featured

Üniversiteler İçin Uzaktan Eğitim Kararı Alındı Güz Dönemi Online Eğitimlerle Tamamlanacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı Sağlık Bakanlığı tavsiyesi ve YÖK kararı ile alındı. Karar sonrası sosyal medyadan tepkiler ve destekler verildi ve karar Twitter’da gündem oldu. Alınan karara göre ülke genelinde 2020-2021 Güz Dönemi öğrencilerin, öğretim görevlilerin ve personellerin sağlığı için uzaktan devam ettirilecek.

Koronavirüs salgının seyri her geçen gün değişiyor. Aylar önce alınan kararlar bir anda yeni kararla ile değiştiriliyor. Salgının seyri planları ve programları değişikliğe zorluyor. Geçtiğimiz haftalarda alınan karara göre üniversiteler bölgesel olarak kararlar alacaktı. Salgın riskinin yüksek olduğu illerde üniversiteler kendileri karar alabilecekti. Hatta bölgesel karar alma yetkisine göre bazı üniversiteler geçtiğimiz günlerde online eğitim kararı almıştı.

Fakat son günlerde artışa geçen salgın nedeniyle ülke geneli yeni tedbirler alınmaya başladı. Çok sayıda vaka sayısı ve ölüm sayısı nedeniyle düğünler iptal edildi ve bazı illerde eğlence yerleri, kafeler için yeni kararlar alındı. Alınan yeni kararlardan eğitim sektörü de payına düşeni aldı. Sağlık Bakanlığının mümkün oldukça yüz yüze eğitim yapılmaması talebi üzerine YÖK yeni kararlar aldı.

Alınan yeni karara göre teorik dersleri olan bölümler için uzaktan eğitim yapılması uygun görüldü. Pratik dersleri olan bölümler de ise derslerin ertelenebileceği söylendi. Karar YÖK ve Sağlık Bakanlığı görüşmesi ile alındı.

2020-2021 Güz Dönemi Online Olarak Devam Edecek

Yükseköğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığı önerisine göre hazırladığı raporu Türkiye’deki tüm üniversitelere iletti. Raporun içeriğinde teorik derslerin online olarak işlenmesi ve uygulamalı derslerin de mümkünse ertelenmesi istendi. Üniversitelere gönderilen yazıda;

“ Bakanlığın cevabi yazısında, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunda yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesine karar verilmiştir.”“ Üniversitenizde 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin planlamalarınıza ait kararlarınızda Yükseköğretim Kurulunun, yükseköğretim kurumlarına tanımış olduğu inisiyatif çerçevesinde Sağlık Bakanlığının yukarıda zikredilen görüşlerinin dikkate alınması hususunda gereğini rica ederim.” İfadeleri kullanıldı.

Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Üniversitelerin açılma tarihine ilişkin karar geçtiğimiz günlerde verilmişti. Alınan karar göre tüm üniversitelerin 1 Eylül’den itibaren açılması kararlaştırıldı. Bu kara sonrası kimi üniversite açılış tarihlerini 5 Ekim olarak açıkladılar. Yeni alınan karar ile tüm üniversitelerin 1 Ekim’den sonra online olarak açılması bekleniyor.

Üniversitelerde Uzakta Eğitim Kararı Sosyal Medyada Büyük Tepki Aldı

YÖK tarafından alınan karar birçok üniversite öğrencisini memnun etmedi. Okullarına gidemeyecek olan öğrenciler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler. Karardan memnun olan öğrenciler ise karara tepki gösteren öğrencilere tepki gösterdiler. Sağlık için alınan bu kararın desteklenmesi gerektiğini söylediler.

Karar tepki gösteren öğrenciler ise eğlence merkezleri, plajlar, düğünler serbest iken eğitime arar verilmesini kabul etmediklerini söylediler. Tepkilerinin salgın döneminde okul olmasını destekledikleri için değil diğer sektörlerin serbest iken kendilerinin okullarına gidememelerine olduğunu söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!