featured

Zeki Demirkubuz Filmleri ! Türk Sinemasının En İyi Dram Yazarı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli yönetmenlerden ve senaristlerden biri olan Zeki Demirkubuz filmleri ile ülke içinde kalmayıp, dünyaya seslenen bir sanatçıdır. 25 Temmuz 1964 tarihinde Isparta’da dünyaya gelen ünlü yönetmen, kendine has senaryo ve yönetmenlik özellikleri ile Türk Sineması için önemli bir yere sahiptir.

Sinema sektörüne 1994 yılında çekilen C Blok isimli yapım ile giren ünlü isim, gösterdiği unutulmaz performanslar sayesinde birçok ödülün de sahibi olmuştur. Peki, Zeki Demirkubuz kimdir , filmleri nelerdir? Sinema severler tarafından oldukça merak edilen bu sorunun yanıtını dilerseniz her yönüyle birlikte inceleyelim.

Zeki Demirkubuz Kimdir ?

https://www.youtube.com/watch?v=IonvLvuoxhM

Türk sinema tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Zeki Demirkubuz, 25 Temmuz 1964 yılında Isparta’da dünyaya gelmiştir. İlk ve orta eğitimini doğduğu şehirde tamamlayan ünlü yönetmen, bir süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşmiştir.

Lise eğitimine İstanbul’da başlayan Demirkubuz, maddi imkansızlıklardan ötürü eğitimini yarım bırakarak bir fabrikaya girmiştir. Oldukça uzun bir süre atölyede çalışan yönetmen, 1980 yılında yaşanan darbe nedeniyle cezaevine girmek zorunda kalmıştır. Cezaevinde edebiyata olan ilgisi artmaya başlayan Demirkubuz, ceza evinden çıktıktan sonra eğitimini tamamlamıştır.

Zeki Ökten isminin yanında asistan olarak göreve başlayan Demirkubuz, zamanla edindiği tecrübeler ile birlikte ilk uzun metraj filmini 1994 yılında çekti. Kısa süre içerisinde adından söz ettirmeye başlayan ünlü yönetmen günümüze kadar 7 farklı ödülün de sahibi oldu. Peki, Zeki Demirkubuz filmleri hangileridir?

10 Muhteşem Zeki Demirkubuz Filmleri

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli yönetmenlerden ve senaristlerden biri olan Zeki Demirkubuz filmleri kendine has tarzı ve senaryoları ile tüm dünyada büyük ilgi çekmektedir. İşte, geçmişten bugüne en iyi Zeki Demirkubuz Filmleri

1 – C Blok

https://www.youtube.com/watch?v=1SRDMB2zYSs

1994 yılında vizyona giren C Blok filmi , dönemin en dikkat çeken filmlerinden biri olmuştur. Zeki Demirkubuz‘un ilk yönetmenlik filmi de olan C Blok isimli yapımda Serap Aksoy, Fikret Kuşkan ve Zuhal Gencer gibi isimler de yer alıyor. Sıra dışı hikayesi ile çok sayıda ödüle layık görülen film, İngilizce’ye de çevrilen sinema filmleri arasında yer almaktadır. 

2 – Masumiyet

 https://www.youtube.com/watch?v=4JIIH382QPU

1997 Yılında vizyona giren Masumiyet filmi, son derece önemli oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Derya Alabora, Haluk Bilginer ve Güven Kıraç gibi isimlerin yer aldığı film, gişede gösterdiği inanılmaz başarı sayesinde 4 farklı ödülün de sahibi olmuştur. 

3 – Üçüncü Sayfa

 

YouTube video

Zeki Demirkubuz isminin hem yönetmenlik koltuğunda oturduğu hem de senaryosunu yazdığı Üçüncü Sayfa filmi, 29 Ekim 1999 tarihinde vizyona girmiştir. Ruhi Sarı ve Başak Köklükaya gibi isimlerin yer aldığı film, başarılı dram dolu hikayesiyle de 2 farklı ödülün sahibi olmuştur.

4 – İtiraf

 

YouTube video

Yine bir dram filmine imza ata Zeki Demirkubuz, bu yapımda hem yönetmenlik koltuğunda oturmaktadır hem de oyuncu olarak rol almaktadır. İzleyiciye oldukça farklı bir bakış açısı kazandıran film sayesinde Zeki Demirkubuz, 13. Ankara Film Festivalin de en iyi yönetmen ödülünü de kazanmıştır.

5 – Yazgı

 

YouTube video

9 Haziran 2001 tarihinde vizyona giren Yazgı filmi, son derece farklı hikayesiyle dikkat çekiyor. Albert Camus ‘nun Yabancı isimli romandan uyarlanan filmde Serdar Orçin ve Zeynep Tokuş gibi isimlerde yer alıyor.

6 – Bekleme Odası

 

YouTube video

Karanlık Üstüne Öyküler üçlemesinin son filmi olan Bekleme Odası, 27 Eylül 2003 tarihinde vizyona girmiştir. Oldukça dramatik bir hikayeye sahip olan filmin yönetmenlik koltuğunda oturan Zeki Demirkubuz bu film ile yürekleri acıtmıştır.

7 – Kader

 

YouTube video

17 Kasım 2006 tarihinde vizyona giren ve başrollerinde Vildan Atasever ve Ufuk Bayraktar gibi isimlerinde yer aldığı Kader filmi, gösterdiği inanılmaz performans sayesinde iki farklı ödülün de sahibi olmuştur. Erkeklik, kadınlık ve kötü kadınlık kavramlarının derinlemesine işlendiği film, yabancı dile de çevrilen yapımlar arasındadır.  

8 – Kıskanmak

 

YouTube video

Yönetmenlik koltuğunda Demirkubuz isminin yer aldığı Kıskanmak filmi, 6 Kasım 2009 tarihinde vizyona girmiştir. Konusu itibariyle oldukça dikkat çeken yapım, 1930 yıllarında geçmektedir. Türk Sineması için önemli bir yapım olan Kıskanmak ile hayatın çok farklı yanlarını gözlemleyeceksiniz. 

9 – Yeraltı

 

YouTube video

12 Ocak 2012 tarihinde vizyona giren Yeraltı filmi , dönemin en dikkat çeken yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. Engin Günaydın isminin baş rolünde oynadığı yapım, oyuncu kadrosuyla da göz dolduruyor. Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar adlı hikayesinden esinlenerek yapılan film, 2 farklı ödülün de sahibi olmuştur.  

10 – Bulantı

 https://www.youtube.com/watch?v=kt0YwoCFxjA

Senaristliğini ve yönetmenliğini Zeki Demirkubuz isminin yaptığı Bulantı filmi, 2 Ekim 2015 tarihinde vizyona girmiştir. Son derece farklı bir hikaye yapısına sahip olan yapım, aldığı olumsuz eleştiriler ile de dikkat çekmiştir. Dünya Edebiyatından esinlenerek üreten önemli yönetmenlerden olan Demirkubuz, bu yapım ile çok ses getirdi. 

Bonus: Zeki Demirkubuz Filmleri – Kor

 

YouTube video

Aslıhan Gürbüz, Caner Cindoruk ve Taner Birsel gibi önemli isimlerin yer aldığı Kor filmi, 22 Nisan 2016 tarihinde hem ülkemizde hem de Almanya da eş zamanlı olarak vizyona girmiştir. Son derece başarılı bir hikaye yapısına sahip olan filmin yönetmenlik ve senaristlik koltuğunda Demirkubuz oturmaktadır. Dram filmleri kategorisinde oldukça başarılı bir yapım olan Kor ile gerçek bir hikayede olduğunuzu hissedeceksiniz. 

Yönetmen Zeki Demirkubuz tıpkı Nuri Bilge Ceylan gibi sanatsal filmler yöneten yapımcılar arasında yer almaktadır. Genellikle üçüncü sayfa hikayelerini işleyen ünlü yönetmen Altın Portakal gibi birçok ödül almıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!