featured

İspanya’nın Başkenti Madrid ve Madrid Gezi Rehberi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Madrid, sanat tarihi ile, mimarisi ve canlı kültürel yapısı ile her daim en merak edilen ülkeler arasında yer almıştır. İşte, İspanya’nın başkenti Madrid hakkında her şey!

Madrid

İspanya’ya başkentlik yapan Madrid, Avrupa’nın en büyük kentleri arasında yerini alır. Kentin zengin tarihi birikimi yanında oldukça canlı bir kültürel yapısı vardır. Sanat yaşamı ve mimari açıdan da ilgi çekici bir kent olan Madrid, İber yarımadasında ve 635 metre rakımda kurulu bir şehirdir. Bu anlamda Avrupa’da ki en yüksek başkentlerden biridir.

 

YouTube video

Avrupa’nın Gözde Şehri

 

Neoklasik mimari tarzı barındıran yapıları, 24 saat yaşayan ünlü caddeleri, kentin ruhuna işlemiş futbol tutkusu, durmayan sosyal yaşantısı ile Madrid, tüm Avrupa’nın en gözde kentlerinden biri durumundadır.

 Madrid’e Hangi Mevsim Gidilir?

 

Madrid gezi rehberi kapsamında sıkça merak edilen konuların başında kente hangi mevsim gidileceği sorusu gelir.

Akdeniz ikliminin egemen olduğu kentin yüksek konumu nedeni ile yazları oldukça kurak ve sıcak geçer. Kış aylarının ise yağışlı ve ılık geçtiği kente en fazla turist ilkbahar ve yaz aylarında gelir. Ancak gerek kentin festival tarihleri ve gerekse de sıcaklık açısından gezi için en uygun aylar Nisan, Mayıs ve Haziran ayları olarak öne çıkar.

 Festivaller Kenti Madrid

 

Birçok ünlü festivale ev sahipliği yapan Madrid özellikle 8 -15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen San Isidro Boğa güreşleri festivali ile meşhurdur.  Yine kentte Festival de Otono (Bahara hoş geldin), Madrid Karnavalı, Festimad, Noche de San Juan, La Paloma gibi etkinliklerde şehrin canlı yaşamına katkı sunar.

 Madrid’de Ne Yapılır?

 

Mimari ve turistik yapı ve eserler açısından Barselona’nın gölgesinde kalan Madrid, İspanya’nın en büyük ve hareketli kentidir. Bu hareketli kentte yer alan Plaza Mayor yani Büyük Meydan üzerinde oldukça geniş alışveriş imkanları bulunur. Bu meydanda mesafelerin ölçümünde esas alınan sıfır kilometre taşı ve şehrin simgesi sayılan ayı heykeli de bulunur. Çok sayıda festival ile sürekli yaşayan bir kent olan Madrid’de Boğa Güreşleri oldukça önemli yer tutar. Kentin dünyaca ünlü arenası Las Ventas da Mayıs ile Ekim ayları arasında her pazar boğa güreşleri yapılır. Alışveriş ve turistik gezi imkanları sunan kent çok sayıda sportif aktiviteye de ev sahipliği yapar. Real Madrid ve Atletico Madrid gibi dünyanın iki dev futbol kulübüne de ev sahipliği yapan şehirde, bu takımların maçlarını izleme imkanı da bulunur.

 Madrid Gezilecek Yerler

 

Madrid gezi rehberi kapsamında mutlaka görülmesi gereken başlıca yerler arasında ise;

Kentin ışıl ışıl ve canlı meydanı Plaza Mayor,Güneş Kapısı olarak da bilinen, kentin cazibe merkezi durumunda bulunan ve Çilek Yiyen Ayı Heykeli ile Don Kişot ve Sanço Panço heykellerinin de yer aldığı Puerta Del Sol,Gotik mimari tarzı ile eşsiz Almudena Katedrali,Günümüzde yalnızca resmi törenlerde kullanılan ve görkemli yapısı ile kentin en önemli merkezleri arasında yer alan ihtişamlı Madrid Kraliyet Sarayı,Mısır’ın Aswen kentinden Madrid’e taşınan Debod Tapınağı,El Estanque Gölü’nün de içinde yer aldığı bir cennet köşesi olan Madrid El Retiro Park,Zengin sanatsal arşivi ile en ünlü müzeler arasında yerini alan Prado Müzesi,Real Madrid ile bütünleşen efsanevi Santiago Bernabeu Stadyumu,Kibele Sarayı, Kibele Çeşmesi, Linares Sarayı ve İspanya Merkez Bankası binalarının da yer aldığı ünlü meydan Plaza de Cibeles ya da diğer bir ifade ile Kibele Meydanı

Yer alır. Oldukça hareketli bir yaşantının egemen olduğu İspanya’nın başkenti Madrid, gezilip görülecek yerler açısından da olduk zengindir.

 Madrid Lezzetleri

 

Madrid’in ve İspanyol mutfağının ünlü lezzetleri arasında sayılan Sopa de Ajo (sarımsak çorbası), Paella, Caracoles, Tapas, Tortilla, Churros con Chocolate gibi yemeklerin en güzel örneklerini de kentte bulabilmek mümkündür. Sokak üstü lezzetleri kadar deniz ürünleri ve et yemeklerinin de çok tercih edildiği Madrid, birçok ünlü restorana da ev sahipliği yapar.

 Madrid Gece Hayatı

 

Gündüzleri kadar geceleri de renkli ve hareketli olan Madrid de sabaha kadar misafirlerini ağırlayan gece kulüplerinde eğlenceye doymak mümkündür. Hareketli bir gece hayatı açısından Madrid’in gece kulüpleri ve barları oldukça fazla tercih edilir. Bu kapsamda Bar Cock, Cafe Central ve Casa Patas gibi mekanlar oldukça ünlüdür. Sol meydanı civarında yoğunlaşan gece kulüpleri ile Madrid adeta geceleri uyumayan bir kenttir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!