featured

Tokyo Gezi Rehberi ve Doğan Güneş Ülkesinin Başkenti Tokyo

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokyo gezi rehberi ile hem Tokyo’nun sokaklarına ışık tutacağız hem de Japonya’nın köklü tarihine yolculuk edeceğiz. Çünkü bir ülkeyi ve şehri gezerken gerekli hazzı alabilmek için o ülkenin kültürüne hakim olmak gerekir. Az da olsa bir bilgi sahibi olarak sokaklarda gezmek gizli duyguları almamıza yardımcı olur.

YouTube video

Japonya, kendine ait farklı kültürü, egzotik ve ilgi çekici adaları, zamanın ötesine geçen tapınakları ve köklü tarihe sahiptir. Modernin geleneksel ile iç içe geçtiği bir ülkedir. Hem teknolojisi ile hem de geleneksel, kültürel değerleri ile dünyanın bir rengidir.

İşte bu yazımızda sizleri, dünya üzerinde en çok merak edilen kültürlerden birini içinde barındıran Japonya’nın başkenti Tokyo ile baş başa bırakıyoruz.

Japonya Gezisi ve Tokyo Gezi Rehberi

Japonya denilince herkesin aklına onurlarına düşkün ve oldukça zeki insanların yaşadığı bir ülke gelir. Çok farklı bir alfabe, dil ve kültüre sahip olan bu ülkede, hayatın her aşamasında saygı, yardımseverlik ve hoşgörünün derin izlerini görmek mümkündür. Mutlak bir düzenin hakim olduğu bu ülke aynı zamanda dünyanın en büyük metropolü sahiptir. 35 milyondan çok insanın yaşadığı Tokyo Japonya’nın kalbinin attığı şehir olarak tanımlanabilir.

Tokyo Gezi Rehberi ve Tokyo Hakkında Bilgi

Japonya, 6852 ada üzerine kurulu bir ülkedir ve Tokyo ise ana ada olarak tabir edilen Honşu üzerinde yerleşmiştir. Tokyo’nun tarihi kökenleri ise 7. Yüzyıla kadar uzanır. Asuka dönemine dek uzanan tarihi gelişimi içinde 12. Yüzyılda kent, İmparator tarafından “Doğunun Başkenti” olarak ilan edilmiştir. Modern Tokyo kentinin atası ise Edo’dur ve kent bir dönem de Kitami adı ile bilinmiştir.

Japonya’da, kutsal bir kitabı olmayan en büyük din olarak karşımıza Şintoizm çıkar. Bir pagan inancı olan bu kadim dinde, insan hayatını etkileyen kavramlar “kami” olarak nitelendirilir.

Tokyo, teknolojik açıdan çok gelişmiş bir ülkeye başkentlik yapar. Yine bilgisayar oyunları ve çizgi film denildiğinde de Japonya öne çıkar.

Kimono adı verilen geleneksel giysileri artık bir moda akımı haline gelmiştir. Yüzde yüz oranında okuma yazma oranına sahip olan Japonya, birçok devasa şirketi ile dünya ekonomisine de yön veren ülkelerden biridir. Bu bilgiler ışığında Tokyo gezi rehberi bölümüne geçebiliriz.

Tokyo Gezi Rehberi ve Tokyo Ulaşım

YouTube video

Japonya yi geziyorum kapsamında ülkenin gezi başlangıç noktası olarak Tokyo seçilir. Kent, iki büyük havaalanına ev sahipliği yaptığı için dünyanın her noktasından hava yolu ile ulaşım mümkündür. Uluslararası uçuşlar genellikle Narita Havaalanı’na yapılırken Haneda Havaalanı ise daha çok iç uçuşlar için kullanılır.

Tokyo içinde ise, bu dev şehrin mükemmel bir ulaşım ağına sahip olduğunu rahatlıkla görülebilir. İngilizce bilgilendirme levhaları ile donatılan, ayrı renklerle güzergahlar belirlenen geniş metro ve tren ağları ile kent içinde istenilen noktaya rahatlıkla ulaşmak mümkündür.

Yine toplu ulaşımda ve hayatın her alanında insanların birbirlerine duyduğu saygı ve düzende, insanların işlerini kolaylaştıran bir unsurdur. Tokyo kent ulaşımında hem ekonomik hem de zaman yönünden büyük avantajları sunan Japan Rail Pass yani JR PASS kullanılır. Ya da bir başka ulaşım kartı olan Tokyo Subway Ticket kullanımı da büyük bir kolaylık olacaktır.

Tokyo’ya Ne Zaman Gidilir?

Kent, en çok ziyaretçiyi Sakura (açan kiraz çiçekleri) dönemi olarak da adlandırılan ilkbahar mevsiminde ağırlar. Ancak ılıman iklimi ile Tokyo’ya her mevsim ziyaret mümkündür. Oldukça pahalı olan Tokyo’da en çok turistin bulunduğu ilkbahar mevsiminde fiyatlarda bir miktar artma olabileceğini de gözden uzak tutmamak gerekir. Yine yaz mevsimi en çok yağışın olduğu mevsim olması itibari ile ilk tercih olarak görülmemesi gereklidir.

Tokyo Gezi Rehberi Konaklama

Tokyo, oldukça büyük bir kenttir ve gezilmesi gereken yerlerinde birbirlerine mesafesi bir hayli vardır. Bu nedenle konaklanacak otel ya da mekanı metroya yakın noktalardan tutmak büyük avantaj sağlar. Ancak unutmamak gerekir ki Tokyo’da konaklama da oldukça pahalıdır. Kentte konaklama açısından en avantajlı bölgeler olarak ise Shinjuku, Ginza ve Shibuya/Harajuku civarı sayılabilir.

Tokyo Gezilecek Yerler

Tokyo gezilecek yerler bakımından bambaşka bir kültüre yelken açmaya imkan veren çok sayıda seçeneği bir arada sunar. Bu kapsamda, Tokyo gezi rehberi görülmesi gereken yerler ise şunlardır.

Sensoji ve Zojoji Tapınakları,Şehrin tam ortasında yer alan 333 metre yüksekliğe sahip Tokyo Tower,Mükemmel bir manzara vaat eden 634 metre yüksekliğe sahip olan Tokyo Skytree,MeijiJingu tapınağını da içinde barındıran bambu ağaçları ile ünlü Yoyogi Park,https://www.youtube.com/watch?v=1eQ6vg0bargKiraz ağaçları ve çiçeklerinin büyülü dansını izleyebileceğiniz Shinjuku Gyoen Bahçesi,Japonya’nın en eski ve ünlü müzesi olan Tokyo Ulusal Müzesi,Kentin en önemli alışveriş mekanlarını, barlarını ve kulüplerini bir arada bulabileceğiniz Shinjuku,Neon ışıkları ile dolu ve kalabalıkların merkezi ve bir anlamda da Tokyo’nun simgesi olan Shibuya Crossing,

YouTube video
Japonya ile bütünleşen Fuji Dağı,Kentin en lüks alışveriş bölgesi Ginza,Dijital sanat müzesi olan Team LAB Borderless Museum,Japonya imparatoruna ve ailesine ev sahipliği yapan İmparatorluk Sarayı yani İmperial Palace,Artık turistik bir aktivite haline dönüşen Tsukiji Balık Pazarı

Bu eşsiz kentte mutlaka ziyaret edilmelidir. Tokyo gezi rehberi gezilecek yerler listenizde bu yerleri eklemelisiniz.

Tokyo Geleneksel Lezzetleri

https://www.youtube.com/watch?v=yQzL-UOda5M

Tokyo gezi rehberi yiyecekler olmadan tam anlamı ile oluşturulmuş sayılmaz. Deniz ürünlerinin son derece popüler olduğu Japon mutfağında mutlaka tadılması gereken lezzetleri ise;

Yemeği bir sanata dönüştüren ve özel sosları ile servis edilen tüm dünyaca ünlü Sushi,Kömür ateşinde pişen ızgara tavuk şiş Yakitori,Lezzetli ve ucuz bir seçenek Ramen Noodles,Un, lahana ve yeşil soğandan oluşan Okonomiyaki,Tokyo’nun ünlü lezzeti Tempura,Balık ya da tavuk eti ile sebzelerin birleşiminden oluşan Chankonabe,Fermente edilmiş fasulyeden yapılan Natto’yu

YouTube video

Doğan Güneş Ülkesinin başkenti Tokyo’nun benzersiz tatları olarak sayabiliriz. Tokyo gezi rehberi listesinin en zevkli bölümü olarak da görebilirsiniz.

Gece hayatı ile de çok güzel bir tatil fırsatı sunan kent için uçak bileti ile hem kalacak bir yer ayırtın.  Kyoto, Osaka gibi bir çok fazla kenti tek tek gezin. Biraz daha zamanınız var ise oradan bir de yakın olduğu için Güney Kore gezisi yapabilirsiniz. Güney Kore gezisi ile ilgili nasıl bir şey yapmanız gerektiğine dair bilgileri Güney Kore gezi rehberi yazımızda anlatacağız. Bizi takip ettiğiniz için çok teşekkürler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!