temizliğinde, 

Kabin yüzeyini su ile iyice ıslatın.Fırça ile temizleyin.Yaptığınız bu adımlardan sonra etkili bir temizlik olması için deterjan kullanın.Duşa kabinin her yerine deterjan dökün ardından 5 dakika bekleyin.Temiz su ve fırça ile durulayın.

6 – Klozet Temizliği

Virüsle mücadele sürecinde en önemli temizlik bölgelerinden bir tanesi de klozetlerdir. Sağlık açısından çok dikkat edilmesi gereken bu yüzeylerin mutlaka temiz tutulması gerekmektedir. Bazen temiz görünen yüzeylerle karşılaşırsınız. Fakat mikropların gözle görülmediği unutulmamalı ve buna karşı önlem alınmalıdır. Bu noktada düzenli ve titiz temizlik uygulamaları yapılmalıdır. 

Banyo temizliği yapılırken önce klozetlere deterjan dökülerek bekletilmesi gerekir. Diğer yüzeyler temizlendikten sonra buranın temizliği fırça ve diğer malzemelerle yapılabilir. Haftada 3 kez klozet temizliği yapılması virüslerden korunmak için etkili olacaktır. Çok kalabalık ailelerde günlük yapılması uygundur. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!