featured

MasterChef Parfe Nasıl Yapılır? En lezzetli Çilekli Parfe Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef parfe tarifi ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? MasterChef yarışmasında günün yemeği olarak hazırlanan çilekli parfe nasıl yapılır? Bu tatlıyı istediğiniz her meyve ile yapabilirsiniz. İşte akşam bir kahvenin yanında veya misafirlerinize sunabileceğini parfe tarifi!

MasterChef Parfe Tarifi!

Malzemeler

400 mililitre krema,15 adet çileğin suyu,2 adet yumurta,1 su bardağı toz şeker,1 limon kabuğu rendesi,Bir çimdik tuz.Süslemek için10 – 15 adet çilek.

MasterChef Şeftalili Parfe Nasıl Yapılır?

Çilekli parfe için öncelikle iki yumurtanın beyazı ile bir çimdik tuz iyice çırpılır.Kar gibi olan yumurta beyazına 1 bardak şeker eklenir ve çırpma işlemine devam edilir.Koyulaşıp kar gibi olan malzemenin içerisine yumurta sarıları ayrı bir kapta önce sıvılaşana kadar çırpıldıktan sonra eklenir ve çırpmaya devam edilir.Limon kabuğu rendesi ile çileklerin suyu da ilave edilip kısa bir süre daha tüm malzemeler çırpılır.En son krema eklenir ve tekrar iyice birkaç dakika boyunca tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpılır.Hazırlanan parfe soğutulmadan önce arzuya göre derin bir kap içerisine bir sıra dilimlenmiş çilek ve bir sıra parfe olacak şekilde dizilir.Ya da kaselere aynı şekilde bir sıra çilek bir sıra hazırlanan parfe konularak dizilir.Hazırlanan parfeler sunulmadan önce derin dondurucuda bir süre bekletilir.Servise hazır hale gelen MasterChef çilekli parfe üzeri arzuya göre fındık, hindistan cevizi, ceviz ya da müsli veya krema ve benzeri malzemelerle süslenerek sunulur.

Afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!