featured

Türkiye’de Öğrencilere Burs Veren Kurumlar Hangileridir? Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Var mıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde öğrencilere burs veren kurumlar sayısı bir hayli fazladır. Bu kurumların açmış oldukları vakıflar sayesinde her sene binlerce öğrencinin eğitim giderleri karşılanmaktadır. Burs veren kurumlar ve vakıflar arasında hepimizin yakından tanıdığı bazı ünlü iş insanları da yer almaktadır. Hazır okulların açılma dönemi gelmişken biz de burs veren kurumlar 2020 listesini güncellemek istedik.

YouTube video
 

Türkiye’de Öğrencilere Burs Veren Kurumlar Hangileridir? Karşılıksız Burs Veren Kurumlar Var mıdır?

Burs veren kurumlar üniversite ve liseler ayrı olmak üzere farklı kademeli işleyişe sahiptir. Bu yazımızda karşılıksız burs veren kurumlar 2020 listesini bulabilirsiniz. İşte, vakıfların ve kurumların güncel burs imkanları listemiz:

1- 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Bursu

Ülkemizde uzun yıllardır aktif bir şekilde burs veren kurumlar arasında yer alan Anadolu Vakfı, her sene binlerce öğrenciyi sevindiriyor. Anadolu Vakfı tarafından sunulan bu kapsamlı burs imkanından üniversite öğrencileri faydalanabiliyor. Vakfın, hem lisans hem de yüksek lisans öğrencileri için sağlamış olduğu daha farklı burs imkanları da bulunuyor.

21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Bursu, belli alanlarda doktora başvurusu yapmış olan kişilerin de çeşitli eğitim masraflarını karşılıyor.

2- İstanbul Ticaret Odası

Karşılıksız burs veren kurumlar 2019 listelerinde de karşımıza çıkan İstanbul Ticaret Odası, kapsamlı bir üniversite bursudur. İstanbul Ticaret Odası tarafından verilen bu burs için aranılan başlıca özellik ekonomi bölümünde eğitim görülüyor olmasıdır. Çeşitli üniversitelerin ekonomi bölümlerinde okuyan başarılı lisans öğrencileri bu burs imkanından faydalanabiliyor.

3- Toplum Gönüllüleri Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı, burs imkanı sağlayan gönüllü bir oluşumdur. Bu burstan faydalanmak için vakıf tarafından verilen bir takım ödevlerin de yerine getirilmesi gerekmektedir. Her senen yüzlerce öğrenci Toplum Gönüllüleri Vakfı’nda gönüllü çalışmalar yaparak bu burstan faydalanabilmektedir.

4- İstanbul Sanayi Odası Vakfı

İstanbul Sanayi Odası Vakfı da her senenin Eylül ayında burs için başvuruda bulunan öğrencileri değerlendiriyor. Vakıf, lise öğrencilerine burs veren kurumlar 2020 listelerinde de yer alıyor. Her sene dilekçe yoluyla yapılan başvurularda eğitim durumu en uygun olan kişilere aylık burs imkanı sağlanıyor.

5- İstanbul Ticaret Üniversitesi Bursu

İstanbul Ticaret Üniversitesi, bünyesinde yer alan başarılı öğrenciler için çeşitli burs imkanları sağlıyor. Üniversite tarafından verilen burstan faydalanmak için kümülatif ortalamanızın en az 3.5 olması gerekiyor. Ayrıca ülkemizi yurtdışında temsil etme başarınız varsa üniversite size bunun karşılığında da burs imkanı sağlıyor.

6- A. Nihat Gökyiğit Eğitim Sağlık Vakfı

Özel vakıf burslarından biri olan bu burs imkanı da her sene 550 öğrenciye eğitim kalitesi sunuyor. A. Nihat Gökyiğit Vakfı, ülkemizin başlıca burs veren kurumlar listesinde de ilk sıralarda yer alıyor.

7- Hacı Ömer Sabancı Vakfı

Hacı Ömer Sabancı Vakfı, ülkemizin en köklü burs imkanı sağlayan vakıflarından biridir. Belli bir başarı oranı baz alınarak verilen bu burslar kişiler işe girdikten bir müddet sonra geri ödenmektedir. Hacı Ömer Sabancı Vakfı bursundan faydalanan herkes kendisinden sonra gelen maddi durumu kötü öğrencilere destek olmakla yükümlüdür.

8- Abdülkadir Eriş Vakfı Bursu

Lise öğrencilerini burs veren kurumlar 2019 listelerinde de gördüğümüz bu vakfın da farklı burs imkanları bulunuyor. Vakıf, her sene eğitim ve öğretim dönemi boyunca yaklaşık 330 lisans öğrencisine de burs imkanı sağlıyor.

9- Adem Çelik Beykent Vakfı

Beykent Üniversitesi bünyesinde de sunulan bu burs imkanı ile maddi durumu yetersiz öğrencilere gelir sağlanmış olunuyor. Adem Çelik Beykent Vakfı bursu için eğitim alanında başarı oranı kriteri de aranıyor.

10- Abdulrahman Bilimli Vakfı Bursu

Abdulrahman Bilimli Kültür Sağlık ve Sosyal Vakfı, her senen eğitim öğretim yılı içerisinde çeşitli burs imkanları sağlıyor. Sağlık okuyanlara burs veren kurumlar arasında da yer alan bu vakıf, köklü bir geçmişe sahip olarak eğitim hakkı da tanıyor.

11- Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Vakfı Bursu

Dr. Ali Mümtaz Gürsoy’un anısına verilen bu burs, öğrencilere rahat bir eğitim imkanı sağlıyor. 1985 yılından günümüze dek her sene verilen bu burs için belli bir başarı kriteri aranıyor. Aynı zamanda bursa başvurmak için maddi durumunu açıkça ortaya koyan belgelerin de beyan edilmesi bekleniyor.

12- Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu

Akkanat Holdüng de Türkiye’de burs veren kurumlar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı bursundan faydalanmak için de belli bir başarı oranını yakalamış olmanız bekleniyor. Burs veren kurumlar başvuru sürecinde de başka herhangi bir kurumdan burs alıp almadığınız da denetleniyor.

13- Fevzi Akkaya Vakfı Bursu

Burs veren kurumlar lise listelerinde sıkça adı geçen bu vakıf her sene binlerce öğrenciye ulaşabiliyor. Türkiye’nin kırsal kesimlerindeki öğrenciler Fevzi Akkaya bursu sayesinde iyi bir eğitim alma şansını yakalıyor. Bursun, meslek liseleri öğrencilerine verilmesi de bu öğrencilerin ileride iyi bir meslek sahibi olmasını sağlamak ilkesinden geçiyor.

14- Kibar Eğitim Vakfı Bursu

Kibar Holding girişimlerinden biri olan Kibar Eğitim Vakfı Bursu, en geniş kapsamlı burs imkanlarından biridir. Yetimlere burs veren kurumlar arasında da yer alan vakıf, ilkokul öğrencileri için de burs imkanı sağlıyor. İlk, orta, lise ve lisans eğitimleri için bu burs imkanından faydalanabilirsiniz. Vakıf, aynı zamanda yüksek lisans eğitimi için de farklı bir burs imkanı tanımaktadır.

15- A. R. Çarmıklı Eğitim Vakfı Bursu

Her eğitim ve öğretim yılında 700’e yakın öğrenciye burs imkanı sunan vakfın da başarı kriteri bulunuyor. Maddi durumu pek iyi olmayan başarılı öğrenciler Çarmıklı Eğitim Vakfı için burs başvurusunda bulunabiliyor.

16- Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı Bursu

YouTube video

Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı da ülkemizde aktif bir şekilde burs veren kurumlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Vakıf, çocuklar ve gençler için çok çeşitli burs ve eğitim olanakları sağlıyor. Burs veren kurumlar Ankara listelerinde de yer alan vakıf, bazı üniversiteler için özel burslara da sahip.

Teknik lise eğitimi alan öğrencileri de unutmayan vakıf, her sene lise öğrencileri için de çeşitli burs olanakları tanıyor. Ülkemizin en köklü üniversitelerinden öğrenci seçen vakfın eğitim ve başarı kritlerleri de bulunuyor.

17- İzzet Baysal Vakfı Bursu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından sağlana bu burs imkanı için de çeşitli kriterler aranmaktadır. Vakıf bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin üniversite bölümlerine birinci sıradan girmiş olması beklenir. Aynı şekilde burstan faydalanmaya devam etmek isteyen öğrencilerin belli bir başarı ortalamasına da sahip olması koşullar arasındadır.

18- Rumeli Eğitim Vakfı Bursu

1993 yılından günümüze dek eğitim alanında çeşitli çalışmalar yapan vakıf, öğrenciler için burs olanakları da sağlıyor. Rumeli Eğitim Vakfı, burs veren kurumlar arasında her daim ön planda olmayı da başarıyor. Vakıf, yalnızca doktora bursları için Rumeli kökenli olma kriterini daha ön planda tutuyor.

19- Eskişehir Sanayi Odası Bursu

Eskişehir Sanayi Odası da ülkemizde eğitime önem veren kurumlar arasında yer almaktadır. Sanayi Odası bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerin üniversitelerin bazı spesifik bölümlerinde okuyor olmaları şartı gerekmektedir. Buna göre maliye, ekonomi, işletme ve mühendislik bölümlerinde okuyan öğrenciler bu bursa başvuruda bulunabiliyor.

20- İstanbul Ticaret Borsası Vakfı Bursu

İstanbul Ticaret Borsası Vakfı da eğitim bursları için bir takım spesifik kriterler arayan bir kurumdur. Buna göre burstan faydalanmak isteyen öğrencilerin Marmara ya da İstanbul Üniversitesi öğrencisi olması gerekmektedir. Aynı zamanda bu öğrencilerin ilgili okulların ekonomi bölümlerinde okumaları da şartlar arasında yer almaktadır.

21- Türk Dil Kurumu

Merkezi Ankara’da bulunan Türk Dil Kurumu, bazı üniversite öğrencileri için çeşitli burs olanakları tanıyor. Türk Dil Kurumu tarafından verilen bursa başvuruda bulunmak için de bazı başarı kriterlerine sahip olmanız bekleniyor. Buna göre üniversite giriş sınavında ilk 2.000 içerisinde yer almanız en büyük kriterlerden biri olarak gösterilmektedir.

22- Şahinler Vakfı Bursu

Türkiye’de burs veren kurumlar arasında eğitime büyük önem veren Şahinler Vakfı da yer alıyor. Vakıf, her sene çeşitli alanlarda eğitim ve öğretim bursları imkanı sağlıyor. Vakıf, özellikle de tıp ve mühendislik bölümü öğrencileri için öncelikli burs imkanı tanıyor. Şahinler Vakfı, eczacılara burs veren kurumlar arasında da yer alan köklü bir vakıftır.

23- Kızılay Gençlik Müdürlüğü Bursu

Mersin burs veren kurumlar arasında da yer alan Kızılay Gençlik Müdürlüğü, tüm Türkiye’de burs imkanı sağlamaktadır. Kızılay Gençlik Müdürlüğü bursundan faydalanmak isteyen öğrencilerden başarılı olmaları da beklenmektedir.

24- Sağlık Eğitim Vakfı Bursu

Oldukça farklı bir burs fırsatı olan Sağlık Eğitim Vakfı bursu, tıp öğrencilerini baz alan bir burstur. Burstan faydalanmak için belli bir başarı oranının üzerinde olmak oldukça önemlidir. Bursun verilmesine de üniversitenin 3. Senesinde başlanmaktadır. 3. Sınıfa kadar başarılı bir şekilde ilerlemiş olan tıp öğrencileri uygun görülürlerse bu burstan faydalanabilirler.

25- Yaşar Eğitim Kültür Vakfı Bursu

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, kapsamlı bir burs imkanına sahip olan burs veren kurumlar arasında yer alıyor. Herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünde okumanız burstan faydalanmanız için atacağınız ilk adım oluyor. Elbette vakıf tarafından verilen bursu alabilmek için daha önceden belirlenmiş olan başarı kriterini de sağlamanız bekleniyor.

26- Sema Yazar Vakfı Eğitim Bursu

Sema Yazar Vakfı Eğitim Bursu, ülkemizde verilen köklü burslar arasında yer almaktadır. Maddi durumu yetersiz başarılı öğrenciler bu bursa başvurarak eğitimleri boyunca maddi destek alabilir.

27- Vehbi Koç Vakfı Bursu

Vehbi Koç, hayattayken de eğitime oldukça fazla önem vermiş olan başarılı bir iş insanı olmuştur. 1969 yılında burs vermeye başlayan Koç Ailesi, zamanla vakıflaşarak günümüze dek öğrencilere destek olmuşlardır. Vehbi Koç Vakfı da bu alanda atılan en önemli kurumlardan biri olarak kabul görmektedir.

YouTube video

Meslek lisesi ve üniversite öğrencileri için burs imkanı tanıyan vakıf, 40 binin üzerindeki öğrenciye maddi olanak sağlamıştır. Vakıf, burs alanındaki önemli adımlarına günümüzde de tam gaz devam etmektedir.

28- Türk Petrol Vakfı Bursu

Ülkemizdeki burs veren kurumlar arasında yer alan Türk Petrol Vakfı da önemli adımlar atmaya devam ediyor. Türk Petrol Vakfı, İstanbul ilimizde yer alan devlet üniversiteleri ile ortak çalışıyor. Bu vakfın bursundan faydalanmak için İstanbul’daki bir devlet üniversitesinde okuyor olmalısınız.

29- Sabancı Vakfı Bursu

Sabancı Vakfı bursu, Hacı Ömer Sabancı Vakfı bursundan daha farklı bir burs imkanıdır. Üniversite sınavından belli bir başarı elde etmiş olan öğrenciler bu bursa başvurarak gerekli maddi desteği alabilirler. Sabancı Bursu, başarı odaklı bir burs olduğundan sınavda alınan derece de burs için önem teşkil etmektedir.

30- Türkiye Milli Kültür Vakfı Bursu

Türkiye Milli Kültür Vakfı bursu da ülkemizde okumakta olan başarılı öğrencileri hedef alan bir burs türüdür. Lisan, yüksek lisans ve doktora eğitimi için burs imkanı sağlayan vakıf, birden fazla burs çeşitliliğine de sahiptir. Burs alacak kişinin başarılı bir öğrenci olması Türkiye Milli Kültür Vakfı için de büyük önem teşkil etmektedir.

Maddi desteğe ihtiyacı olan okuyan öğrencilere burs imkanı kurumsal veya bireysel burs veren birçok yer vardır. Eylül 2020- 2021 eğitim öğretim döneminde lisans öğrencilerine, üniversite öğrencilerine, ara sınıflar için, tezli yüksek lisans olan öğrencilere burs imkanları başlıyor.

Çağdaş yaşamı destekleme derneği gibi öğrencilere karşılıksız burs veren kurumların burs başvuruları başlıyor. Bazı kurumlar, Üstün başarı bursu gibi özel öğrencilerine burs veriyor. Bu imkanları da ilgili kurumların sitelerinden takip edebilirsiniz. Birçok kurum karşılıksız burs veriyor, burs vermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!