featured

MasterChef Ciğer Sarma Nasıl Yapılır? En Lezzetli Gömlek Yağında Ciğer Sarma Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

23 Ağustos 2020’de MasterChef yarışmasında eleme potasına giren üç yarışmacıdan şefler gömlek yağında ciğer sarma tarifi ile iç pilavlı leziz bir yemek yapmalarını istediler. Peki, bu lezzetli MasterChef ciğer sarma nasıl yapılır? İşte, ciğer sarma tarifi!

MasterChef Ciğer Sarma Tarifi!

YouTube video

Malzemeler

2 adet kuzu gömleği,Yarım kilo kuzu ciğeri,2 adet kuru soğan,1,5 su bardağı pirinç ( kırık olmayacak ),Yarım tatlı kaşığı tarçın,Yarım çay kaşığı kimyon,Yarım çay bardağı kuş üzümü,2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı),1,5 yemek kaşığı kuru nane,3 – 4 adet orta boy domates rendesi,4 yemek kaşığı sıvı yağ,Tuz,İçme suyu.

MasterChef Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?

Bu günün yarışmasının en merak edilen yemeklerinden biri olan, MasterChef ciğer sarma nasıl yapılır?

Tarife öncelikle ciğerin zarını çıkartıp sonra küp küp doğrayarak başlanır. Doğranan ciğerler 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile ve çok az tuzlanarak pişirilir. Soğanlarda ince ince doğrandıktan ve pirinçlerde yıkandıktan sonra dolmalık fıstıkile birlikte bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek kavrulur.Kavrulan iç pilava kuş üzümü, tarçın, domates rendesi, kuru nane ve kimyon da eklenerek domatesler iyice yumuşayana kadar kavurmaya devam edilir.Domatesler yumuşayıp rengi yağa çıkınca içerisine pirinçlerin üzeri geçene kadar kaynamış su eklenir.MasterChef ciğer sarma için hazırlanan iç pilav suyunu çekince tam yumuşamadan içerisine ciğerler elenir ve iyice karıştırılır.Diğer bir tarafta kuzu gömleği bir bardak yardımıyla iki pişirme kağıdının arasına konularak ezilir.Gömlek yağı bir kasenin içerisine serilir ve içerisine iç pilavdan doldurularak gömlek yağı kapatılır.Fırın tepsisine ciğer sarma ters çevrilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede gömlek yağı kızarana kadar pişirme işlemine devam edilir.Ya da evinde pürmüz olan varsa gömlek yağını pürmüz yakarak kızartabilir.Servise hazır hala gelen MasterChef ciğer sarma tabaklara alınarak sunulur.

Afiyet olsun.!

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!