featured

Sanofi Açıkladı: Geliştirilen Korona Aşısının Fiyatı 10 Euro’dan Az Olacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanofi ilaç firmasının başkanı  Olivier Bogillot hala üzerinde çalıştıkları corona virüs aşısının 10 Euro’dan daha az bir fiyata verileceğini açıkladı.

Fiyatlar Tam Olarak Belirlenmedi

Her ne kadar fiyatın 10 Euro’nun altında olacağını söylese de France İnter radyosuna açıklama yapan Bogillot koronavirüs aşısı ile ilgili şunları kaydetti;

“Fiyatlar tam olarak henüz belirlenmedi. Önümüzdeki aylarda üretim maliyetlerini değerlendireceğiz. Amacımız fiyatı 10 euroyu geçmeyen bir aşı geliştirmek”

Dünya da devletler ve ilaç firmaları covid-19 salgının bir an evvel son bulması ve daha fazla can kaybı yaşanmaması adına aşı bulmak için adeta zamanla yarışıyorlar.

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) yaptığı açıklamada en umut vaat edici aşı olarak en önde tutulan Astrazeneca’nın ürettiği aşı şuan ABD, Brezilya ve İngiltere de yaklaşık 10 bin kişi üzerinde test edilmeye devam ediyor. Aynı zamanda 3.faz klinik deneyleri de devam ediyor. Korona virüs aşısının 2.1 milyar üretilmesi ve 2,5 Euro’dan satışa sunulması da hedefler arasında yer alıyor.

AstraZeneca için Bogillot ise şunları söyledi;

“Bizim için fiyat farkı, araştırmacılarımızı kendi araştırma merkezlerimizde yapmamızdan kaynaklanıyor. AstraZeneca ise, üretiminin bir kısmını dışarıdan karşılıyor”.

Aşı Üreticisinin Çok Sayıda Olması Lazım

Sanofi kuvvetle muhtemel piyasaya çıkan ilk aşı olmayacak. ABD Başbakanı Donald Trump Amerikalılara 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren yeni tip koronavirüs aşı dağıtacağına dair söz vermişti.

Piyasaya çıkacak ilk aşı olmamasının kendileri için anlam ifade etmediğini söyleyen Bogillot şunları kaydetti;

“Dünyada Milyonlarca, hatta milyarlarca insanı aşılamak zorunda kalacağımızı biliyorsunuz, bu yüzden çok sayıda aşı tedarikçisine ihtiyacımız olacak. Rakip laboratuvarların bizden önce aşı geliştirmesi sorun değil, biz hemen sonra aşıyı piyasaya süreceğiz ve yüz milyonlarca dozu da tedarik edeceğiz”

Sanofi Potansiyel Aşısı 2021 Yılında Piyasaya Sürülecek

 Sanofi and İngiliz GlaxoSmithKline ilaç firmaları geçtiğimiz hafta potansiyel coronavirüs aşısı birinci ve ikinci faz klinik deneylerine ABD de başlayacaklarını duyurmuşlardı.

Yapılan açıklamada ilk denemelerin sonucunun Aralık ayında alınacağını ve başarılı olması dahilinde aşının 2021 başlarında çıkmasını planladıklarını açıkladılar.

ABD hükümeti ile Temmuz ayında 100 milyon doz korona aşısı üretimi için anlaşmaya varan Sanofi ve GlaxoSmithKline firmaları İngiltereden aşının başarılı olması dahilinde 60 milyon doz aşı sipariş edileceği sözünü de aldılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!