featured

Bilinmeyen En İyi Netflix Dizileri ile Evde Kalmanın Tadını Çıkarın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bütün dünyada izlenen ve üst sıralarda yer alan dizileri bitirdiniz, şimdi sıra sizin tarzınızı ve zevklerinizi ortaya çıkaracak dizilere geldiyse, Netlfix’in köşede kalmış ama değerini kaybetmemiş dizilerini keşif edebilirsiniz. Bilinmeyen en iyi Netflix dizileri için kağıdınızı ve kaleminizi hazırlayarak, yeni dünyalara yolculuk edebileceğiniz farklı ülkelerden dizleri listenize alabilirsiniz. Siz de Netflix’de en çok izlenen dizi ve yapımlar dışında bir seri arıyorsanız, listemizi incelemeyi unutmayınız. 

Bilinmeyen En İyi Netflix Dizileri ile Evde Kalmanın Tadını Çıkarın!

Gerilim, romantik komedi, korku ve bilim kurgu dizileri ile dolu bilinmeyen en iyi Netflix dizileri listemizi takip ederek, evde kaldığınız son dönemlerde eğlenceli vakit geçirmenin keyfini yaşayın. İşte, kimsenin bilmediği en iyi Netflix Dizileri en iyi 10 listesi. 

10 – La Mante ( IMDB puanı 7, 3)

YouTube video

Gerilim dizisi sevenler için vazgeçilemez bir yapım olacak olan La mante dizisi, bilinmeyen en iyi Netflix dizileri arasında yerini alıyor. Sürükleyici Netflix dizileri arasında yer alan, 2017 yılında yayınlanan mini dizi, Fransa yapımı bir seri katil hikayesine tanıklık etmenizi sağlıyor. 

Lakabı Peygamber devesi olan bir kadının, erkekleri kendine has bir tarzda öldürdükten sonra yakalanması üzerine gelişmekte olan dizi öyküsü, estetik sahneleri ve altı çizilecek diyaloglarıyla akılda kalıcı bir yapımdır. Carole Bouquet ve Fred Testot gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizi ile sürükleyici, gerilim dolu ve merak unsurları yoğun kullanılmış. 

9 – Alias Grace ( IMDB puanı 7,8)

YouTube video

En iyi diziler arasındaki Alias Grace mini dizisi, göz önünde olmayan ancak hikayesi ve karakterleriyle oldukça ilgi çekici bir yapıya sahiptir. 19. Yüzyılın Kanadası’nda işlenmiş olan bir cinayetin izleri sürülürken, akli dengesinin bozuk olduğu kanaati getirilen bir hizmetçinin hikayesi ön plana çıkarılmıştır.

The Hanmaid’s Tale dizisinin yaratıcısı olan Margaret Atwood’un kaleme aldığı Alias Grace dizisi , suç ve drama dalında ilgi çekici bir dönem dizisidir. Sarah Gadon ve Edward Holcroft’un başrollerini paylaştığı dizide, psikolojik yönden yavaş tempoda ilerleyen samimi bir dizi olarak listenizde yerini alabilir. 

8 – Unbeliecable ( IMDB puanı 8,2)

YouTube video

Unbeliecable en iyi Netflix dizileri 2020 listesinde de sıklıkla yer almaktadır. Mini dizi severler için Netflix mini serileri arasında yer alan Unbeliecable dizisi oldukça sıra dışı bir hikayeye sahiptir. Son dönemde artan kadın cinayetleri ve tecavüzleri üzerine yoğunlaşmış olan bir dedektifin hikayesini işleyen dizide, dedektifin bir seri tecavüzcünün peşine düşmesiyle birlikte parçalar yerine oturuyor.

Genç kadınların tecavüze uğradıklarını beyan etmelerine rağmen, onların yalancı olduğunu düşünmekte olan polislerle ve hükümetle savaşmakta olan kadın dedektiflerin konu edindiği dizide, işinde oldukça profesyonel olan seri tecavüzcünün izinin sürülmesi hiç de kolay olmayacaktır. Bu dizi, duygusal, sıra dışı ve gerilim dizisi kategorisinde unutamayacağınız bir bilinmeyen en iyi Netflix dizileri ögesidir.

7 – Minduhter ( IMDB puanı 8,6)0

YouTube video

Tüyler ürpertici ve dikkat çekici hikayesiyle bilinmeyen en iyi Netflix dizileri arasında yer alan Minhunter, Fridge dizisinden tanıdığımız Anna Torv’un da yer aldığı sürükleyici bir hikayeye sahiptir. Seri katil ve polisiye dizileri arkasında kalmış çarpıcı hikayesi, 2. Sezonu tamamlamasıyla devam etmekte ve 1970 yıllarındaki bir seri katilin izini sürmektedir.

Bilinmeyen suçlar, saklanmış ve köşede kalmış dosyalar arasında sıkışmış olan dedektifler, FBI’ın da gizemli sularına girerek, tüyler ürpertici gerçeklerle yüzleşiyor. Suç, drama ve gizem dizilerini sevenler için sağlam bir psikolojik alt yapıya sahip diziler arasında yer alıyor. Siz de bu muhteşem yapımı izlemek için geç kalmayın. 

6 – The OA  ( IMDB puanı 9,3)

YouTube video

Netflix doğaüstü dizileri arasındaki bu yapım oldukça dikkat çekici bir konuyu işliyor. İlginç bir hikayenin örümcek ağı gibi örüldüğü bu hikayede, beden diliyle ilginç bir ritüelin de izlerine rastlanıyor. 7 yıl boyunca kayıplara karışmış kör bir kadının, gizemli yeteneklerle ailesinin yanına dönmesi sonucunda sürükleyici bir hikaye başlıyor.

Bilimkurgu, gizem ve gerilim dallarında ilginç bir hikaye örgüsüne sahip olan The OA, evrenin sırlarını çözmekte olan bir kadının kendi dünyasıyla birlikte başka insanların da dünyasına değecek farklı bir açısı bulunmaktadır. Brit Marling, Emory Cohen ve Jason Isaacs isimlerini gördüğümüz dizinin, akıl almaz bir hikayesi ve unutulmaz bir kurgusu olması tesadüf görünmüyor.

5 – Unorthodox ( IMDB puanı 7,9)

https://www.youtube.com/watch?v=-zVhRId0BTw

Amerika’da Hasidik cemaatinde yaşamakta olan bir kadının hikayesinden yola çıkarak, Yahudilerin çizgilerine adım atmış olan mini bir dizi olan Unorthodox, farklı dünyaların kapılarını açmaktadır.

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanmış olan böylesi bir tür dizide, küçük yaşta evlendirilen Hasidik kadınlarının tek görevi çocuk yapmakken, bir kaçış hikayesiyle bütün aile sarsılır. Genç bir kadın olan Esty hayallerini gerçekleştirmek için Almanya’ya gider ve orada konservatuara hazırlanır. Bu arada peşinde olan kocasıyla başı derde giren Esty’nin Hasidik cemaatinde yaşadığı çarpıcı olaylar gözler önüne serilecektir. 

4 – Las Chicas Del Cable ( IMDB puanı 7,7)

YouTube video

Romantik bir hikayeye sahip olan Las Chicas Del Cable, kablonun kızları olarak ilk önce Lidia’nın ilginç hikayesini anlatmaktadır. Eski dönem dizilerini sevenler için gerek atmosferi, gerekse karakterleriyle akılda kalıcı bir dizi olan Kablonun kızları, bir telefon şirketinde santral görevlisi olan beş kadının İspanya’daki çarpıcı hikayesini gözler önüne sermektedir.

Bilinmeyen İspanyol Netflix dizileri arasında yer alan bu dizi, özellikle feminizmin İspanya’da başladığı dönemler, kadın hakları ve çok aşklılık kavramlarını da irdeliyor. Farklı bir bakış açısıyla sürükleyici bir hikaye için ideal olabilecek başarılı bir seridir. 

3 – The Sinner ( IMDB puanı 8,1)

YouTube video

Netflix’de bilinmeyen en iyi diziler arasında olan The Sinner, çarpıcı suç ve polisiye serileri arasında yerini alıyor. Özellikle psikolojik yönleriyle akılda kalıcı bir dizi olan Sınner, ilk sezonunda bir kadının işlediği cinayet üzerine yoğunlaşırken, 2. Sezonda henüz sekiz yaşında olan küçük bir çocuğun ebeveynlerini zehirlemesiyle daha da ilginçleşmeye başlıyor.

Sürükleyici hikayesi ve çarpıcı sahneleriyle, herkesin aklına kazınan bir dizi olarak, her sezon farklı bir suç kavramı işlenirken, bu önemli yapım mini diziler arasında yer alıyor. Netflix polisiye dalında en çarpıcı ve akılda kalıcı dizilerinden biri olarak Emmy ödüllerine de layık görülen seriler arasında bulunuyor. 

2 – Easy  ( IMDB puanı 6,6)

YouTube video

Her bölümünde farklı olayları konu alan ilginç bir dizi olan Easy, özellikle ilişkiler üzerine yoğunlaşmış olmasıyla sıra dışı kalan diziler arasında yer alıyor. Bilinmeyen diziler arasında yer almasındaki en büyük etkenlerden biri aşk ilişkilerinin günlük sürecini takip ederken, bunun aslında çözülmesinin ne kadar da kolay olduğunu gösteriyor.

Severek izlenen ve her bölümde başka bir tat bırakan Easy dizisi, isminin de olduğu gibi kolay olmanın sıra dışılığını ortaya koyuyor. Evli çiftler, yeni evliler ve evlenmek üzere olanların yanı sıra, eşcinsel bireyler, çok aşklılar ve kaçamak ilişki sevenler üzerine de farklı bakış açıları geliştirmiş her bölümü farklı diziler arasında.

1 – Rita ( IMDB puanı 8.1 )

YouTube video

Danimarka yapımı olan Rita dizisi, ilginç karakterleri sevenler için oldukça muzip olabilir. Hem komik hem de eğlenceli bir diziyken aynı zamanda Rita’nın yaşamından da izler taşıyor. 45 yaşında bir kadın olan Rita, 14 yaşında bir çocuk gibi davranmakta ve aynı zamanda 3 çocuğuyla da arkadaş gibi takılmaktadır.

Öğretmen olarak öğrencileriyle bu yönü sayesinde iyi anlaşsa da, kendi ailesinde ve çevresinde tuhaf karşılanan bir kadın olmanın verdiği zorluklarla da mücadele eder. İskandinav yapımı dizileri sevenler için farklı bir bakış açısı kazandıracak dizi, 4 sezon sürükleyici ve etkileyici hikayeleri göz önüne sererken, aynı zamanda eğitim alanındaki eksikleri de eleştiriyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!