featured

En İyi 2 Dünya Savaşı Filmleri: Tüm Zamanların En İyileri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinema dünyasında 2 dünya savaşı filmleri şüphesiz ki oldukça önemli bir yerde duruyor. Yakın tarihin en karanlık dönemlerinden olan II. Dünya Savaşı, filmlerde ve kitaplarda da kendine yer buluyor. Biz de sizler için en iyilerden oluşan bir 2 dünya savaşı filmleri listesi hazırlamak istedik. Dilerseniz 2 dünya savaşı filmleri izle listesinde yer alan önemli yapımların tamamını izleyebilirsiniz.

En İyi İki Dünya Savaşı Filmleri

Listemizde 2. dünya savaşı filmleri 2020 yapımları da yer almaktadır. Milyonlarca kişinin hayatını kaybettiği ve pek çok hikayenin kaydedildiği bu döneme gelin birlikte sinema ile ışık tutalım. İşte, tüm zamanların en sevilen ve başarılı II. Dünya Savaşı filmleri listesi:

1. The Pianist – 2002

Söz konusu 2 dünya savaşı filmleri olduğunda aynı isimli romandan sinemaya uyarlanan The Pianist filmini unutmamak gerekiyor. The Pianist, dokunaklı ve dram yönü yüksek yapımlar arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Vizyona girdiği tarihte pek çok Oscar Ödülü’ne de sahip olan bu filmi siz de eminiz ki çok seveceksiniz.

YouTube video

Savaşın ortasında Polonyalı Yahudi bir piyanistin başına gelen korkunç olayları izlerken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. Tek amacı sanatını icra etmek olan piyanist, Yahudi olması sebebi ile türlü zorluklarla karşılaşacaktır. The Pianist, savaşın karanlık yüzünü gözler önüne seren dokunaklı bir yapımdır.

2. Saving Private Ryan – 1998

Saving Private Ryan da 2 dünya savaşı filmleri listesinde ilk sıralarda yer alması gereken yapımlardan biridir. Tüm kardeşleri savaşta hayatını kaybeden Ryan, annesinin tek oğlu olarak cephede savaşmaya devam etmektedir. Bu süreçte Ryan’ı korumakla görevli bazı askerler düşman topraklarında risk alarak genç askeri korumaya çalışırlar.

YouTube video

Ryan’ı kollayan askeri birliğin tek görevi genç askeri sağ salim annesine ulaştırmaktır. Bu süreçte kendi hayatlarını riske atan birlik, savaşın soğuk yanı ile de yüzleşmek zorunda kalacaktır. Saving Private Ryan filmini 2 dünya savaşı filmleri türkçe dublaj izle gibi seçeneklerle de bulabilirsiniz.

3. Life Is Beautiful – 1997

Life is Beautiful, dram türünün II. Dünya Savaşı ile harmanlanmış en güzel örneklerinden biridir. Film, pek çok sinema ödülüne layık görülmüş ve kült filmler arasında şimdiden yerini sağlamlaştırmış bir yapımdır.

YouTube video

Filmde, Yahudi bir ailenin küçük çocuklarını savaştan koruma çabası anlatılıyor. Savaşı küçük bir çocuğa oyun gibi anlatmak da aile babasının görevi haline geliyor. Savaşın acımasız yüzünü yumuşatan ve içinizde tuhaf bir his bırakan bu yapımda gözyaşlarınız sel olacak.

4. Schindler’s List – 1993

2 dünya savaşı filmleri listemizde 1993 yılının en önemli filmi olarak da bilinen Schindler’s List yer alıyor. Film, gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek sinemaya aktarılan yapımlardan biri olarak biliniyor. Filmde, Nazi Almanyası döneminin korkunç uygulamalarına da yer veriliyor.

YouTube video

Alman bir iş insanının kurtardığı Yahudiler üzerine kurgulanan yapımda dokunaklı bir senaryo sizi bekliyor olacak. Schindler’s List, varını yoğunu satarak Yahudilerin toplama kamplarına gitmesine engel olan bir adamın hikayesidir.

5. Downfall – 2004

Alman yapımı 2. dünya savaşı filmleri arasında gelen Downfall, belgesel türüne yakın bir filmdir. Uzunca bir yapım olan Downfall’da II. Dünya Savaşı’nın son yıllarına doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Filmde, Hitler’in yanında sekreter olarak çalışmaya başlayan bir kadının gözünden yaşananları izliyoruz.

YouTube video

Adolf Hitler’in son yıllarında geçen yapımda ister istemez Hitler’in insani yönü de karşımıza çıkıyor. Belki de dünyanın en az sevilen insanı olan Hitler’i bir de son dönemlerindeki çaresizliği ile görmek isteyebilirsiniz.

6. Empire of the Sun – 1987

2 dünya savaşı filmleri arasında 1987 yılının güzel yapımlarından olan Empire of the Sun filmi de yer alıyor. Film, müzikleri ile ön plana çıkarken hikayesi ile de izleyeni oldukça fazla etkiliyor.

YouTube video

Empire of the Sun, Japon esir kampına düşen küçük bir çocuğun hikayesi olarak beyazperdeye aktarılmıştır. Filmde, Şangay’da ailesini kaybetmiş olan bir çocuğun yaşadığı zorlu süreç tüm gerçekliği ile anlatılmaktadır. Ailesinden ayrı kalan çocuk Japon askerileri tarafından alıkonulup bir esir kampına yollanır. İşte, filmin en dokunaklı hikayesi de bu noktadan sonra başlayacaktır.

7. Atonement – 2007

2. dünya savaşı aşk filmleri arasında oldukça dokunaklı olan Atonement filmini listemize ekleyebiliriz. Aşkın ve acının çemberinde geçen bir dönem filmi olan bu yapımda oldukça çarpıcı bir hikaye anlatılıyor. Filmde başarılı oyuncu Keira Knightley ve James McAvoy da başrolde yer alıyor.

YouTube video

Atonement, yanlış bir hikayenin yıllar sonra dahi etkisini göstermesini konu alan dokunaklı bir yapımdır. Film, başta sıradan bir aşk hikayesi olarak izlenebilirken daha sonra oldukça çarpıcı bir hal alacaktır. Savaşın en yoğun yaşandığı dönemlere uzanan bu romantik ve dram filmini mutlaka listenize eklemelisiniz.

8. The Great Escape – 1963

2 dünya savaşı filmleri söz konusu ise 1963 yapımı The Great Escape size aradığınız hazzı sunacak. Hapishane ve firar temalı bir yapım olan The Great Escape, sinema tarihinin en önemli kült yapımları arasında da yer alıyor.

YouTube video

Nazilerin elinde esir olan subayların hayatına odaklanan yapımda gerçek hikayelerden de kesitler yer alıyor. Subayların kaçış macerası için yaptıkları planlar ve firar zamanı yaşananlar sizi derinden etkileyecek. The Great Escape de listemizin en klasik ve önemli yapımlarından birisidir.

9. Fury – 2014

Fury, Brad Pitt ve Shia LeBeouf gibi yetenekli isimlerin başrolünde yer aldığı macera dolu bir 2 dünya savaşı filmleri örneğidir. Yönetmenliğini macera sinemasının güçlü isimlerinden David Ayer’in yaptığı bu filmde dram da söz konusu oluyor.

YouTube video

Film, savaşın en zorlu şartlarında askerlerin ruhsal değişimlerine odaklanan oldukça çarpıcı bir yapımdır. Filmde savaşın yıprattığı hayatları daha yakından tanıma ve anlama şansına sahip olacaksınız. Fury, 2 dünya savaşı filmleri türkçe dublaj izle youtube seçeneğini de barındıran bir yapımdır.

10. Das Boot – 1981

Das Boot, tüm zamanların en gerçekçi ve etkileyici savaş filmleri arasında da başı çeken bir yapımdır. 1981 yılında vizyona giren bu yapım, klasik ve başarılı filmler arasında da kendisine yer bulmayı başarıyor.

YouTube video

U – 96 isimli bir denizaltında geçen hikayede askerlerin savaş dönemi yaşantılarına yer veriliyor. Alman sinemasının en başarılı eserlerinden biri olarak da kabul edilen bu yapımda siz de kendinizi denizaltında hisseceksiniz. Ortalama 4 saat süren filmde bir an dahi olsun filmin içinden çıkamayacaksınız. Rus yapımı 2. Dünya savaşı filmleri listelerini andıran bu klasik filmi de listenize mutlaka ekleyin.

11. The Imitation Game – 2014

The Imitation Game, yeni dönem sinemasının en sevilen ve takdir gören 2 dünya savaşı filmleri arasında yer alıyor. Tamamı gerçek olaylardan oluşan senaryoda Alan Turing’in hayatına önemli ölçüde odaklanılıyor. Hem savaş, hem dram hem de biyografi filmi olan The Imitation Game’i kesinlikle izlemelisiniz.

YouTube video

Filmde, Naziler tarafından oluşturulan Enigma isimli şifreleme yönteminin kırılması anlatılıyor. Amerika’nın en zeki şifre uzmanları Enigma’yı çözmek adına tüm vakitlerini harcıyor. Alan Turing de günümüzde dahi saygıyla anılan  yöntemi ortaya koyarak savaşın yıkıcı etkisini önemli ölçüde zayıflatmayı başarıyor.

12. Inglourious Basterds – 2009

2. dünya savaşı keskin nişancı filmleri arasında da yer alan Inglourious Basterds, Quentin Tarantino imzalı bir filmdir. Tarantino filmlerine has havayı yakalamak isteyenlerin bu önemli yapıma mutlaka bir şans vermeleri gerekiyor. Film, II. Dünya Savaşı Fransa’sına ışık tutan oldukça önemli bir yapım olarak bu listede yer alıyor.

YouTube video

Filmde, Nazileri alt etmek için yola çıkan bir grup askerin başına gelen türlü türlü olaylar anlatılıyor. Paris’te ve Avrupa’nın diğer noktalarında yola çıkan bu asker grubu, Naziler ile savaşta çarpıcı etkiler bırakmayı da başarabiliyor.

13. Dunkirk – 2017

2 dünya savaşı filmleri listesinde 2017 yılının bu özel yapımı da mutlaka yer verilmesi gerekiyor. Dunkirk, II. Dünya Savaşı esnasında meydana gelen gerçek bir olaydan yola çıkılarak bayzperdeye aktarılmış bir yapımdır. Vizyona girdiği dönemde büyük ses getiren bu film, eleştirmenlerden de tam not almayı başarmıştır.

YouTube video

Usta yönetmen Christoher Nolan imzalı bu filmde savaşın kaderini değiştiren Dunkirk olayına odaklanılıyor. Mütteffiklerin başına gelen bu korkunç olayda Nazi kuşatması altında kalan askerlerin en iyi şekilde tahliye edilmeleri amaçlanıyor. Dunkirk, maceranın ve dramın oldukça yoğun olduğu bir savaş filmidir.

14. Jojo Rabbit – 2018

2 dünya savaşı filmleri 2018 listelerinde yer alan Jojo Rabbit ile listemize devam ediyoruz. Jojo Rabbit, vizyona girdiği sene tartışmaları da beraberinde getiren bir yapım olmuştu. Filmde, Adolf Hitler’in hayatından kurugu kesitler komedi havası içerisinde aktarılıyordu.

YouTube video

Aslında komedi türünün iğneleyici bir örneği olan Jojo Rabbit, tüm söylenenlere rağmen oldukça başarılı bir yapım olmuştur. II. Dünya Savaşı dönemine daha farklı bir yönden bakmak için bu filme de bir şans verebilirsiniz.

15. Grave of the Fireflies – 1988

2 dünya savaşı filmleri listemizin belki de en hüzünlü yapımı olan Grave of the Fireflies, anime türünde bir filmdir. Büyükler için oldukça çarpıcı bir animasyon olan bu filmde savaş gerçeği ile farklı bir şekilde yüzleşeceksiniz.

YouTube video

Grave of the Fireflies, annelerini kaybeden iki küçük çocuğun hayatına odaklanıyor. Kobe bombalanmasında annelerine veda etmek zorunda kalan bu iki kardeş, savaşın belki de en acımasız etkilediği kişilerden ikisidir. Grave of the Fireflies, severek izleyebileceğiniz oldukça önemli bir filmdir.

Bonus: Piano Piano Bacaksız – 1990

https://www.youtube.com/watch?v=HiXqwZFfipU

Listemizde bir de Türk yapımı klasik bir filme yer vermek istedik. II. Dünya Savaşı döneminde tarafsız kalan Türkiye’de ister istemez ekonomik zorluklar ortaya çıkmıştı. İşte, Piano Piano Bacaksız filmi bu zorlu döneme Türkiye açısından ışık tutan oldukça önemli bir yerli sinema örneğidir. Filmde küçük bir çocuğun gözünden savaş dönemi Türkiye’nin durumunu keyifle izleyebileceksiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!