featured

Taşıt Kredisi İçin Sigortasız Kredi Veren Bankalar Var mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigortasız kredi veren bankalar günümüzde birçok vatandaşın araştırdığı konuların başında geliyor. Çünkü bilindiği üzere kredi çekimlerinde özel ve kamu bankaları bir teminat ve ödeme garantisi isterler. Hal böyle olunca sigortalı bir işte çalışmayan, maaş bordrosu olmayan kişilerin kredi başvuruları maalesef olumsuz sonuçlanır.

Normal şartlarda 60 ay vadeli taşıt kredisi veya diğer kredileri alabilmek için SGK dokümanları istenir. Ayrıca 6 ay sigortalı olunması gerektiği söylenir. Bu vasıfları taşımayan vatandaşların bankalara direkt giderek 60 vadeli kredi çekmesi mümkün değildir.

YouTube video

Bankalar verdikleri kredinin geri ödenip ödenmeyeceğini kestirmesi gerekir. Başvuru yapan kişinin daha sonradan ödeme imkanı yoksa bankalar kolay kolay kredi vermezler. Ama yine de taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve konut kredisi için başvuru yapacak sigortasız kişilere kredi kolaylığı sağlayan bankalar bulunuyor. Bu yazımızda sizlere bu bankalardan bahsetmek istiyoruz.

Sigortasız Kredi Nasıl Çekilir 2020?

Bankalar, kredi verdikleri kişilerden ödeme teminatı isterler ve paralarını garanti altına alırlar. Bu ödeme teminatı maaşlı ve sigortalı bir iş olduğu gibi üzerinize kayıtlı taşınır ve taşınmazlar da olabilir. Bankalar bunları paralarını alabilmek için garanti görür ve kredi başvurusunu onaylar.

SSK’sı olan başvuru sahiplerinin düzenli olarak bir iş yerinde çalıştığı anlaşılır. Bu da ödemenin garanti aldığında olduğunu gösterir. Eski düzende SSK girişinin olması bankalar için kabuldü fakat yeni düzende SSK’nın süresi büyük bir önem kazandı. Kamu ve özel bankalar, kredi başvurusu yapan kişinin 4-6 ay arasında sigortalı olmasına dikkat ediyor. Bu durum sigortasız kredi veren bankalar arayışında olanların işini zorlaştırmaktadır.

Ama yine de bazı bankalar sigortası olmayan vatandaşlara kredi konusunda yardımcı olmaktalar. Bunun için kredi başvurusunda bulunacak kişinin üzerinde bir taşınmaz olması gerekiyor. Eğer o taşınmaz bir de kirada ise kredi almanıza kesin gözüyle bakabilirsiniz. Kredi notunuzun düşük olmaması gerektiği de akıllardan çıkartılmamalıdır. Bir de kiradaki taşınmazın kirasını kredi çekeceğiniz banka üzerinden alırsanız bu size artı bir avantaj sağlayacaktır.

YouTube video

Eğer bir taşınmazınız yok ise ve bankaya ipotek veremiyor iseniz kefil yoluna gitmeniz gerekecek. Bunun için sigortalı çalışan bir arkadaşınızın size kefil olmasını istemelisiniz. Kefil sayesinde bankadan kredi çekmeniz mümkün olacaktır.

Şimdi gelin sigortasız kredi veren bankalar 2020 hangileridir onlara bir yakından göz atalım…

1- Denizbank Sigortasız Kredi

Sigortalı bir işte çalışmıyorsanız sizden evrak talep etmeden kredi verecek bankalardan birisi Denizbank’tır. Bunun için internet bankacılığını kullanmanız gerekecek. İlk önce “KREDİM” boşluk T.C. kimlik numarası yazarak 3280’e kısa mesaj atmanız gerekiyor. Başvuru onayından sonra internet bankacılığı ile ya da en yakın Denizbank şubesine başvuruda bulunarak kredinizi alabilirsiniz.

Kredinin miktarı ve vadesi kısa mesaj ile size bildirilecektir. Başvuru sırasında nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi gerekmektedir. Bankanın son kararı verme, kefil isteme ve ek belge talebi isteme hakkı olduğu unutulmamalıdır.

2- Odeabank Gelir Belgesiz Kredi

Odeabank gelir belgesiz kredi başvurusu için mobil bankacılık, internet bankacılığı ya da banka şubelerini kullanabilirsiniz. Başvuru için sadece nüfus cüzdanı yeterlidir. Kredi tutarı, kredi vadesi ve ödeme tablosu müşteriye göre değişiklik gösterebilmektedir.

3- Akbank Gelirsiz Belgesiz Kredi

Akbank’ta sigortasız kredi veren bankalar arasında bulunmaktadır. Mobil başvuru, internet bankacılığı ile başvuru ve şubeden direkt başvuru tercihlerinden birini kullanarak başvuru yapabilirsiniz.

4- ING Bankası Sigortasız Kredi

İşsizlere kefilsiz kredi veren bankalar arasında ING Bankası, başvuru sahipleri tarafından tercih edilen bankalar arasındandır. Sigortalı bir işte çalışıp çalışmamanıza bakmadan sizlere kredi imkanı sağlamaktadır. Cepten veya internetten yapılan başvuru sonrası kimlik ile şubeye giderek kredinizi alabilirsiniz.

5- Halk Bankası Sigortasız Kredi Veren Bankalar

Halk Bankası, kamu bankaları arasında en çok tercih edilen bankalardan bir tanesidir. Sigortası olmayan kişilere kolaylıkla kredi imkanı sunmaktadır. İnternet bankacılığı aracılığı ile ya da şubeden başvurunuzu yapabilirsiniz.

6- Türkiye İş Bankası Sigortasız Kredi

Kredi notunuz iyiyse ve eski İş Bankalı iseniz Türkiye İş Bankası sigortasız kredi için başvuruda bulunabilirsiniz. Kriterlere uymanız durumunda herhangin bir belge talep edilmeden kredi başvurunuz onaylanacaktır. Ama yine de bankanın kefil ve gelir belgesi isteme hakkı bulunmaktadır. Dilerlerse sizden ek belgeler talep edebilirler.

7- Garanti Bankası Bordrosuz Kredi

Garanti Bankasız bordrosuz kredi başvurusu yapabilmeniz için daha önce taşıt kredisi, konut kredisi veya ihtiyaç kredisi çekmemiş olmanız gerekiyor. Kredi notunuzun yüksek ve sicilinizin de temiz olması gerekir. Tüm kredi kartı borçlarınızın ödenmiş olması gerekir. Bu sayede internet üzerinden kredi başvurusu yaparak kredinizi alabilirsiniz.

8- QNB Finansbank Sigortasız Kredi Veren Bankalar

Maaş bordrosuz kredi veren bankalar hangileridir sorusunu aradığınızda QNB Finansbank karşınıza çıkacaktır. Sigortası olmayanlara kredi veren bankalar arasında uygun faiz oranı ile en çok tercih edilen bankalardandır. Gelir belgesi olarak kredi almak için internet bankacılığı kullanabilirsiniz.

YouTube video

Sigortasız kredi veren bankalar ihtiyacınız kadar kredi vererek aylık uygun ödemelerle kolaylık sağlarlar. Bu bankalardan kredi alanların tüm hakları saklıdır ve kişisel verilerin korunması için gerekli tedbirleri alınır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!