featured

2020 Vizyona Girecek Filmler Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aslında yakın zamana kadar birçok filmin vizyona girmiş olması beklenirken patlak veren COVID-19 salgını nedeniyle birçok yapım ertelenmişti. Çoğu dizi salgın nedeniyle sezon finallerini yapamadı ve filmlerin çekimleri de ertelenmek zorunda kaldı. 2019 vizyona girecek Türk filmleri arasında olan birçok yapım da 2020 yılının sonlarına ertelendi. 2020 vizyona girecek filmler arasında yabancı yapımların yanı sıra yerli yapımların sayısı da memnun edecek düzeyde.

2020 Vizyona Girecek Filmler Listesi

Tüm dünyanın en vazgeçilmez sosyal etkinliği sinema kültürü bu yıl büyük bir darbe aldı. Coronavirüs ile mücadele sürecinde kapanan sinema ve eğlence merkezleri uzun bir aranın ardından yeniden açılıyor. İşte, 2019 vizyona giren filmler kadar ses getireceği düşünülen 2020 vizyona girecek filmler listesi .

1 – Black Widow

YouTube video

Marvel Dünyası Avengers takımının yetenekli casusu Natasha Romanoff, diğer adıyla Black Widow ‘ un tekli filmidir. Yenilmezler serisinde canlandırdığı gibi bu filmde de Kara Dul’u Scarlett Johansson canlandıracak. Aksiyon türünde çekilen filmin 7 Kasım 2020’de gösterime girmesi planlanıyor. Filmi Türkiye’de gösterime sunacak olan firma ise United International Pictures Türkiye olacaktır.

Oyuncular: Scarlett Johansson, David Harbour, Florence Pugh

Yönetmen: Cate Shortland, ABD

2 – Hızlı ve Öfkeli 9

YouTube video

En çok izlenen filmler arasında yerini alan Hızlı ve Öfkeli film serisi 2020 vizyona girecek filmler arasında yer alırken ne yazık ki vizyon tarihi ertelenen filmlerden oldu. 2020 yılı çıkan filmler arasındaki bu yapımda, Toretto’nun artık tek istediği oğlu Brian’ı korumaktır. Oğlu ve Letty ile birlikte sakin bir yaşam süren Toretto’yu geçmişi peşini bırakmamaktadır. Her zaman olduğu gibi geçmişi ile yüzleşen Toretto, Hacker Cipher ile birlikte çalışan kardeşi Jakob’a karşı savaş verir. Vizyon tarihi ne yazık ki Nisan 2021’e kadar ertelendi.

Oyuncular: Vin Diesel, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, John Cena

Yönetmen: Justin Lin  

3 – Sessiz Bir Yer 2- A Quiet Place Part II

YouTube video

İlk filmi ile oldukça dikkat çeken Sessiz Bir Yer ikinci filmi ile 2020 vizyona girecek filmler listesinde. İlk sahnelerde oldukça sakin geçen filmde her an bir gerilim patlaması ile karşılaşabiliyorsunuz.

İlk filmde, sese karşı duyarlı olan yaratıkların saldırısına maruz kalmamak için seslerinden vazgeçen bir ailenin hikayesi konu alıyordu. Başrollerinde filmin yönetmeninin yanı sıra Emily Blunt ve Millicent Simmonds’ın yer alıyor. Vizyondaki filmler 2020 listemizdeki bu etkileyici yapıma şahit olurken sesinizi çıkaramayacaksınız!

4 – Nuh Tepesi

YouTube video

2020 yılında vizyona girecek olan filmler listesinde filmlerden bir diğeri Nuh Tepesi. Dram türündeki Nuh Tepesi 6 Mart 2020 tarihinde vizyonda olması beklenirken çeşitli sebeplerden dolayı bu tarih 17 Temmuz 2020 tarihine ertelenmek zorunda kalmıştı.

2020 Türk filmleri arasında yerini alan filmde, orta yaş krizi ile mücadele etmeye çalışan Ömer, hem babasının isteğini yerine getirmek, hem de ayrılmak üzere olduğu hamile karısıyla arasını düzeltmek için çalışan bir adam olarak izlenir. Ömer’in babası vefat ettiğinde köyün tepesindeki ağacın altına gömülmesini vasiyet eder. Nuh Peygamber tarafından dikildiğine inandıkları ağaç, çokça ziyaretçi çeker.

2020 vizyona girecek Türk filmleri listesinde de yer alan bu yapımda, genellikle durgun bir yapı bulunurken, Ömer’in babasının vasiyetine köyün muhtarı ve köylü halkın karşı çıkması sahneleri hareketlendirmektedir. Ömer ile babası, arazinin kendilerinin olduğunu kanıtlayabilmek için çabalarken, bürokrasi onlara engel olur. Film Türkiye ABD Almanya Ülkelerinin ortak çalışmasıyla vizyona girecektir.

Oyuncular: Haluk Bilginer, Ali Atay, Mehmet Özgür

Yönetmen: Cenk Ertürk

5 – Ölümsüzlerin Savaşı – The Immortal Wars

YouTube video

10 Temmuz 2020 tarihinde vizyona girecek olan merakla beklenen 2020 vizyona girecek filmler listesinde kendine yer edindi. Film aksiyon türünde çekilmektedir. Özgürlük Savaşı, Dominion’a karşı büyük bir çatışmaya giren Trikalypse ile isyancıların hikayesini ele alıyor. Özgürlük savaşı daha yeni başlamıştır. Trikalypse, sadece hayatta kalmak için değil Dominion’u yıkmak için harekete geçmek durumundadır. Bu yüzden isyancı lider ve bir özgürlük savaşçısı ekibiyle güçlerini birleştirir. Film Dağıtımcı CJ Entertainment Turkey tarafından dağıtımı sağlanacaktır.

Oyuncular: Mindy Robinson, Eric Roberts, Bill Oberst Jr.

Yönetmen: Joe Lujan, ABD

6 – Tomris – Tomiris

YouTube video

Tomris, ilk kadın hükümdar, bozkırların efsanevi kraliçesi Tomris’in, hikayesini işlemektedir. Üst düzey bir savaşçı olmak için çabalayan Tomiris, Saka Türkeri’ni kendi hükümdarlığı çatısında birleştirmek için mücadeleye girer. Kazakistan yapımlı filmin vizyon tarihi 5 Aralık 2020. CGV Mars Dağıtım tarafından Türkiye’ye dağıtımı yapılacaktır.

Oyuncular: Almira Tursyn, Erkebulan Dairov, Adil Akhmetov

Yönetmen: Akan Satayev

7 – Dune

YouTube video

Bu önemli yapım, Dune çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini ele alıyor. Galaksinin değişik noktalarındaki gezegenler, rakip olan feodal aileler tarafından yönetilmektedir. ’Baharat’ adında değerli bir kaynağın tek üreticisi Arrakis’in gezegeninin kontrolü asil aileler arasında son derece önemlidir. Ayrıca bu özel bitki, yıldızlararası yolculuklarda bulunmaya da yardımcı olmaktadır. Bu kaynağı elde geçirmek isteyen rakiplerden Harkonen’in ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul’un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir.

Vizyondaki filmler arasında oldukça ilgi çekici bir hikayesi olan bu yapım sizi derinden etkileyecek. Frank Herbert’in 1965 yılında yazdığı “Dune” romanının televizyon ve beyaz perde haklarını satın alan Legendary Entertainment, yapımı yeniden uyarlarken yönetmen koltuğuna önemli bir ismi getiriyor.

Blade Runner 2049 ve Sicario ile son yıllara damgasını vuran Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve koltuğa oturuyor. Eric Roth’un senaryosunu üstleneceği bilimkurgu filminin yapımcılığını ise Cale Boyter, Thomas Tull, Mary Parent yapıyor. Film 19 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi ile 2020 vizyona girecek filmler listesinde yer alıyor.

Oyuncular: Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson

Yönetmen: Denis Villeneuve, ABD

8 – Ava

YouTube video

Güzelliğinin ardında büyük bir sır saklayan Ava, görünüşünden daha tehlikeli bir kadındır. Genç kadının ona bakanlardan sakladığı diğer biri yüzü daha vardır. Para için infazlar düzenleyen Ava, yüksek profilli, iyi para getiren işler için dünyayı dolaşarak cinayetler işlemektedir. Yaşam tarzı ona ciddi getiriler sağlarken son aldığı iş ile birlikte hayatı tamamen değişecektir. İşin geldiği son noktada Ava kaçmak zorunda kalır. Ava tüm yeteneklerini hayatta kalabilmek için kullanacaktır.

Filmin senaryosunu Matthew Newton üstleniyor. Aksiyon tadındaki filmin oyuncu kadrosunda ise Colin Farrell, John Malkovich, Falk Hentschel, Geena Davis, Diana Silvers isimleri yer almaktadır. CGV Mars Dağıtım tarafından 11 Eylül 2020 tarihinde vizyona girecek.

Oyuncular: Jessica Chastain, Common, John Malkovich

Yönetmen: Tate Taylor, ABD

9 – Adanış: Kutsal Kavga

https://www.youtube.com/watch?v=bAy4V7e25wA

Yönetmen koltuğunda Emir Khalilzadeh’in oturduğu film 2020 vizyona girecek filmler listesindeki yerli yapımlardandır. Aksiyon tarzında film, İstanbul’u fethinden sonra Türklerin eline geçen önemli bir sırrı korumak için teşkilatlanmış olan bir grup olan ‘Adanmışları’ konu alıyor. CGV Mars Dağıtım tarafından dağıtımı üstlenilen film 19 Aralık 2020 tarihinde vizyona girecektir.

Oyuncular: İsmail Filiz, Esra Bilgiç, Baki İlhan

Yönetmen: Emir Khalilzadeh, Türkiye

10 – 2020 Vizyona Girecek Filmler Listesi : Tenet

YouTube video

Ünlü yönetmen Christopher Nolan ‘ın büyük bütçeli yeni filmidir. Sahne çekimlerinin bir kısmı Estonya’da gerçekleşen filmin oyuncu kadrosunu Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, John David Washington, Michael Caine ve Kenneth Branagh oluşturuyor. 2020 vizyona girecek filmler listesinde en dikkat çeken yapımlardan olan Tenet 26 Ağustos 2020 tarihinde Warner Bros Turkey tarafından sinemalara dağıtıldı. Hala izlemediyseniz, bu muhteşem film ile Cinemaximum salonlarında buluşabilirsiniz. 

Oyuncular: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

Yönetmen: Christopher Nolan, ABD 3,20

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!