featured

O Ülkede Çıplak Güneşlenmek Serbest!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa sahillerinde üstsüz üstlenme polemiği devam ederken, Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ‘den tartışmaları alevlendirecek bir yorum geldi. Polis tarafından üstsüz üstlenmemeleri konusunda uyarın 3 kadın ülkede büyük bir tartışmanın başlamasına neden oldu. 

Aileler Üstsüz Güneşlenme Konusunda Rahatsız

Sainte-Marie la Mer sahilinde gerçekleşen sıra dışı olay, üstsüz güneşlenen bir kadın ve ondan rahatsız olduğu iddia edilen çocuklu bir aile arasında geçiyor. Çocukları olan bir ailenin polise başvurması sonucunda uyarılan üstsüz güneşlenen kadın ülke gündemine bomba gibi düştü. 

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Özgürlük Konusuna Dikkat Çekti

20 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen sıra dışı olay karşısında Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin tartışmalara son vermek amacı ile konu ile ilgili yorumda bulundu:

“Özgürlük son derece kıymetli bir değerdir” 

Üstsüz Güneşlenme Yasağı Yok!

Polis tarafından uyarıda bulunulan üstsüz güneşlenen kişiler, sosyal medyada büyük ilgi ve destek toplarken, plajda sorumluluk sahibi olan kadın Jandarma Sözcüsü Binbaşı Maddy Scheurer konu ile ilgili açıklamada bulundu. 

“Her ne kadar beni daima üniformam ile görebilecek olsanız da Sainte-Marie la Mer plajında herkes üstsüz güneşlenme konusunda serbesttir. Olay yerindeki meslektaşımız sadece durumu sakinleştirmeye çalışıyordu ancak hatalı bir şekilde bunu yaptı” 

Fransa’da Üstsüz Güneşlenmek Yasak mıydı?

Fransa’nın birçok sahilinde üstsüz güneşlenmeye izin verilmiyorken, bazı yerel yetkililer tarafından bu kurallara çok fazla uyulmuyor. Fransa’nın da içinde bulunduğu birçok Avrupa ülkesinde karşı karşıya kalınan kültürel değerler ve dini inanışların birbiri ile çatışması, dünya gündemi için yeni bir durum değil. Bundan birkaç yüzyıl öncesine dayanan bu durum, daha çok üstsüz güneşlenmek ya da çıplaklık değil, inanış ve kültürel değerlerin uyum sağlayamamasından kaynaklanmaktadır. Çok yakın geçmişte, yalnızca kadınlar için değil, erkekler için gerçekleştirilen yasak ve yaptırımlar kapsamında, erkeklerin de göğüs bölgesini tamamen açarak yani üstsüz güneşlenme hakkı yoktu. 

Viyana Olayını Hatırlattı

2014 yılında Avusturya ‘nın Başkenti Viyana’da evinin penceresine yüz üstü uzanarak çıplak bir şekilde güneşlenen genç kadın, yoldan geçen araçların kaza yapmasına neden olmuştu. Evinin 3. katında güneşe sırtını veren kadın, polisin söz konusu bölgeye gelmesi ile ortadan kaybolması ve güneşlendiği pencerenin de sıkı sıkıya kapalı olması, olaya ayrı bir gizem katmıştı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!