featured

Dünyanın En Lezzetli Salata Çeşitleri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salata çeşitleri genellikle diyet yemekleri olarak kabul görüyor. Ancak salata kimi zaman yemek öncesinde kimi zaman da yemekle aynı anda yenebilmektedir. Salatalar aynı zamanda mideyi rahatlatırlar ve hatta kabızlığı da önlerler. Dünyada çok çeşitli salata türleri olsa da şimdi sizlere en lezzetli ve en meşhur salatalardan bahsedeceğiz. İşte, dünyanın en lezzetli salata çeşitleri!

Dünyanın En Meşhur Salata Çeşitleri!

1- Cobb Salatası

Cobb salatası malzemesi bol bir salata çeşididir. Robert Howar Cobb’un Hollywood da bulunan Brown Derby restoranında yapıldığı söylenmektedir. Salatanın içerisinde tavuk, avokado, pastırma, yumurta ve ayrıca peynir bulunmaktadır. Dünyanın en lezzetli salatalarından sayılmaktadır.

2- İsrail Salatası

İsrail salatası hem garnitür hem de sandviç olarak da servis edilir. Bu salatada sebzeler küçük küçük kesilmektedir ve İsrail’in en ünlü yemeği olarak kabul edilmektedir.

3- Meksika Fasulyesi Salatası

Meksika fasulyesi salatası hem yemek yanında hem de yemek harici yenilebilir. Salatanın en baş malzemesi Meksika fasulyesidir ve içerisinde avokado, domates, soğan ve mısır bulunmaktadır. Lezzetli salatalar arasındadır.

4- Waldorf Salatası

Waldorf salatası, New York’ta bulunan Waldorf otelinin yemeklerini yapan Oscar Tschirky’e ait bir salata çeşididir.

5- Gado Gado Salatası

Bu salata bir Endonezya yemeği olarak da bilinmektedir. Gado Gado salatası, patates, fasulye filizi, çalı fasulyesi, ıspanak, chayote, lahana, tofu, mısır, acı kabak, tempeh ve bir de haşlanmuş yumurtadan yapılmaktadır.

6- Ringa Balığı Salatası

Ringa balığı salatası bir Rus salatası çeşididir. Yeni yılda servis edilen bu salata mayonezle kaplanan pancar kökü ile yapılır. Ayrıca rendelenmiş ve haşlanmış yumurta ile de süslenmektedir

7- Nicoise Salatası

Bir Fransız salatası olan Nicoise salatası, ton balığı, tavuk, pastırma, avokado, yeşil fasulye, patates ve ton balığı ile yapılmaktadır.

8- Tabbouleh Salatası

Tabbouleh salatası bir İsrail yemeğidir ve bu yemek Kuzey İsrail’deki bir ilkokul tarafından ilk kez yapılmıştır. Dünya genelinde de sevilen bir salata çeşidi olarak kabul görmektedir.

9- Fiambre Salatası

Fiambre salatasının içerisinde soğuk et, sosis, mısır turşusu, paçaya çiçeği, zeytin, peynir, tavuk, soğan ve pancar yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!