featured

MasterChef Kızarmış Dondurma Tarifi! Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışı sıcak içi buz gibi bir kızarmış dondurma yemek ister misiniz? MasterChef yarışmasında yapılan enfes bir tarifi sizlere paylaşacağız. Şimdi, kızarmış dondurma nasıl yapılır sorusunun hem cevabını hem de en pratik şekliyle yapılışını anlatalım. Bu tarifi önceden hazırlayarak derin dondurucuda bekletebilir ve misafirleriniz geldiğinde sıcak sıcak servis edebilirsiniz. İşte, MasterChef kızarmış dondurma tarifi!

MasterChef Kızarmış Dondurma Tarifi!

Malzemeler

Bir kase mısır gevreği,1 tatlı kaşığı tarçın,2 yemek kaşığı toz şeker,3 yumurta akı,Kızartmak için sıvı yağ,1 kilo dondurma ( dondurma seçeneğini size bırakıyoruz. )

MasterChef Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır?

İşte sıra geldi, MasterChef kızarmış dondurma nasıl yapılır sorusunun cevabına.

Çukur bir kasenin içerisinde tarçın, mısır gevreği ve toz şeker karıştırılır. Tarçın sevmeyenler tarçınsız da yapabilirler.Bir çukur kase içerisinde de yumurta akı çok az çırpılır.Dondurmadan bir miktar alınır ve avuç içerisinde yuvarlanır.Hızlı bir şekilde önce yumurta akına, sonra mısır gevreğine bulanır.İkinci kez bir daha tekrar yumurta akına bulanan aynı dondurma ardından tekrar mısır gevreği karışımına bulanır.Dondurmalar bu şekilde tüm dondurma bitene kadar aynı işlem yapılır ve bir kabın içerisine konur.Minimum 4 saat kadar derin dondurucuda dondurulan dondurmalar kızgın yağın içerisinde ters düz edilerek hızlı bir şekilde kızartılır.Kızartılan dondurmalar krema, meyve sosları veya çikolata sosuyla süslenerek hemen servis edilir.MasterChef kızarmış dondurma yemek için hazır, Afiyet olsun!

Not: Pane yapılarak hazırlanan dondurmalar bir gece derin dondurucuda bekletildiğinde daha kıvamlı bir sonuç elde edilir. Acele bir durum olmadıkça en az bir gece dondurmayı buzlukta bekletip, sonra kızartma işlemi yapmanızı öneririz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!