featured

Yeni Adli Yıl ile Birlikte Adliyelerde “e-duruşma” Uygulaması Yaygınlaşacak ve Savcılar Asliye Ceza Duruşmalarında Tekrar Kürsüye Dönecek!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Adli Yıl 1 Eylül 2020 tarihi itibari ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan törenle açıldı. Yeni adli yıl içerisinde, test çalışmaları başarılı bir biçimde devam eden “e-duruşma” uygulamaları daha da yaygın bir şekilde uygulanacak…

Yeni Adli Yıl Açıldı

Korona virüs tedbirleri altında sınırlı sayıda davetlinin katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan törenle yeni adli yıl açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ve konuşma yaptığı yeni adli yıl açılışı nedeniyle Adalet Bakanlığı görevini yürüten Abdulhamit Gül de bir mesaj yayınladı. Bakan Gül, yeni adli yıl nedeniyle yayınladığı mesaj da yeni adli yılın hak ve hürriyetlerin teminatı olan hukuk devleti ilkesinin daha da güçleneceği bir yıl olacağına vurgu yaptı. Yeni adli yıl ile yapılması düşünülen reformlar ile amaçlanan hedeflerin de adım adım hayata geçirilmesi konusunda gayret gösterileceğini belirtti. Peki, yeni adli yıl içinde hangi yenilikler ve reformlar yaşanacak? İşte yeni adli yıl ile birlikte adliyelerde yaşanacak yeniliklere dair tüm detaylar…

Savcılar Tekrar Asliye Ceza Duruşmalarına Katılacaklar

Yeni adli yıl ile birlikte Cumhuriyet savcıları eskiden olduğu gibi tekrar Asliye Ceza Mahkemelerinde yapılacak duruşmalara katılacaklar ve böylece kürsüye geri dönecekler. Bu şekilde iddia ve savunma arasındaki dengenin etkin ve etkili bir şekilde işlemesi de sağlanmış olacak. Yine yeni adli yılla beraber yeni infaz hakimliği uygulaması da tüm ülke genelinde başlayacak.

E-duruşma Uygulamaları Yaygınlaşacak

Test süreci başarılı bir şekilde süren “e-duruşma” uygulamasının da yeni adli yıl da yaygınlaşması ve pilot uygulamalarına hız verilmesi bekleniyor. Bu şekilde uygulanacak e-duruşma sayesinde hem daha hızlı hem daha kolay hem de pandemi döneminde daha güvenli bir şekilde adalet hizmetlerinin yürütülmesine önemli katkı sağlanmış olacak.

Esnek Çalışma Modeli Adliyelerde de Uygulanabilecek

Yeni adli yılda yine tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs tedbirleri dikkatli bir şekilde uygulanacak.  Bu kapsamda adliyelerde verilen adalet hizmetlerinde çalışan personel için de esnek çalışma modeli ihtiyaca göre uygulanabilecek.

Adalet Hizmetleri Hijyenik Şekilde Verilecek

Yeni adli yılda, ülke genelinde yüksek yargıda, 15 bölge adliyede, 8 bölge idarede ve 592 adliyede olmak üzere toplam 21 bin 863 hakim ve savcı ile birlikte 79 bin 482 personel adalet hizmetlerini yürütecekler.

Ayrıca yine korona virüs pandemisi ile etkin şekilde mücadele için adliyelerde de hijyen koşullarına uyulacak. Bu kapsamda adliyelere girişte maske takılması zorunlu tutulacak. Yine adliyelerde verilecek adalet hizmetlerinde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde çalışmalar yürütülecek ve yargılamalarda da korona virüs tedbirleri ön planda tutulacak. Test süresi bittikten sonra da e-duruşma daha yaygın şekilde yapılmaya başlanacak. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!