featured

Ölmeyi Yaşlanmaya Tercih Eden Kadın Destekli İntihar İçin İsviçre’ye Gidecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğu insan uzun yaşamanın sırlarını ararken, ölmek istemezken Fransa da yaşayan Jacqueline Jencquel tam tersini düşünüyor.

Ölmek İstiyorum!

Yaşamak kimileri için sonsuza kadar olması gereken bir durumsa da bazı insanlar ölmeyi yaşamaya tercih ediyor. İşte Jacqueline Jencquel de bu kişilerden biri. 76 yaşında ki kadın;

“Eğer bana ölmek mi istersin yoksa yaşlanmak mı diye sorsalar ölmeyi tercih ederdim”

Diyerek ölmek istediğini açık bir dille belirtiyor. Hatta Jacqueline “destekle intihar hakkı için” kampanya dahi düzenliyor.

Euronews Türkçeye konuşan Jacqueline Jencquel;

“Bu durumdan özellikle üzgün olacak birisi olduğunu düşünmüyorum”

Diyerek ölmeye ne kadar istekli olduğunu belirtti. Hayatta artık yaşayacak bir şeyi kalmadığını düşünen kadın çocuklarının evlendiğini, kendi hayatlarını kurduklarını ve torunlarının olduğunu söyleyerek kendisini narsist olarak tanımladığını belirtti ve ekledi;

“Bir seks objesi olmadığımı fark edince bu çok büyük fark yarattı.”

Psikologlar Hak Verdi

Jacqueline Jencquel’in bu düşüncesine hak veren psikologlar intihar etmemesi gerektiğini özellikle belirtseler de Jencquel bu durumun çok vahşice olduğunu savunuyor.

Ötanazi Nedir? Destekle Ölüm ve Destekle İntihar Arasında Ne Fark Vardır?

Oldukça varlıklı olan Jacqueline Jencquel ötanazi istemediğini özellikle belirtiyor. Çünkü ötanazi depresif, alkolik ve acı çeken insanların kendi istekleri ile doktorları tarafından hayatlarına son verilmesi durumu. Ancak Jencquel böyle bir durumu olmadığını belirtiyor. Ötanazi’nin serbest olduğu bazı ülkeler var bunlar; Lüksemburg, Belçika, Kolombiya ve Lüksemburg. Aktif ve pasif ötanazi olarak ikiye ayrılan kişinin kendi isteğiyle ölme durumu Fransa da yasak olsa da onlar bu duruma hasta kişinin tedavi olmayı reddederek kendisini ölüme bırakmasına göz yumarak çare bulmuşlar.

Ölümcül hastalığa yakalanmış kişilere uygulanan yöntem ise “destekle ölüm”. Aslında bu ölüm şekli Jacqueline Jencquel’in istediği ölüm türüyle uyuşuyor. Destekle ölüm, kurtulması mümkün olmayan kişilerin acı çekmeden kendi evlerinde tıbbi yardım ile ölmesi olarak açıklanıyor.

Destekle intihar ise tabiri caizse bir kişinin intiharına göz yummak ve bu durum çoğu ülkede yasak. Bu konu hakkında bir bloğu olan Jacqueline Jencquel 2020’nin Ocak ayında İsviçre’ye giderek intiharı gerçekleştirecekmiş. Ancak Kasım ayımda bir torunu daha olacağını öğrenince bu mühim kararını 2020 sonuna ertelemiş. Bakalım Jacqueline Jencquel kararını uygulayacak mı?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!