featured

Huawei Akıllı Telefon Sahipleri Dikkkat! Huawei Telefon Piyasasından Çekiliyor mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Huawei akıllı telefon piyasasında lider konuma gelmesine rağmen ABD ile olan kavgaları nedeniyle piyasadan silinmek üzere. Deneyimli analistin yayımladığı raporlar da bu durumu işaret ediyor. Deneyimli Analist Ming-Chi Kuo, rapolarının yorumuna göre 15 Eylül itibariyle Huawei’yi zor bir süreç bekliyor.

Çin merkezli teknoloji şirketleri son dönemlere damgalarına vuruyor. Bunların en başında da akıllı telefon piyasasında lider konuma gelen Huawei bulunuyor. Fakat son dönemlerde ABD’nin ambargosu ile başı dertte. Donal Trump tarafından sürekli olarak rahatsı edilen ve işleri engellenmeye çalışan firma zor süreçlerden geçiyor. Her yönden baskı altına alınan şirket piyasada hareket edemez duruma geldi. Şirket tarafından yapılan son bilgide ise Kirin işlemcilerin üretilmeyeceği söylenmişti.

Deneyimli analist önceki dönemlerde Apple hakkında da raporlar tutmuş ve yorumlarda bulunmuştu. Şimdi ise Huawei hakkında iki karanlık senaryo çizdi. Bu iki senaryoda rakipleri sevindireceği benziyor. Senaryolara göre akıllı telefon piyasasının lider konumunda olan Huawei, sektörde zor bir duruma düşecek. Ya telefon piyasasında tabana çekilecek ya da tamamen piyasadan silineceği durumu analistin yorumları olarak görülüyor.

Huawei Akıllı Telefon Piyasasından Çekiliyor mu?

Amerika ile ticari ve siyasi problemler yaşayan Huawei her türlü ambargoya rağmen 2020 yılında başarılı bir tablo çizdi. Her türlü yasağa ve engellemeye rağmen sektörde zirve konuma gelmeyi başardı. Fakat görülen o ki bu durumu daha fazla idare edebilecek durumda değil. Chi Kuo’ya göre son kozlarını oynayan şirketi 15 Eylül sonrası zor kararlar ve sıkıntılar bekliyor. Özellikle yedek parça tedariği konusuna sıkıntılı bir süreç Huawei’yi bekliyor olacak.

Amerika Birleşik Devletleri Çin merkezli cihazlara ve uygulamalara takmış durumda. Büyük bir ticari savaş veriliyor. Donald Trump, Huawei ile ticari ilişki yapılmasını yasakladı. İş birliği halindeki şirketleri yasak listesine alarak uyardı. Bu durum sonrası parça tedariği yapılan şirketler ile sıkıntı yaşayan Huawei, büyük bir çıkmazın içine girdi.

MediaTek ile büyük bir yedek parça ticareti yapan Çin merkezli şirket bu karar sonrası ayrılık yaşamak zorunda kaldı. Hatta MediaTek tarafından yapılan açıklamaya göre Çinin teknoloji devi şirketi lisans başvurusu için ABD’ye başvuruda bulunmuş. Fakat bu başvuru henüz olumlu bir yanıt almamış bu da parça tedariği yapamayacağı anlamına geliyor.

Huawei Akıllı Telefon Piyasasında İki Farklı Senaryo İle Karşı Karşıya

Deneyimli analistin istatistiklerine göre Çinli teknoloji şirketini akıllı telefon piyasasında iki kötü senaryo bekliyor. Senaryolardan ilkine göre piyasadaki Pazar payı taban seviyelerine kadar inecek ki bu durum en iyimser durum olarak görülüyor.

Şirketi bekleyen en kötü durum piyasadan silinmesi olarak görülüyor. Yedek parça tedarik edememesi ve yeni cihaz üretememesi durumda piyasadan çekilmek zorunda kalabilir. Bu durumda da Huawei telefonları tarihteki yerini alarak piyasadan silinebilir.

Her iki senaryoda da kaybeden Huawei olurken kazanan ve sevinenler hiç şüphesiz Apple, Samsung, Oppo, Xiamoi gibi diğer üreticiler olacak. Pazar alanından güçlü bir rakibin çekilecek olması bu markaların önünü açacak ve satışlarını artıracaktır. Fakat şirketin piyasadan çekilip çekilmeyeceğine dair henüz bir açıklama gelmedi. Tüm senaryolar sadece raporlar üzerinden dile getirildi. Huawei akıllı telefonlar hakkındaki süreç ileriki zamanlarda netlik kazanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!