featured

E-Ticaret Sitesi Nedir? E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır? Nelere Dikkat Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile beraber yeni dönemde mağazalar e-ticaret sitesi ile internet ortamına taşındı. Hem bireysel hem de kurumsal firmalar internet sayesinde hem pazarlarını hem de satış hacimlerini genişletmenin yolunu keşfettiler. Büyük kar oranlarıyla da cazip gelen yeni sistem sayesinde birçok ürünü farklı yerlerdeki müşterilere iletme imkanı sağlandı.

Ticaretin sanal ortama taşınması ile birçok firmanın giderlerinde de azalmalar görüldü. Büro ve depolama gibi ihtiyaçlara gerek duymadan satışlarını artıran firmalar, ticaretleri daha çok internet ortamına taşıdılar. Sipariş usulü çalışan firma ve kişiler depolamaya gerek duymadan satış yapmaya başladı.

YouTube video

Bazı bireysel kişiler de Amazon ve Aliexpress gibi siteler üzerinden komisyonlu satış yapmaya başladı. Esas satıcılara müşteri aktarımı yaparak sıfır sermaye, sıfır depolama anlayışı ile birçok ürün satmaya başladılar. Hal böyle olunca sanal ortamda ticaret büyük bir atılım gerçekleştirdi ve herkesin ilgisini çekmeye başladı.

E-Ticaret Nedir?

Doksanlı yılların başında kurulan sistem son dönemlerde gelişen alt yapısı ile yeni bir ticaret ağı oluşturdu. Web sitesinden çeşitli ödeme imkanları ile ürün ve hizmet satılmasını sağlayan döngüsel alışveriş modeli haline geldi.

Gerçekçi ortamda gerçekleşen alışveriş alışkanlığını internet üzerinden sanal olarak yürütülmesine imkan sağladı. Bu sayede şirketler ve üreticiler belli bir mekana bağlı kalmadan e-ticaret sayesinde dünyanın ve Türkiye’nin her köşesine ürün satmaya başladı.

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

Fiziki mağaza ile online mağaza arasında dağlar kadar farklar vardır. Web tabanlı mağazada insanlar belli bir süre beklemek zorunda olur. Ama ürün açıklaması ve detaylar fiziki mağazaya göre fazladır. Ödeme seçenekleri ve kargo işlemleri ile süreç uzar.

E-ticaret sitesi tabanlı satış sitelerinde fiziki mağazaya gibi deneme fırsatınız olmaz. Satıcı ile doğrudan iletişim olmaz ve sizler modeller üzerinde görüntüyle satın alma işlemini yaparsınız.

E Ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Öncelikle e-ticaret şirketi açmak için şahıs şirketi kurmanız gerekir.  Bunun için bazı evraklar gereklidir. Hatta şirket kurmak için de bazı masraflarda oluşur. Gerekli belgeleri tamamlayarak başvurunuzu yapabilir ve sizde e-ticaret sitesi açarak mağazanızda satış yapabilirsiniz.

E-ticaret sitesi kurmak için gerekli belgeler:

Kimlik fotokopisiResimli ikametgah adresi veya senediNoter imzalı kağıtlarMuhasebecinize veya Mali Müşavire vereceğiniz vekaletname gereklidir. Tabi işleri kendiniz yürütecekseniz bu vekaletnameye ihtiyacınız olmayacaktır.Eğer mülk sahibi iseniz tabu fotokopisi eğer iş yeri size ait değilse kira sözleşmesi gereklidir

E-Ticaret Sitesi Fiyatları

E-ticaret sitesi fiyatları kuracağınız sitenin kalitesine ve kapsamına göre farklılık göstermektedir. Ayrıca şirketin büyüklüğü de site fiyatlarında farkın oluşmasına katkı sağlamaktadır. Bu gibi durumlar size masraf çıkaracaktır. Ama şirketi açmak ve siteyi kurmak için genellikle 600 TL- 900 TL arasında bir masraf gideriniz olacaktır. Böylelikle web tabanlı sitenizi açmış olacaksınız.

E-Ticaret Açmanın Avantajları Nelerdir?

İnternet ortamında ticaret yapmanın birçok avantajı bulunur. Bu avantajları sayesinde dünyanın her yerinde kabul gören yeni ticaret modelidir ve her gün gelişmektedir. Sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

Ticareti web sitesine taşımak sizi ve ekonominizi rahatlatacaktır.Günün her saati satış yapma olasılığınız olacaktır.Mesai saatleri ve tatil günleri sizin satış yapma imkanınızı kısıtlamayacaktır.Web tabanlı işinizi düşük bütçelerle kurup büyük paralar kazanmanın yolu açılır.Sizlerin yöneteceği bu e-ticaret belli konumlar olmadan her yerden satış yaparsınız. Bu yüzden Dünya’nın ve Türkiye’nin her bölgesine ulaşma kapasitesi sağlar.

YouTube video
Ürünlerin satışı internete bağlı olduğu için sizlerin de e-ticaret satışınız internet erişiminin olduğu yerlerde gerçekleşecektir.Ürün ekleme ve çıkarma sayesinde sınırsız ürün ekleyip satışa sunma imkanı sağlar.Sitenizi geniş kitlelere duyurarak reklam alma ve verme seçenekleri doğar. Web tabanlı satış sitenizden alış veriş yapan müşterilerinize ulaşarak tekrardan sizi tercih etme imkanı olur.Süreç çok hızlı olur.Mağaza kiralama dekorasyon işleri gibi olaylarla uğraşıp zaman kaybı yaşamazsınız. Direk satış sitesi açılarak satışa başlarsınız.

E Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Öncelikle satış faturası oluşturabilmek için bir şirket kurmak gereklidir. Daha sonra çalışacağınız altyapının düzenlerini hazırlamak gerekir. E-Ticaret yazılımları üzerinden ücretli ve ücretsiz bir şekilde site kurulur. Sertifikalar ve fatura bilgileri alınır.

Satış için gerekli teknik altyapı hazırlandıktan sonra kargo şirketi ile anlaşma yapılmalıdır. Bankalarla anlaşmalar yapılır. Site içerisinde özel tasarım ve kategorize yapılır. Maliyetler üzerinde detaylı planlama yapılması lazım.

Web sitesi için gerekli sosyal medya reklamcılığı yapılması lazım. Aksi halde site belirlenen satış kotasının altında kalır.

YouTube video

E ticaret yapmak detaylı bilgi gerektiren bir alandır. Ticaret sitenizde tüm sanal mağaza olanakları bulunmalıdır. Ticaret sitenizin ticaret yazılımını yapmak için xml entegrasyonu ve diğer entegrasyonları halletmeniz gerekir. Alan adı alındıktan sonra ticaret sitenize mobil uyumlu ticaret paketleri sunacak bir yazılım hizmeti sağlayıcısı bulmanız gerekir. Bu kişi veya kurum arama motoru optimizasyonu, kargo entegrasyonu gibi bir çok ticaret paketi hizmeti sunacaktır. Soft bir destek ile e ticaret sitenizi aktif hale getirecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!