featured

Zerde: Osmanlı Mutfağının Enfes Tatlısı! Zerde Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı mutfağının enfes tatlılarından biri olan zerde nasıl yapılır? Pirinçle çok kolay bir şekilde yapılan zerde pek çok kişinin özellikle Ramazan ayında mutfaklarında yaptıkları bir tatlıdır. Tabi sadece Ramazan da değil, her zaman yapılarak yenilebilir. İşte o muhteşem tatlızerde tarifi!

Osmanlı Mutfağından Enfes bir Tatlı! Zerde Tarifi!

Malzemeler

Yarım su bardağı pirinç ( kırık olmayacak )Bir tatlı kaşığı safran,6,5 su bardağı su,1,5 su bardağı toz şeker,Yarım çay bardağı yemek kaşığı kuş üzümü,Yarım tatlı kaşığı zerdeçal,2 yemek kaşığı nişasta,Yarım çay bardağı dolmalık fıstık,1 yemek kaşığı gül suyu.

Zerde Nasıl Yapılır?

YouTube video
Zerde yapmak için öncelikle pirinçler bol suda yıkanır ve yine bol su içerisinde 45 dakika boyunca ıslatılır.Yarım çay bardağı suyun içerisine safran eklenerek rengini bırakması için 45 dakika kadar bekletilir.Islanan pirinç derin bir tencerenin içerisine alınır ve üzerine su ilave edilerek haşlanır.Pirinçler yumuşamak üzereyken toz şeker, su ile eritilmiş nişasta, suda ıslatılan safran, zerdeçal, kuş üzümü ve dolmalık fıstıkta tencereye ilave edilir.Pişirilerek koyulaşan zerde kaselere konur ve kaselerdeki zerdeler oda sıcaklığına getirildikten sonra buz dolabında en az 3 veya 4 saat soğutulur.Buzdolabından çıkartılan tatlıların üzeri kuş üzümü, dolmalık fıstık ve nar gibi meyvelerle süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!