featured

Bill Gates Pandemi Bitene Kadar Milyonlarca İnsan Ölecek Dedi Ama Nedeni Covid-19 Değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bill Gates, yıllarca önce yaptığı koronavirüs konuşması ile gündem olmuştu. 5 yıl öncesinden virüsün ortaya çıkacağından ve birçok insanın öleceğinden bahsetmişti. Bu kez de yaptığı bir açıklamada milyonlarca insanın öleceğini fakat nedeninin sadece kovid-19 olmayacağını söyledi.

Pandemi sürecinde birçok kişi dünyayı etkisi altına alan corona virüsü hakkında fikirlerini söyledi. Fakat en akılda kalıcı ve gündem olan kişi hiç şüphesiz Microsoft kurucusu Gates oldu. Gates, yaptığı açıklama ile pandeminin boyutunu gözler önüne sermiş ve ülkelerin sağlık sistemi raporlarını yorumlamıştı. Ona göre özellikle Amerika böylesine önemli bir salgına karşı hazır değildi.

Salgın hakkında çarpıcı gerçekleri söyleyen Gates bu kez de pandemi sona ermeden milyonlarca insanın öleceğini söyledi. Bu ölümlerinde koronavirüsünden dolayı olmayacağını söyledi. Ölüm nedenlerini coronavirüsü nedeniyle çöken sağlık sistemine ve ekonomiye bağladı.

Dünyadaki tüm sağlık sistemi kovid-19 virüsüne ayrılmış durumda. Bu da diğer hastalıkların tedavisini engellemiş durumda. Bill Gates sağlık sistemlerinin koronavirüse ayrılması nedeni ile sıtma ve HIV gibi hastalıkların çoğalacağını ön görüyor. Bu hastalıklar çoğunlukla Güney Afrika bölgelerinde ve az gelişmiş ülkelerde görülüyor. Özellikle bu ülkelerde milyonlarca insanın ölebileceğini düşünüyor. Az gelişmiş ülkelere dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Bill ve Melinda Gates Vakfı Aşı Çalışmalarına Destek Veriyor

Microsoft’un kurucusu son yıllarda kendini açtığı vakıfa adamış durumda. Eşi birlikte açtıkları vakıf sayesinde sıtma ve çocuk felci gibi hastalıkların önüne geçmek için çalışmalar yürütüyorlar. Bu çalışmaları sayesinde vakıflarını küresel çalışmaların merkezi haline getirdiler.

Hindistan Serum Enstitüsü ile de anlaşma yapan vakıf, koronavirüs aşısını yoksul ülkelere düşük fiyatlarda ulaştırmaya çalışacak. Bu aşının yaklaşık 3 dolara yoksul ülkelere iletilmesi hedefleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin koronavirüs ile mücadelesine değinen Bill Gates şunları söyledi.

“ Kesinlikle hazırlıklı değildik. Test yapmaya derhal başlamanın önemini anlayabileceğimiz simülasyonlar geliştiremedik. Açıkçası, virüse verdiğimiz yanıt beklediğimden kötü oldu. Ekonomi ve sağlık üzerindeki zarar da tahmin ettiğimden çok daha büyük. Siyasi yöntemlerin değişmesi, insanların maske takmasını sağlar mı, emin değilim.” Dedi.

Gates’e göre ABD başkanlık seçiminde başkanın değişmesi de salgının seyrini değiştirmeyecek. Joe Biden ABD Başkanı seçilse bile kovid-19 ile mücadelede işler yoluna girmeyecek.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!