featured

Doğru Beslenme Alışkanlıkları Çocukları Geliştiriyor! Çocukların Gelişimi İçin Faydalı 10 Besin Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuklara kazandırılan doğru beslenme alışkanlıkları onların gelişiminde büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin özellikle de annelerin çocuklarının gelişimleri için gündelik besinlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Peki, büyümekte olan çocukların gelişimi için faydalı besinler nelerdir?

Çocukların Gelişimi İçin Faydalı Olan 10 Besin Nedir?

1- Kemik Gelişimleri İçin Süt İçirin!

Çocuklara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırmak istiyorsanız, onların kemik gelişiminde en faydalı olan besin olan süt içmelerini onlara alıştırın. Sütün içerisinde kalsiyum ve fosfor vardır  ve bunları süt tüketerek alabilirler.

2 – Peynir!

Yine çocukların gelişiminde en önemli gıdalardan biri de peynirdir. İçerisinde bol miktarda kalsiyum, protein ve B12 vitamini vardır. Kemikler için faydalıdır.

3- Yoğurt!

Kalsiyum, çinko, fosfor, Karbonhidrat, protein, çinko ve ayrıca B vitamini içerisinde barındıran yoğurt, çocuklara doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılırken verilebilecek besinlerden biridir. Bağışıklık sitemini destekler.

4- Baklagiller!

Çocukların gelişimleri için almaları gereken proteinler ve mineraller için bezelye, fasulye ve bakla gibi gıdalarda bulunmaktadır.

5- Taze Meyve ile Sebzeler

Bakterilerle mücadele eden maddeler ve vitaminler yalnızca sebze ve meyvelerde bulunur. Bu nedenle sebzeler ve meyveler önemli besin kaynaklarındandır.

6. Et ve Et Ürünleri!

Hayvanlardan çocuklara kazandırılacak olan proteinlerde oldukça önemlidir. Kaynatılan et ve ciğer gibi et ürünleri de çocukların gelişimi için önemlidir. Eğer doğru beslenme alışkanlıkları çocuklara kazandırmak istiyorsanız, muhakkak bu besinlerden yedirmelisiniz.

7- Balık!

Çocuklarınıza balık yedirdiğiniz de diğer çocuklara göre daha az hastalıklara yakalanırlar. Kilo problemleri yaşamazlar ve balığın besin değerleri  zengindir.

8- Yumurta!

Bir çocuk düzenli olarak yumurta tüketmelidir. Yumurtanın içerisinde faydalı vitaminler bulunmaktadır. Farklı şekillerde yumurta pişirerek çocuklarınıza yumurta yedirmeyi alışkanlık haline getirin.

9 – Yaban Mersini!

Yaban mersini hem çocuklar hem de yetişkinler için tüketilmesi gereken oldukça faydalı besinlerdendir. Potasyum, lif, C vitamini ve antioksidan yaban mersini içerisinde bulunur. Taze olarak her gün bir çocuğun düzenli bir şekilde yaban mersini tüketmesi faydalıdır.

10- Tatlı Patates!

Bol vitaminli olan tatlı patates de yine çocuklara eğer doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılacaksa yedirilmesi gereken besinlerdendir. Sağlıklı sebzelerin başında gelen bu gıdayı mümkün olduğunca yedirmeyi ihmal etmemelisiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!