featured

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Ne Zaman 2020 ? Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 Kpss sonuçlarına göre yapılan memur yerleştirmeleri devam ederken, sınav ile yerleşemeyen öğretmen adayları 2020 2021 Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman sorusu ile meşgul olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi, lisans mezunu kişilerin okullarda çeşitli derslerde ücretli öğretmenlik yapması için uygulanan bu süreç E-Devlet üzerinden takip edilmektedir. Peki, ucretli ogretmenlik basvurusu basladimi ? KPPS siz memur alımı 2020 tarihleri ve şartları nelerdir?

Ucretli Ogretmenlik Basvurusu Basladimi ?

2 Eylül 2020 tarihinde başlayan ücretli öğretmenlik başvuruları için son tarih 14 Eylül 2020 olarak belirlenmiştir. Ücretli öğretmen başvuruları başladı mı sorusunu soran öğretmen adayları, başvurular için son 4 güne girildiğini unutmamalıdır. Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman 2020 sorusunun cevabı da bu doğrultuda 14 Eylül 2020 tarihi olmaktadır. Ayrıca 2 Eylül 2020 tarihinden önce ücretli öğretmenlik başvurusu yapan kişilerin 14 Eylül’e kadar tekrar başvuru yapması gerekmektedir.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Başladı mı ? Başvuru Sonuçları Ne Zaman Belli Olacak?

2020 2021 Ücretli öğretmenlik başvurusu ne zaman sorusunun cevabı belirlenmişken, sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmamıştır. Sonuçların daha önceki yerleştirmelerde olduğu gibi başvuruların bitmesinden 1 ya da 2 hafta sonra açıklanması beklenmektedir.

Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Diğer birçok resmi işlem gibi ücretli öğretmenlik başvurusu e-devlet üzerinden yapılmaktadır. TC Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu bölümüne tıklanarak başvuru işlemi yapılabilir. Adaylar, bu alanda ikamet bölgelerine yakın ya da uzak bölgelerdeki okulları tercih edebilmektedirler.

Ücretli Öğretmenlik Başvurum Onaylandı! Ne Yapacağım?

Ücretli ÖĞRETMENLİK Sonuçları açıklandığında, olumlu sonuç alan öğretmen adayları kendilerinden istenen belgeleri Milli Eğiitim Müdürlükleri içerisindeki İnsan Kaynakları Bölümü’ne teslim etmelidirler. Bu süreçte istenen belgeler şu şekildedir:

Nüfus cüzdanı ve fotokopisi,Adli sicil belgesi,Diploma veya mezuniyet belgesi,Askerlik beyan belgesi,Formasyon Belgesi,KPSS belgesi ( zorunlu değil )Kurs, Seminer ya da Sertifika gibi belgeler

Ücretli Öğretmenlik Başvuru Tarihleri 2020 ve Başvuru Şartları

E-devlet üzerinden başvuru yapılan Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri 2020 son tercih dönemi 2 ile 14 Eylül tarihleri arasında yapılmaktadır. Bu kapsamda öğretmen adayları için bazı şartların karşılanıyor olması zorunludur. İşte, ücretli öğretmenlik başvuru şartları !

Herhangi bir şekilde emeklilik, yaşlılık ya da maulullük maaşı almamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. Maddesinde yer alan devlet memuru olma şartlarına uygun olmak,Formasyon şartı olmamakla birlikte, formasyon alınmış olması avantaj sağlamaktadır.Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihrac edilmeye neden olan herhangi bir ceza almamış olmak.

Bonus : Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!