featured

3 Üniversite Uzaktan Eğitim Kararı Aldı Peki Bu Üniversiteler Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzaktan eğitim kararı üniversitelerin inisiyatifine bırakılmıştı. Bu inisiyatif çerçevesinde Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi 2020-2021 güz dönemini uzaktan devam ettirme kararı aldı.

Koronavirüs nedeniyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının bahar dönemi başladıktan 1 ay sonra ertelenmişti. Daha sonra salgın boyutunun büyümesinin ardından yüz yüze eğitim döneminin son bulması kararı verilmişti. Bunun üzerine tüm üniversiteler sistemlerini hazırlayarak online olarak ders işlemeye ve sınav yapmaya başlamıştı. Tüm dönem bu şekilde devam etmiş ve dönem sonlandırılmıştı.

Yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşırken salgının etkisi tekrardan artmaya başladı. Okulların durumunun ne olacağı tartışma konusu oldu. Alınan karar ile her üniversitenin Ekim ayında üniversiteleri eğitim öğretime açması kararlaştırıldı. Fakat sistemi nasıl yürütecekleri tamamen üniversitelerin sorumluluğunda olacak. İsteyen üniversite yüz yüze, isteyene uzaktan eğitim sistemi ile der dönemine başlayabilecek.

YÖK tarafından yayımlanan normalleşme rehberini kendilerine yol gösterici edinen 3 üniversite personel, öğrenci ve akademisyen sağlığını düşünerek karar aldılar. Ve ortak bir karar açıklaması ile aldıkları kararı öğrencileri ile paylaştılar.

3 Üniversite Tarafından Yapılan Ortak Açıklama

2020-2021 güz dönemini uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleştirecek olan 3 üniversiteden yapılan ortak açıklamada;

“ Mevcut veriler ve salgının seyri, bir süre daha riskin devam edeceğini göstermektedir. Bugün itibari ile Konya, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi durumundadır. Ulaşım, barınma, yeme, içme gibi öğrencilerimizle ilgili birçok alanın kullanımından kaynaklanacak yoğunluk, bulaş riskinin daha da artmasına sebep olabilecektir. Önümüzdeki yarıyılda, gribal enfeksiyonların artış gösterdiği kış mevsimine girilmesine paralel olarak pandeminin de artabileceği öngörülmektedir.”Diğer taraftan, yüz yüze eğitim için gerek duyulan idari personelin, kamu kurumlarında esnek çalışma modelinin yürürlükte olduğu (bazı idari birimlerimizde pandemiye yakalanan personelimizin bulunması, temas halindeki diğer personelimizin de karantinada kalması gerektiği) göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kalacağı ve sunulan hizmetin aksayacağı değerlendirilmektedir. Tüm bunlardan daha önemlisi, aileleri tarafından bizlere emanet edilen öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün akademik ve idari personelimizin sağlığı, kararı almamızda en fazla dikkat ettiğimiz husus olmuştur. 2020-2021 öğretim yılı güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm derslerin uzaktan öğretimle yürütülmesine karar verilmiştir. Tüm iç ve dış paydaşlarımıza duyurulur” ifadeleri kullanıldı.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!