featured

MasterChef Afyon Kebabı Tarifi! Afyon Kebabı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düve etinden hazırlanan Afyon kebabı, Afyon ve yöresinin en meşhur yemeklerinden biri olarak bilinir. Afyon’da çekimleri yapılan MasterChef yarışmasının şefleri de Afyonun bu leziz kebabını yarışmacılardan yapmalarını istediler. Peki, Afyon kebabı nasıl yapılır diyerek Afyon kebabı tarifi ile enfes bir sofra hazırlayalım mı? İşte, Afyon’un kebabı!

MasterChef Afyon Kebabı Tarifi!

YouTube video

Malzemeler

600 gram kuşbaşı şeklinde hazırlanmış düve eti,100 gram kuyruk yağı,3 adet domates,2 adet tırnak pide,2,5 yemek kaşığı tereyağı,3-4 yemek kaşığı yoğurt,3 adet yeşil soğan,Bir tutam maydanoz,Tuz,Karabiber,500 ml, kaynamış içme suyu.

Süslemek için:

3 adet kapya biber,4 adet köy biberi,1 adet kırmızı soğan,Sumak,Tuz.

Afyon Kebabı Nasıl Yapılır?

Afyon kebabı yapmak için öncelikle derin bir tencere içerisine kuyruk yağları konularak rengi değişene kadar kavrulur.Üzerine etler ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak, etlerin önce suyunu salması sonra da suyunu çekerek pişmesi sağlanır.Etler iyice piştikten sonra, bol suda yıkanan, kabukları soyulmuş ve ince ince doğranmış domateslerde ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.Suyunu salan domateslerde iyice piştikten sonra Afyon kebabı için su miktarı yetersizse bir bardak veya 2 bardak kadar su ilave edilir ve tekrar pişirme işlemi uygulanır.Saç kavurmaya benzer şekilde etler iyice pişirilir.Bu aşamada kızartılacak olan pideler ıslatılacağı için etin biraz sulu olması gerekmektedir.Diğer tarafta biberler bol su ile yıkanır ve birkaç yerinden bıçakla delinerek ocakta közlenir.Soğanlar ince ince doğranarak bir tutam sumakla karıştırılır.Yoğurt bir kap içerisinde hafif sulandırılarak çırpılır.Pideler küp küp doğranır ve tereyağı konulmuş bir tavada pideler pembeleşene kadar kızartılır.Afyon kebabı hazırlarken, bir servis tabağının içerisine öncelikle kızartılan pideler konur.Üzerine et suyu ile birlikte eklenir.Önceden hazırlanmış bir pilav tabağın yanına konulabilir.Biberler tabağın kenarına ilave edilir.En ise çok az sulandırılan yoğurt kebabın üzerinde gezdirilir. Yoğurt arzuya göre tabakla da servis edilebilir. Yeşil soğanlar doğranarak kebabın üzerine serpilir.Hazırlanan Afyon kebabı servis edilmek üzere hazır hale gelince ikram edilir.

Afiyet olsun.

Bu lezzetli yemek Afyon yöresinde en sevilen yemeklerden biridir ve genellikle şehri ziyaret edenler Afyon kebabı yemeden şehirden ayrılmazlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!